Familia si moda la mare(2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Doar intre 5 si 10 % din cazurile de melanom sunt mostenite (sunt familii in care fac asa ceva din tata-n fiu,mai multe persoane din familie).
La restul nu se stie,cica ar fi o combinatie de factori care duce la anumite mutatii genetice aparute in timpul vietii ,mutatii ce pot duce la melanom,dar nu se stiu factorii aia,doar se banuiesc - imunitate scazuta sau/si soarele.Dar exista si melanom al mucoaselor - de exemplu in gura - cat soare a patruns in gura alora? Legat de soarele asta ,zice-se ca mutatiile respective pot aparea si de la arsuri intamplatoare avute in copilarie.Pai ce sa mai zica si cercetatorii daca se trezesc ca apare melanom la o gramada care stau zi lumina inchisi in birou si nu-i vede defel soarele? Au gasit-o pe-asta cu arsurile intamplatoare.Sa iasa in fata cele care n-au avut nici macar odata in viata lor vreo arsura intamplatoare de cand era mic pana acum.Credeti ca acum 20-30 de ani se gaseau atatea creme cu factori de protectie si mai stiu eu ce? Nici poveste.Si in zilele noastre am vazut pe la mare si nu numai o gramada rosii si arsi de soare "pana la radacina" si tot nu fac melanom.Ar trebui sa fie puhoi de bolnavi de melanom atunci,dar melanomul e un tip mai rar comparativ cu alte cancere.De exemplu cel mamar, de plamani, de intestin si de prostata laolalta - reprezinta aproape jumatate din numarul cazurilor de cancer.Abia pe urma vin alte tipuri.
Am citit gramada despre melanom si nu m-a prea convins nimeni ca soarele e cauza.
Pe de alta parte,chiar daca e mai rar ,e printre cele cu cea mai mare rata de crestere
"Melanomul malign este in momentul de fata cea de-a saptea cea mai comuna forma de cancer, cu cea mai rapida crestere in Europa"
Nu mai zic in SUA ...
Dar "macar" in mai mare pericol sa faca melanom ,sunt predominant cei cu pielea deschisa la culoare/cu pistrui/cu multe alunite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Pai in Bucuresti e ca in Braila...

Pur si simplu, zona de campie, nu blocheaza niciun deal, niciun munte nimic...

Pot sa-ti mai spun ca, in Bucuresti, prin '96, asa, eu plangeam la propriu de frig pe strada, la -3 grade, cu ditamai gecoiul pe mine. Nu se compara -25 de grade din nord cu -3 grade + VANT SPECIFIC in Bucuresti.

Vantul ala e horror.

Cel putin pentru mine.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...









Atunci, eu te sfatuiesc prieteneste sa nu emigrezi in Canada. O sa plangi la -40 de grade si cu vantul care vine din Arctic, de ai impresia ca te patrunde pana-n maduva oaselor. Si nici vara nu-i bine, ca-s +40 de grade, cu umiditate de 90-100% si lesini de caldura. Aici aerul conditionat e o pura necesitate, tot timpul anunta la tv vara ca persoanele fara aer conditionat sa mearga in mall sau sa se plimbe cu autobuzul dupa-masa. (E aer conditionat si in mall si in autobuze). Sora-mea a venit anul trecut in iarna (si am avut iarna, nu ca anul asta, 3 zapezi si gata) si zicea ca o dor... ochii! de la frig. Ca simte de cate ori clipeste ca-i sunt ochii reci.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA


www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui michelle-usa

Xio, mai informeaza-te de la sursa:

http://www.skincancer.org/prevention/sun-protection

http://www.skincancer.org/prevention/uva-and-uvb/understanding-uva-and-uvb

michelle



Multumesc, eu sunt informata din carti de specialitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui cipcipcip
Inainte existau cremele cu oxid de titan (natural), dar au reusit sa-l interzica din nu stiu ce motive si au ramas numai cele cu chimicale.

