Clasa PREGATITOARE 2012-2013 (6)
Raspunsuri - Pagina 16
matahut spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza2005 Eu nu cred ca un copil de la Vianu nu face fata la alt liceu sau un copil de la Goethe nu face fata la scoala generala X din cartier. Poate fata a avut un soc si nu a suportat mutarea. |
Nu e vorba de Vianu sau de Goethe. Vorbeam de scolile generale de fitze! SI nu ziceam ca nu faca fata, fiindca nu a ramas repetenta, ci ca la scoala de fitze era supraevaluata.
Meditatiile sau pregatirea suplimentara cu parinti, rude, frati mai mari sau ce ai la indemana sunt utile atunci cand vrei ca cel mic sa participe si la concursuri, unde, de obicei, nivelul depaseste programa de la clasa. Si ma refer aici la mate (probabil fizica, chimie in gimnaziu...) La limbile straine nici nu se discuta fara ore suplimentare - din nou, pentru a face fata la olimpiade sau alte concursuri! Pentru un simplu fb in I-IV nu e nevoie de meditatii, dar cu toate acestea multi copii din scolile de fitze (si aivi ma refer strict la scoala 79 unde cunosc mai multe cazuri) se mediteaza la mate. Apoi sunt cercurile Arhimede, Sigma etc. Tot meditatii/ore suplimentare se cheama. Iar concursurile nu cred ca ar trebui sa fie doar pentru cei 1% supradotati, ci pentru toti copiii buni.
matahut spune:
Scoli de fitze = scoli unde portofelul parintilor este solicitat mult mai mult decat la alte scoli, medii - acum vreo 2 saptamani, la una dintre scolile enumerate mai sus, o mamica mergea sa vorbeasca cu una dintre invatatoarele cotate care urmeaza a preia clasa pregatitoare; doamna invatatoare, dupa ce si-a etalat meritele recitand lista cu premianti de pe la concursuri, i-a spus mamicii "Sper ca aveti o situatie financiara buna, fiindca eu le cer multe culegeri la clasa", iar cand mamica i-a inmanat "micul cadou drept recunostinta ca a fost trecuta pe lista cotatei invatatoare (alaturi de inca 40 de parinti...deci, clar, urmeaza selectia!), i s-a spus "Stati linistita, aveti tot timpul sa imi fiti recunoscatoare".
= scoli unde in fata scolii la orele de intrare/iesire asteapta masini scumpe, eventual conduse de soferii parintilor.
= scoli unde cadourile pentru invatatoare/profesoare/directoare depasesc cu mult limita bunului simt (buchet de flori, cutie de bomboane...)
Asta asa, ca o definitie restransa, de lucru :D
matahut spune:
Nu consider scoli de fitze colegiile care au si clase de gimnaziu, cum ar fi Gh Lazar, Vianu, Cosbuc, fiindca cei care intra acolo (cel putin o parte dintre ei, inteleg totusi ca o mare parte) intra in urma unui concurs/examen nu tocmai simplu (engleza, mate si romana), iar concurenta nu e deloc neglijabila (2/loc pt copii de clasa a IV-a!)
Androix spune:
Adik o sa va iasa pe nas atata recunostinta!
Ati uitat scoala 49 din lista de scoli cautate si as adauga fara sa cred ca gresec si de fite.
Da, nu ca e pe dos? In clasa a V-a intra cu admitere in toata regula in schimb intr-a IX-a mai sunt si cazuri care trebuie sa schimbe liceul pentru ca nu reusesc sa ramana in ciuda mediei de 9.20. Nasol, nu? Asta e problema de la care se trage toata disperarea asta si cu meditatiile, si cu alergatul dupa scoli cu profesori care-si dau mai mult interesul sau care cer mult de la copii.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
grigutza spune:
Matahut, iti multumesc promptitudinea cu care ai raspuns, se pare ca ai mult mai multe informatii decat mine. Sincer iti respect parerea, argumentele tale mi-au dat de gandit si din postarile tale inteleg ca 11 si 79 le consideri tu de fitze.
grigutza spune:
Am copiat lista si o voi completa treptat cu informatiile si parerile voastre.
