experiente mistice - (6)
Raspunsuri - Pagina 8
Exclusive spune:
Religiile Lumii - Ghid Esential, de Brandon Toporov & Luke Buckles
La Cap 33, pg. 293, "Religii ale naturii fara teste sacre" am rezonat foarte mult cu Huna Kupua.
" In forma ei cea mai simpla, o rugaciune Huna lucreaza in felul urmator: cu ajutorul respiratiei constiente si prin efortul constient de vointa, mintea constienta creaza un surplus de energie pe care il aduce la nivelul ei. Printr-o respiratie continua si un plus de efort de vointa, energia este ridicata si mai sus . Apoi, prin vizualizari si cuvinte adecvate, aceasta energie inalta este trimisa subconstientului si Sinelui Superior. Cand toate acestea sunt efectuate corect, se petrec miracole" - Dr. Jonathan Parker, PhD, "Ancient Huna Secrets"
Huna inseamna "secret". Totodata, reflecta un concept traditional mai profund, care a fost definit: "Stiinta controlului energiilor universale ale vietii, print controlarea mentalului si respiratiei"
<<Se crede ca sistemul intelpciunii ezoterice dn Insulele Hawaii, cunoscut ca Huna Kupua, a existat de milenii in Polinezia. El cinsteste natura si subliniaza idei precum o profunda cunostiinta de sine si o continua reciprocitate cu tot ceea ce alcatuieste existenta. In Huna Kupua exista o porunca esentiala: " Sa nu ranesti cu ura pe nimeni si nimic" [ NA Ce frumos! ]
Printre ideile esentiale ale tranditiei Huna sunt urmatoarele:
- Cele Sapte Principii descriu ipotezele originare ale filosofiei Huna. Ele servesc ca un ghid structural al credintei, oferind lamuriri asupra perceptiei umane a realitatii. (Primul dintre Cele Sapte Principii afirma: "Lumea este ceea ce crezi ca este" [NA This is how I feel ! ]
-Conceptul celor Patru Eu-ri exploreaza perspectiva Huna asupra sinelui uman, potrivit careai acesta este structurat pe mai multe niveluri. In acest sens, fiecare calitate a "individualitatii" se situeaza intr-un taram distinct al perceptiei si contribuie cu un aspect unic al experientei personale. Se considera ca dezvoltarea diferitelor calitati aflate pe fiecare nivel al sinelui si interactiunea acestora au o relatie indirecta cu conectarea individului la (si integrarea lui in ) Sinele Superior.
- Intelegerea Huna a Celor Patru Niveluri ale Realitatii sustine ca toate lucrurile sunt in mod simultan
obiective (adica reflecta realitatea stiintifica)
subiective(reflecta realitatea psihica)
simbolice (reflecta ralitatea shamanica)
si holistice (reflecta realitatea mistica).
Pentru a efectua acele schimbari necesare, oricare ar fi acestea, Kupua (adica vraciul sau shamanul) este capabil sa existe in si sa se miste prin aceste variate realitati. >>
Exista si un website ptr. aprofundarea frumusetii, subtitilitatii si profunzimii acestui corp stravechi de credinte si practici: www.huna.org
simplyana_m spune:
Exclusive, curat brainwash, daca nu ne mai amintim ca si Eliade a scris o "Istorie".
http://www.lucamic.blogspot.com/
simplyana_m spune:
Amonar, legat de dilema ta, ai primi si raspuns, daca ai intreba acolo unde exista si cunoastere, legat de subiect.
Rugaciunea nu este o urare.
"Sfinteasca-se numele Tau" se citeste "Sfinteasca-se NUMELE Tau",in sensul in care numele(cuvantul) devine sacru si investit cu puteri supranaturale, cam cum se intampla cu apa "sfintita". Si nu cum se foloseste aici, de exemplu, numele lui Isus - in desert.
A doua parte a dilemei, cea care iti da tie lovitura de gratie, aceea ca Dumnezeu si Cerul sunt in noi sau in afara noastra, si de ce sa-l rugam pe El ceva ce sta in puterea noastra, exista exact din cauza amestecurilor elucubrante care se fac aici. "Tatal nostru", ABC-ul crestinismului, transmisa de Isus Insusi, nu are nevoie de interpretare, mai ales cu "informatii" din afara, ci de patrundere si ascultare. Mai mediteaza.
http://www.lucamic.blogspot.com/
Exclusive spune:
Caci am venit aici intr-un spirit pacifist, sa invat de la voi si in acelasi timp sa impartasesc cu voi ce am aflat de la altii, inima imi spune sa va pun un mic citat gasit la cap. 34, Noi Miscari Religioase ( din aceeasi carte pe care am mentionat-o mai sus).