Dioxidul de titan este un ingredient controversat. Daca particulele de TiO2 de ordinul micrometrilor sunt inofensive, in schimb cele de dimensiuni nanometrice patrund usor in celula, iar titanul, un excelent catalizator, poate declansa reactii nedorite, inclusiv in procesul de diviziune celulara. S-a demonstrat ca TiO2 nanometric induce cancer in soarecii pe care a fost testat.
In plus, si forma particulelor este importanta. Daca o sfera de TiO2 cu raza de un micrometru este aproape inofensiva, un tub de aceeasi greutate, lung de zeci de micrometri dar cu un diametru de ordinul nanometrilor, este de sute sau mii de ori mai reactiv.

Din 2013 tarile UE vor fi obligate sa incriptioneze toate produsele cosmetice care contin particule nanometrice (si sunt destule!) cu eticheta nano. TiO2 in forma nanometrica se pare ca nu mai este folosit in cosmetica, dar o multime de alti compusi nanometrici si-au demonstrat calitatile protectoare. Despre posibilele efecte secundare ... vom trai si vom vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

Nu sunt specialist si nici nu am rabdare sa caut acum statististici, dar nu prea cred ca incultii de romani au o rata ridicata a cancerelor de piele.



ironic (pentru acest topic), dar cea mai mare incidenta a cancerului de piele e ... in Australia, acolo unde oamenii-s atat de educati. n-o spun eu, o spun chiar ei:

http://www.health.gov.au/internet/skincancer/publishing.nsf/Content/fact-2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

Citat:
citat din mesajul lui anya

Nu sunt specialist si nici nu am rabdare sa caut acum statististici, dar nu prea cred ca incultii de romani au o rata ridicata a cancerelor de piele.



ironic (pentru acest topic), dar cea mai mare incidenta a cancerului de piele e ... in Australia, acolo unde oamenii-s atat de educati. n-o spun eu, o spun chiar ei:

http://www.health.gov.au/internet/skincancer/publishing.nsf/Content/fact-2


Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...





Cred ca una din cauze e genetica + soarele puternic. Traiesc acolo in majoritate urmasii colonistilor englezi si irlandezi - majoritatea cu ten deschis la culoare si/sau par blond roscat si/sau pistrui ,deci exact populatia predispusa la cancerul de piele de ambele tipuri.
In plus ei fiind atat de civilizati, se protejeaza din plin cu creme cu factori de protectie ridicata si de-astea am citit studii cum ca ... predispune mai rau la cancerul de piele nemelanomatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

De asta se face educatie asa agresiva aici pentru ca rata de cancer de piele e asa de mare. Radiatiile sunt mai puternice aici si cultura de plaja si surf a dus la rata atat de mare de cancer de piele. De cand s-a inceput campania foarte agresiva rata de cancer de piele a scazut. Trebuie sa intelegi ca rezultatele iau ceva timp inainte sa apara pentru ca inca mai apar cazuri la persoane care sunt in varsta si care au stat la soare toata viata.

Dar cultura s-a schimbat enorm de cand s-a inceput educarea populatiei. Imi povesteau pacientii ca inainte stateau la plaja dezbracati toata ziua si se mai ardeau, acum nu prea vezi oameni dezbracati la plaja iar copiii sunt foarte protejati. Trebuie sa mai treaca vreo 20 de ani pana se va vedea scaderea drastica a ratei de cancer de piele, pentru ca cei diagnosticati acum sunt din cei care stateau la soare inainte de campaniile de educatie.

Uite si un paragraf de pe situl cancer council american:

Citat:

What are the risk factors for skin cancer?

Risk factors for non-melanoma and melanoma skin cancers include:
• Unprotected and/or excessive exposure to ultraviolet (UV) radiation (sunlight or tanning booths)
• Pale complexion (difficulty tanning, easily sunburned, natural red or blond hair color)
• Occupational exposures to coal tar, pitch, creosote, arsenic compounds, or radium
• You or other members of your family have had skin cancers
• Multiple or unusual moles
• Severe sunburns in the past