Scolile/Colegiile cautate in Bucuresti - inscriere clasa pregatitoare/I: 5, 11, 49, 56, 79, 88, 97, 117, 146, 150, 172, 174, 186, 190, 195, Goethe, Jean Monnet, Scoala Centrala
Scolile considerate "de fitze": 11, 49, 79
poohy spune:
uf, nici una din scolile (potentiale) la care ma gandesc sa o inscriu pe Manu la anul nu e de fite conform listei de mai sus :D
poate am sanse in faza 2 :D
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
grigutza spune:
Lista nu este inchisa .
M-am gandit sa va povestesc ceva off topic, dar oarecum tangential (dupa ce am analizat povestea lui matahut de mai sus cu mamica si recunostinta).
In urma cu mai bine de 4 ani am inscris copilul la o gradi particulara, dupa aproape 2 ani am analizat posibilitatea de a-l muta la o gradinita de stat. Mi s-au spus povestiri despre plicuri, cunostinte, cadouri consistente, refuzare de dosar etc. Eu am mers in perioada inscrierii cu dosarul si atat(desigur incercam marea cu degetul pentru ca daca mi-l refuzau mergeam la gradi particulara unde era deja de aproape 2 ani si nu aveam nici o nemultumire). Copilul a fost inscris, au trecut aproape 2 ani, in care a dus martisoare de 1 martie si flori de 8 martie si am pus si noi bani ori de cate ori se strangeau pentru un cadou colectiv. Copilul nu a fost tratat altfel, noi parintii nu avem ce sa reprosam Doamnelor, ba din contra le multumim si ne bucuram ca am avut inspiratia de a alege aceasta gradinita.
Poate cazul meu este o exceptie, dar eu pot sa afirm ca gradinita a trecut fara spaga si cadouri si poate in acelasi timp o mamica ce are copilul coleg cu al meu iti va spune o lista de cate a dus in acest timp (plus plicul de la inceput).
Stiu ca la scoala nu e ca la gradinita...sper doar sa fim la fel de norocosi si sa intalnim in scoala unde vom merge oameni care isi fac meseria din pasiune, nu motivati de cadouri, sa intalnim parinti ca si noi, care nu doresc sa "cumpere" rezultate pentru copii lor, ci ii indruma si ii ajuta sa le dobandeasca.
lidsta spune:
Pe admitereliceu.ro este un top al scolilor din bucuresti realizat calculandu-se media aritmentica pentru mediile de admitere ale tuturor elevilor din scolile respective. Daca nu e un accident anul 2011 rezulta ca scolile de fite de care spuneti mai sus sunt chiar foarte bune ca si rezultate; mi-e greus sa cred ca rezultatele bune vin doar din media anuala, evaluarea nationala e si ea acolo. Cat de mult au muncit copiii, respectiv parintii, pentru asta e o alta discutie dar mediul concurential stimuleaza si nu vad ce e rau ca nivelul solii e ridicat.
Eu nu as duce discutia catre coruptia din sistemul de invatamant, ce treaba are cadoul catre profesor cu peroformanta elevului. Poate sunt eu mai naiva dar nu cred ca daca dai ceva ii creste nota, poate isi schimba atitudinea, e mai putin acru, tine legatura cu parintii (etc) dar chiar nu cred ca poti cumpara note mari pe bani.
Si nici discriminarea aceea pozitiva nu o inteleg, ca au parintii masini. Si ce daca? Bravo lor
Si ca sa fie lucrurile clare, fiica-mea nu va fi la o scoala de fite ci la una de cartier, la care suntem arondati. Mi-ar fi placut o scoala cu nivel mai ridicat dar am ales apropierea, acesta a fost criteriul cel mai important pentru mine.
Androix spune:
Doamne, ce de-am mai calculat ca nebuna mediile astea! Daca stiam ca sunt gata calculate undeva... Mersi! Desi acum nu ma mai intereseaza neparat dar asa de curiozitate
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!