In acest capitol se mentioneaza ca in secolul XX si-au facut aparitia noi religii precum Natiunea Islamismului, Miscarea Hare Krisna, Meditatia Transcedentala, Neo-Paganismul, Credinta Baha'i, Santeria si Rastafarianismul ca si multe alte noi traditii spirituale precum: Ordinul Religios al Conceptelor Acvariene, Biserica Eclectica, Mama Meera, Panteismul Natural, Fratia Realizarii de Sine, si Sincronicitatea & Meditatia Contemporana Tehnologizata.
Citat edificator de la Eclectic Church (www.eclecticchurch.org)
Este necesar sa ne reexaminam credintele in Dumnezeu. In ciuda dogmelor din multe religii, pana ce credinta va fi cu adevarat plina de inteles in realitate, pana ce oamenii vor invata sa se iubeasca unul pe altul, recunoscand samburele de divinitate care se gaseste in toate fiintele umane, credinta noastra in Dumnezeu nu este altceva decat o declaratie stearpa. Iubirea nu se proclama, ea se exprima prin tot ceea ce facem!"
Bright blessings
simplyana_m spune:
Si inca ceva, Amonar. De ce te straduiesti sa "descoperi" notiuni vechi si aprofundate deja, cum ar fi "sufletul" si "inima" (careia nici bunicul "nu-i putea comanda"), in acest mod cvasi-stiintific? Inca ai nelamuriri la Treime (Templu, Lumina, Ego), dupa atatea capitole de discutii armonioase si pline de intelepciune?
http://www.lucamic.blogspot.com/
simplyana_m spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Exclusive Caci am venit aici intr-un spirit pacifist, sa invat de la voi si in acelasi timp sa impartasesc cu voi ce am aflat de la altii, inima imi spune sa va pun un mic citat gasit la cap. 34, Noi Miscari Religioase ( din aceeasi carte pe care am mentionat-o mai sus). In acest capitol se mentioneaza ca in secolul XX si-au facut aparitia noi religii precum Natiunea Islamismului, Miscarea Hare Krisna, Meditatia Transcedentala, Neo-Paganismul, Credinta Baha'i, Santeria si Rastafarianismul ca si multe alte noi traditii spirituale precum: Ordinul Religios al Conceptelor Acvariene, Biserica Eclectica, Mama Meera, Panteismul Natural, Fratia Realizarii de Sine, si Sincronicitatea & Meditatia Contemporana Tehnologizata. Citat edificator de la Eclectic Church (www.eclecticchurch.org) Este necesar sa ne reexaminam credintele in Dumnezeu. In ciuda dogmelor din multe religii, pana ce credinta va fi cu adevarat plina de inteles in realitate, pana ce oamenii vor invata sa se iubeasca unul pe altul, recunoscand samburele de divinitate care se gaseste in toate fiintele umane, credinta noastra in Dumnezeu nu este altceva decat o declaratie stearpa. Iubirea nu se proclama, ea se exprima prin tot ceea ce facem!" Bright blessings _ Everyone's duty is to feel and look great! _ |
Exclusive, dai si un citat edificator de la "Mama Meera"? Pliiiz!
http://www.lucamic.blogspot.com/
irisM spune:
Amonar multumesc pentru aprecieri..Nu stiu ce sa spun despre intelepciunea asta a mea...daca o poti numi asa. Nu stiu nici ce merit asa avea eu aici..poate am fost un elev atent la lectie, ca de harnicie nici poveste.
