Gravidute cu tromobofilie -cap 16-
Raspunsuri - Pagina 18
MeAlex spune:
Dara,! Va doresc sa fiti sanatoase si tu sa te refaci cat mai repede. Ma bucur pentru voi si in acelasi timp sunt melancolica si trista ca plecati de aici. Sau veti intra rar...Gravidutele mari au nascut si unele, se apropie de nastere, nu-i asa Musette? Apar putine gravidute noi...cu cine mai dezbat eu analize??
Ylari, citeste din urma, ori la inceputul capitolului acesta, ori in cel trecut s-a vorbit despre asta, si spunea o fata ca a luat pana in saptamana 36. Nu ai intrebat pe dr. Uscatescu daca nu te baga pe Clexane? Ar fi mai bine asa. Sunt fete cu mutatiile tale care merg cu Aspenter si Clexane spre final, sau cu Clexane de la inceput. Le eco cum e bebe, in grafic? IR-urile cum sunt?
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 9 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
Acid folic 1/zi, Vitamina E 1/zi (primele 10 zile ale cm)
pentru sanatos!
Musette_1982 spune:
Felicitari Smaddy! Poti sa-mi spui de ce ati optat pentru ceza?
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
in 31+ cu Marin Constantin
Musette_1982 spune:
alex, eu ti-am mai zis, eu la cifra trei ma gandesc sa ma opresc , trei bebei adica. Asa ca voi ramane pe aproape si in ceva timp voi reveni la aspirante.
Sotul meu viseaza echipa de baschet, asta insemnand minimum cinci ... dar, na, mai trebuie sa si traim si sa mergem si la scoala asa ca trei mi se pare o limita acceptabila pentru veniturile posibile ale noastre.
Visez, evident... Am o zi buna. De la ecografie mi se trage.
Tratament: Fragmin 5000X2/zi, 3 NoSpa forte, 3 Magne B6, Femibion 2 alternat cu Medyn forte, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter
irina21 spune:
Musette felicitari pt recuperarea spectaculoasa! Dna U nu ti-a mai raspuns? Mie mi-a scris aseara..dar un raspuns ff scurt si evaziv...in concluzie eu tot pe Clexane de 0,2 sunt...
8+
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,2/zi; Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi
Musette_1982 spune:
Nu mi-a raspuns Irina, insa i-a raspuns unei prietene de-ale mele din Arad. Fata i-a scris in urma cu 3-4 saptamani (intre timp a pierdut sarcina). Acum i-a spus ca trebuie dublata doza...
Eu ii sunt recunoscatoare ei si bunului Dumnezeu, ca la inceputul sarcinii mele a avut timp de mine si mi l-a salvat pe bebe. In rest nu mai comentez...
MeAlex spune:
Irina, daca as fi in locul tau n-as mai astepta, as suna. Parca ti-am trimis numerele de telefon? Nu vreau sa te panichezi, dar nicio fata de pe forum, nu a facut Clexane 0.2...sau poate a facut putin, la inceput si a crescut dupa cateva zile la 0.4.
Tratament pregatitor sarcina: Aspenter 1/zi, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi,
pentru sanatos!
irina21 spune:
Me Alex eu in fiecare mail pe care il trimit intreb ingrosat daca maresc doza de Clexane...ba mai mult, in ultimul email am atras atentia asupra faptului ca hematologul din oras e de parere ca ar trebui sa fac cel putin 0,3...si nimic....mi-a raspuns doar atat..."urmaarim lunar trombocitele"....eu intr-adevar le am sub limita inferioara, dar nu au scazut sub tratament cu Clexane...
Nici nu stiu cum sa procedez...
Musette eu mailul conceput acum 4 saptamani il actualizam putin si il trimiteam in fiecare saptamana ...sa fie proaspat...
Vad ca voi deja va indreptati spre Budapesta....mie mi-ar fi foarte greu...eu nici pana la BucurestI nu ma incumet sa plec...chiar daca sunt sigura ca ar fi mult mai bine daca as putea vb face to face cu dna U...
Cred ca am sa pun mana din nou pe telefon si o sa sund la dna Taru sa vad ce mai zice si dumneaei..am vazut ca dna U se consulta la fiecare mail cu dumneaei....
9+
_
FVL-heterozigot, MTHFR (A1298)-heterozigot, antitrombina III - deficit
3 sarcini oprite in evolutie: 13 s, 6 s, 9 s
Tratament: Clexane 0,2/zi; Thrombo Ass de 100 mg - 1/zi, Magne B6 1/zi, Femibion 1 - 1/zi, Vitamina C 200 mg/zi, Ulei de peste cu vitamina D - 1/zi, acid folic, arefam 200 mg-3/ zi, nospa 3/zi
YLARI spune:
Alex ce scumpa esti, ca de obicei
Continuam cu Aspenter inca 2 saptamani. Dupa Pasti m-a chemat iar.
Bb e in grafic, chiar in ultimele doua sapt de cand iau zilnic Aspenter pot sa spun ca a recuperat cele cateva zile cu care a fost mereu in urma si anume la 28,4 zile a avut toate masuratorile de 29 sapt si o zi-doua.
Va multumesc.
YLARI si EVA alaturi de Desiree si printesa VICTORIA
POZE
Mami de Eva scumpa
Si
Lucas Mathias
Trombofilie, Gena MTHFR Mutatia C677T genotip heterozigot si A1298C genotip heterozigot
MeAlex spune:
Ylari, !
Irina, eu as fi sunat in primul rand. Eu i-am scris in ianuarie, atunci era in Canada si raspundea mai des, intrebam daca nu ar fi bine sa cresc doza de Clexane dupa hemoragie...bine, la mine nu cred ca se mai putea repara ceva, totul s-a busit la hemoragie...eram urgenta, risc de avort, tot ce vrei...nu mi-a raspuns niciodata...Cand am sunat la ele sa intreb daca mai continui Clexane si dupa chiuretaj, grija lor a fost sa imi spuna, cand vin la control, sa vin cu adeverinta si trimitere de la dr. de familie. Apreciez ce face pentru gravide, stiu ca e foarte aglomerata si ca asistentele nu ar trebui sa faca asa mult, sa dea tratamente, sa se uite si ele pe analize...dar uneori e vital ca raspunsul sa fie prompt.
pentru sanatos!
amary09 spune:
Paula, felicitari! Sa ai o fetita sanatoasa, frumoasa si norocoasa toata viata ei! Sa va aduca numai bucurii si sa umple toate golurile ramase in sufletele voastre!
Dara, pentru cat te-ai chinuit si ce greu ti-a fost toata sarcina, esti de admirat, felicitari! Pupam pe Miruna cea grabita, sa fie sanatoasa, frumoasa si norocoasa!
Amary 28+ de +