Disciplina Religie cls I
Raspunsuri - Pagina 5
marius spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui sorana
Da, exista lucruri care nu pot fi inca masurate, nu avem aparatele necesare. Dar vor putea fi, candva. Sorana si Monica (28.09.2002) |
Si crezi asta? Fara nici o dovada? Cum e cu principiile tale?
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
catrinik spune:
Eu nu cred ca au cum sa tina cont de toate cererile si sa puna orele de religie primele sau ultimele.
Pai probabil profesorul vine o zi/sapt la o scoala si face toate orele, de la clasa 1-a pina la a 8-a.
Si asa se nimeresc in mod sigur clase care au religia la mijlocul orelor.
sorana spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui marius
Si crezi asta? Fara nici o dovada? Cum e cu principiile tale? www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor! Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Pot spera ca vor fi. Sau pot presupune ca vor fi. Daca nu, oricum nu voi afla . Dar stiinta evolueaza extrem de repede, poate totusi ... Pe de alta parte un pix care mai si interactioneaza cu lumea noastra e practic imposibil sa nu-l fi vazut, ca nu e chiar un quarck.
Chestia e cam asa: cei care pot sa creada in Dumnezeu (sau Allah sau Budha sau ...) foarte bine fac. Eu nu pot si asta e. Ratiunea mea zice "nope, imposibil" . Si (la mine) ratiunea dicteaza. Uneori mi-ar fi folos un Dumnezeu (sau reincarnarea, vorba fiica-mii sau spirite sau fantome sau ...) pentru ca e destul de greu sa-ti fie foarte clar ca cel care a murit e dus si gata, nu mai e nicaieri, nu-l vei mai vedea, etc. Si cu toata durerea si greutatea (a pierderii unui parinte, de exemplu) tot nu pot crede ....
Pe de alta parte, oricum o dai, nota la religie e o aberatie. Pentru ce se da nota? Pentru credinta? Cum o evaluaza? Pentru poezii (rugaciuni) invatate pe de rost? Asta chiar nu pot pricepe - la ce ti-ar folosi nota la religie si pe ce criterii (valabile pentru toata tara) se dau aceste note.
iribas spune:
@ Sorana: noi am ramas la nivelul de cunostinte predat pe vremea naostra insa acum, ultimele descoperiri in materie de fizica cuantica a demonstrat existenta celei mai mici particule - este vorba de teoria stringurilor sau. ... a vibratiilor. mai departe s-a ajuns la concluzia existentei a 11 dimensiuni ... ca pixul si planul XoY ... nu mai enumar si creatorul pixului samd .... sunt inca multe contradictii dar teoria stringurilor aduce mai aproape stiinta de religiile orientale - crestinismul fiind departe de ceea ce trebuie sa fie ... sau sa spunem ca incepe sa se apropie, dar nu prin biserica ci prin accesul individual la informatii. btw ... sunt foarte multe prelegeri (filmulete) despre aceasta teorie si nu numai pe care le poti accesa pe googl. noi regresam fizic, stiinta si natura sunt in continua miscare si transformare ... cand noi vom fi babe ... vom fi uimite de concluziile la care ajung fizicienii moderni ..... desi cred intr-o Divinitate ... refuz sa-mi las copilul indoctrinat de o anume religie .... pentru ca adevarul unic este in fiecare din ele si intregit prin ele....
iribas spune:
http://video.google.com/videoplay?docid=-1220029554914167356#docid=-1322493346942339345
.... si multe asemenea ... este revolutionar si ofera o deschidere extraordinara ....
marius spune:
Iribas.... you got it!
Citat: |
Pe de alta parte un pix care mai si interactioneaza cu lumea noastra e practic imposibil sa nu-l fi vazut, |
Daca ai fost un pic mai atenta precizam faptul ca demersul exercitiului de imaginatie propus pleaca de la premisa ca tu esti un patratel ce traieste happy intr-o lume bidimensionala in timp ce eu (pixul) din acelasi exemplu am plecat de la premisa ca sunt tridimensional. Insa din graba (ciudata pentru o persoana declarata rationala) se pare ca te-ai grabit cu un raspuns oarecare motiv pentru care, personal am spus ca ai scapat esenta, care esenta a fost foarte frumos surprinsa de raspunsul de mai sus dat de iribas si care raspuns mi-a starnit curiozitatea in cuvintele scrise in cateva propozitii.