Fiecare face ce vrea cu viata si sanatatea proprie dar nu va bateti joc de viata copiilor ca ei nu au nici o vina.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Acum sincer, nu puteti spune ca in Romania nu se face educatie cu privire la orele de expunere la soare pentru ca se face ... Eu am vazut sute de emisiuni la tv care spuneau asta, am citit sute de articole in reviste ... Eu cred ca oamenii sunt constienti, doar ca vacanta aia la mare, atat e asteptata, nu te lasa sa stai in casa jumatate din ea ... Mentalitatea romanului este ca te duci la mare sa te bronzezi deci de ce sa pui haine pe tine, de ce sa imbraci copiii, de ce sa stai in camera intre 12 si 4 ?
Plus ca teoriile astea cu soarele nociv sunt relativ noi, de vreo 10 ani, deci exista inertie in gandire, cand atatia ani stiam ca soarele si marea sunt extrem de sanatoase.
Daca ati stii voi cat soare am bagat eu din copilarie pana la finalul facultatii ... Aproape ca mi-e si frica sa maduc la doctor ... Ba in copilarie, in tabere ne si fortau aia sa stam la plaja, 5 min pe spate, 5 min pe o parte, ca cica nu ne bronzam uniform.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Acum sincer, nu puteti spune ca in Romania nu se face educatie cu privire la orele de expunere la soare pentru ca se face ... Eu am vazut sute de emisiuni la tv care spuneau asta, am citit sute de articole in reviste ... Eu cred ca oamenii sunt constienti, doar ca vacanta aia la mare, atat e asteptata, nu te lasa sa stai in casa jumatate din ea ... Mentalitatea romanului este ca te duci la mare sa te bronzezi deci de ce sa pui haine pe tine, de ce sa imbraci copiii, de ce sa stai in camera intre 12 si 4 ?
Plus ca teoriile astea cu soarele nociv sunt relativ noi, de vreo 10 ani, deci exista inertie in gandire, cand atatia ani stiam ca soarele si marea sunt extrem de sanatoase.
Daca ati stii voi cat soare am bagat eu din copilarie pana la finalul facultatii ... Aproape ca mi-e si frica sa maduc la doctor ... Ba in copilarie, in tabere ne si fortau aia sa stam la plaja, 5 min pe spate, 5 min pe o parte, ca cica nu ne bronzam uniform.



Probabil ca depinde de unde esti cazat. Unde am fost noi in Mamaia, nu exista aer conditionat, camera era cu fereastra spre est, era muuuuuuuuult prea cald sa stai in camera la orele amiezii. Era clar de preferat o terasa la umbra.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA


www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria_mami

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Acum sincer, nu puteti spune ca in Romania nu se face educatie cu privire la orele de expunere la soare pentru ca se face ... Eu am vazut sute de emisiuni la tv care spuneau asta, am citit sute de articole in reviste ... Eu cred ca oamenii sunt constienti, doar ca vacanta aia la mare, atat e asteptata, nu te lasa sa stai in casa jumatate din ea ... Mentalitatea romanului este ca te duci la mare sa te bronzezi deci de ce sa pui haine pe tine, de ce sa imbraci copiii, de ce sa stai in camera intre 12 si 4 ?
Plus ca teoriile astea cu soarele nociv sunt relativ noi, de vreo 10 ani, deci exista inertie in gandire, cand atatia ani stiam ca soarele si marea sunt extrem de sanatoase.
Daca ati stii voi cat soare am bagat eu din copilarie pana la finalul facultatii ... Aproape ca mi-e si frica sa maduc la doctor ... Ba in copilarie, in tabere ne si fortau aia sa stam la plaja, 5 min pe spate, 5 min pe o parte, ca cica nu ne bronzam uniform.

Probabil ca depinde de unde esti cazat. Unde am fost noi in Mamaia, nu exista aer conditionat, camera era cu fereastra spre est, era muuuuuuuuult prea cald sa stai in camera la orele amiezii. Era clar de preferat o terasa la umbra.

Ah ! poftim .. deci a te duce in camera in timpul zilei poate fi un cosmar decat a sta in briza marii ...
Pai statul la umbra terasei, este la fel de nociv ...ca ultravioleta exista si la umbra, nu ? Deci ca sa fii cat mai prudent posibil, trebuie sa te dai cu crema non-stop si sa stai la umbra

Mergi la inceput