Parerea mea este ca prima parte din Tatal nostru este in primul rand o slava adusa lui Dumnezeu, care incorporeaza intreg universul pana la ultimul fir de praf. Ca si cand s-ar sfinti prin numele Domnului intreaga creatie, de la cea mai indepartata planeta pana in strafundul celei mai negre pesteri. O simt ca un fel de inglobare pe orizontala, care prin "vie imparatia Ta" se ridica pe verticala, in conexiune directe cu Creatorul, viu, aici, acum si in veci, nimic in afara lui Dumnezeu. Apoi se coboara in individual "faca-se voia Ta, precum in cer, asa si pe pamant". In ceruri se face voia lui Dumnezeu fara doar si poate. Oare noi pe pamant facem voia lui Dumnezeu de bunavoie? Biblia mai spune.."nu toti cei care spun Doamne, Doamne(adica cei care se roaga) se vor mantui, ci cei care vor face voia Tatalui". Care este voia lui Dumnezeu in viata mea? O intebare buna de meditat.
Promit ca ma gandesc la cealalta intebare maine. Acum cad lata..
Simplyana esti mortala.
Amonar spune:
Symply-ana, raspunsul la intrebarea ta 'de ce', il stii singura. Pastreaza-l pt tine. Daca Isus ar fi fost ceva Phd sau cel putin MD poate ca i-as fi acordat mai multa atentie. Dar oricum imi va trebui ceva timp sa meditez asupra gigantilor de pe pamant. Explicatile cu referire la 'cuvant' nu imi vor aduce lamuriri niciodata. Pt ca mie nu imi spune nimic cuvantul 'sacru'.
In legatura cu apa sfintita, explicatia este data de japonezul (nu am repede numele lui) care a facut diferite experimente legate de apa, le stii si tu sunt sigura. In plus, secretul apei sacre din fluviul Gange despre care indienii spun ca face minuni a fost si el elucidat. Acolo unde apa curge cu o viteza foarte mare se produce o cantitate mare de oxigen. De acolo si puterile 'miraculoase'.
Exclusive, multumesc pt primul rapsuns Voi reciti celelalte informatii si voi medita la ele. Am citit multa literatura 'new age' (asa cum o numeste dogma) din anii 90 incoace. Eu zic ca pt mine contactul cu alte mentalitati, religii mi-a adus o bogatie spirituala imensa (sau cel putin o constientizare mai clara a realitatii dincolo de granitele culturale si spirituale). Intr-o societate in care pragmatismul inabusa orice manifestare directa a spiritualismului am invatat sa caut inauntru. Mi-am dat seama ca contextul social cel cunoscut 'acasa' este atat de diferit si ca de aceea niciodata nu voi rezista presiunii unei noi societati doar ramanand la 'the odd'.
irisM spune:
3X3, fiecare om cu drumul lui, cu perceptia lui despre tot si toate. Nu ma consider detinatorul adevarului absolut in nimic, nici nu vreau sa "convertesc" pe nimeni pe drumul meu. Mi-e suficient ca stiu cine sunt eu. In rest schimb de idei, mistice, pshihologice, de orice natura.
Altceva am vrut sa spun cu "mortalul", cu totul altceva decat ai inteles tu. Imi pare rau ca te-ai dezechilibrat din atata lucru si ai simtit nevoia sa-mi aduci la cunostinta. Eu nu-i port pica Simplyanei, si nu-i vor purta indiferent ce mi-ar spune, ea sau oricare alt om. N-am sa ma supar eu pentru lectiile pe care le au oamennii de invatat. Cred ca ale mele imi sunt suficiente.
irisM spune:
Amonar, din tot "scandalul "asta de pe forum din ultima vreme, am reusit sa inteleg un lucru care poate ca va fi un raspuns bun si pentru intrebarea ta, legat de ce putem face noi insine, ce putem schimba noi.
Sigur ca noi avem acel liber arbitru pe care-l putem folosi sa luam decizii bune sau rele, ne da o anume putere de creatie. Pe masura ce Dumnezeu te ridica pe drumul tau liberul arbitru se uneste cumva cu vointa divina. Incepi sa faci voia lui Dumnezeu, lucru spus dealtfel in diverse forme, inclusiv in rugaciunea de la care am pornit noi. "Precum in cer asa si pe pamant", precum ingerii din cer actioneaza in legea divina, aici ar trebui sa jungem si noi.
Ce suntem noi fara Dumnezeu oare? " Nu pleca la lupta fara Mine Israele, ca vei fi infrant." In momentul in care noi credem ca putem face si drege, noi cei intelepti si cunoscatori, noi detinatorii adevarului, in care mandria noastra scapa din "lesa" Dumnezeu te lasa. Te lasa sa pui in aplicare intelepciunea si cunoasterea ta si te trezesti de pamant.
Trebuie sa plec.