Retete cu ciuperci si retete cu masline :)
Se pare ca ai mei au descoprit ciupercile ... Si trebuie sa profit pana nu le trece.
Stiu ca pot gasi pe net retete, dar nu-i asa ca e mai simplu daca vin retetele la mine?
Raspunsuri
Laura25 spune:
Eu fac palarii de champinion, curatate, presarate cu un pic de sare si piper, puse in tava la coptor, pe o foaie de copt, cu cate un cubulet de cascaval pe fiecare.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
CorinaDani spune:
eu le prepar in felul urmator :
cumpar ciuperci cu "palaria" mai mare
le rup coditele, le spal FARA sa cojesc palaria ciupercii
coditele le tai marunt, cubulete
toc o ceapa mica si cativa catei de usturoi, pun la calit ceapa+usturoiul tocat, apoi cubuletele de ciuperci. cand zeama a scazut aproape de tot, adaug verdeata tocata marunt si putina pasta de tomate. adaug sare si piper dupa gust.
intr-o tava pun putin ulei, palariutele de ciuperci cu fata in sus, mai presar un pic de sare pe ele, iar in scobitura palariutei pun cu lingurita, din amestecul preparat mai sus. dupa gust, se pot adauga si cubulete de cascaval sau se poate presara cascaval ras, DUPA ce au fost scoase de la cuptor.
uneori, pentru un gust/aroma mai bun/a, adaug in tava o jumatate de pahar de vin alb, dulce
tava se lasa la cuptor aprox 30 min, la foc mediu. depinde si de cuptor, acum . eu prefer sa-l incing bine inainte, se scurteaza timpul de preparare
mina spune:
Ciulama de pui cu ciuperci
Ciuperci umplute
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
michelle-usa spune:
ciuperci sautee(sau sote)
calesc un pic ceapa taiata feliute cu 1-2 graunti usturoi (presati)
adaug 1 ardei feliutze, ciupercile...poti aduga si dovlecel subtzire,feliutze.
sare, piper, boia dulce.
in 10 min sunt gata.
daca vrei cu un pic de sos poti sa adaugi faina(cu apa).
optional marar sau patrunjel sau parmesan ras.
michelle
luisa1983 spune:
Ciupercile imi plac asa:
500 g ciuperci champignon
100 ml de ulei (ulei de masline)
1 catel de usturoi
2 legaturi de patrunjel
sare dupa gust
piper
Ciupercile se taie in felii subtiri. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare apoi adauga un catel de usturoi zdrobit.
Se adauga ciupercile si se acopera cu un capac, amestecand din cand in cand.Dupa aprox zece minute, atunci cand ciupercile au inceput sa-si lase apa, se adauga sare si piper dupa gust.Se adauga legaturile de patrunjel tocate marunt si se lasa pe foc fara capac.
Facultativ se poate adauga suc de rosii.
Iepure cu ciuperci
1 kg de iepure
400 gr de ciuperci
1 pumn de ciuperci uscate
1/2 ceapa
2 pahare de vin alb
100 ml de supa
cateva ace de rozmarin
60 ml de ulei (ulei de masline)
amidon de cartofi pentru a ingrosa sosul
piper proaspat macinat dupa gust
Se curata bine carnea de iepure ,se taie in bucati regulate si se pun la marinat, intr-un castron, la rece pt o ora, cu un pahar de vin alb + rozmarin 2-3 frunze salvie .
Ciupercile se taie fasii si se pun la inmuiat in apa calda.
Intr-o tigaie adanca se caleste o ceapa pana devine un pic maro apoi se adauga bucatile de carne de iepure, se intorc pe toate partile dupa care se adauga ciupercile stoarse bine, urmeaza vinul alb, salvie, rozmarin , supa de legume si setin maxim 1 h pe foc.Pt a ingrosa sosul se adauga o lingura de amidon din cartofi
La sfarsit se adauga piper proaspat macinat.
buflea spune:
Fetele, multumesc mult ... o sa ma insir din vorbele voastre si o sa va spun ce a iesit ...
Mi-ati dat un deget si eu vreau acum toata mana ...mai avem o pasiune in familie - MASLINELE ...
Ceva mancaruri, supe, ciulamale, placinte cu MASLINE aveti ?
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui J G www.prin-casa.ro/?p=1408" target="_blank">Placinta cu ciuperci J si Carla (05.02.2006) www.prin-casa.ro/" target="_blank">Culinare |
Aoleuuuu, am citit reteta asta ... cineva spune ca de doua ore sta pe langa ciuperci sa scada + doua ore aluatul in frigider ... abea astept sa vina mama sa o faca
luisa1983 spune:
pate de masline verzi sau negre:
300 g masline (pulpa) verzi/negre in saramura
100 ml de ulei de masline extravirgin
1 catel de usturoi
sare
ardei iute
Se spala maslinele cu jet de apa si se usuca. Se mixeaza cu ajutorul unui blender maslinele+ulei+usturoi+sare+ardei pana se obtine o pasta.Se poate pastra in frigider cel mult o saptamana.
Acest pate merge cu paine prajita/bruschette.
Mik spune:
vrei deci retete rapide :
Zacusca de ciuperci (daca le plac ardeii), tartinata pe piine si cu masline negre sau verzi alaturi.
Ciupercute crude si proaspete taiate felii cu putina zeama de lamiie si ulei de masline.
Sos de ciuperci cu spaghetti.
supa-crema de ciuperci.
Ciuperci mari fierte in apa si mincate cu mujdei de usturoi si mamaligutza calda.
PS : zacusca e cumparata, facuta de mama sau facuta mai multa si pastrata ca orice zacusca in borcane sterilizate.