Si cum spuneam ca felul meu (nativ) este de a fi un analitic nu-mi ramane decat sa citesc .... ce este chiar interesant. No offence!
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
gabitza2005 spune:
la completarea formularului de inscriere la scoala era o casuta facultativa de completat cu religia. Am avut o clipa de ezitare in a o completa apoi mi-am adus aminte ca baiatul meu are si certificat de botez.
Nu sunt pentru orele de religie dar pana la urma asta este religia noastra si ar trebui sa o cunoasca.
Ortodoxii nu prea isi cunosc religia si isi amintesc de ea doar de Paste si de Craciun
mamavlad spune:
Marius si Sorana, ve rog sa nu va suparati, dar daca vreti sa faceti filozofia religiilor mutati-va pe alt topic. Sorry!
Am postat acest topic pt a sti ce se face concret la religie in cls I, daca sunt povestioare sau e indoctrinare, vreau sa aflu experienta mamicilor care au refuzat orele, daca acesti copii au fot marginalizati, etc etc
psichoMom spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 la completarea formularului de inscriere la scoala era o casuta facultativa de completat cu religia. Am avut o clipa de ezitare in a o completa apoi mi-am adus aminte ca baiatul meu are si certificat de botez. Nu sunt pentru orele de religie dar pana la urma asta este religia noastra si ar trebui sa o cunoasca. Ortodoxii nu prea isi cunosc religia si isi amintesc de ea doar de Paste si de Craciun |
Da, Gabitza, si eu am stat cu pixul in mana si cu indoiala in suflet multa vreme nestiind daca sa bifez sau nu casuta cu pricina. Apoi mi-am amintit ca fiul meu este botezat ortodox si ca micut fiind imi punea intrebari referitoare la Doamne-Doamne si la Casa lui Doamne- Doamne (asa zicea el bisericii) si mi-am amintit ca am ales sa-l dau la o gradinita ortodoxa tocmai de-aia: ca sa poate sa ii raspunda altii la intrebari la care eu, din cauza educatiei primite de la bunica mea (atee convinsa pe vremea aceea), nu puteam sa-i raspund.
Si apoi mi-am dat seama ca il incantau povestile din bibilie pe care parintele le spunea vinerea la gradi si am ales sa bifez casuta. L-am lasat sa mearga la orele de religie.
Asta nu inseamna ca daca asi observa cel mai mic derapaj spre habotnicism in ceea ce li se preda, nu m-asi duce cu cererea de retragere in dinti. Pana acum am avut noroc si cele doua doamne de religie din scolile la care a mers in clasa 1 si a 2-a au fost super OK. Nu stiu ce voi face mai tarziu cand va creste si materia religie va intra mai adanc in miezul teoriilor crestin-ortodoxe. Probabil ca voi spune stop!
lidsta spune:
Si eu am bifat pe aceleasi considerente, fiica-mea habar nu are ce e de fapt Craciunul sau Pastele. Eu cam tind spre ateism dar nu as declara cu mana pe inima ca nu cred. Iar fiica-mii ii spun ca nimeni nu stie, se banuieste ca ar exista un rai, un Dzeu (nici vorba de iad, iau foc daca ii baga cineva in cap asa ceva) dar ca este libera sa descopere ea cand va fi mare. Si sa nu creada ce ii spune teacher sau profesorul doar pentru ca sunt spuse de ei ci sa selecteze. Nu intelege ea mare lucru, mai ales aia ca sa nu ia de bun tot ce o invata teacher dar in macar are libertatea sa isi puna intrebari. Din pacate are tendinta de a inghiti ca pelicanul indiferent cat o bat eu la cap: la un moment dat caota prin cos dupa hartii ca a invatat-o teacher la gradi sa recicleze.
Uitasem, cand i-am spus ca nu se stie daca exista Dzeu mi-a declarat ca sigur exista, la fel ca si Mos Craciun si Zana Maseluta. E foarte convinsa!