Nu pot sa uit!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

rufus, de fapt, cred ca fara aceasta transformare la 180 de grade nu am o relatie. si cred ca ar fi fost mult mai intelept sa fi impus aceasta transformare acum 2 ani. sincer, am crezut ca o sa vina. n-a venit, asa ca, probabil, de asta toate resentimentele au izbucnit in forta.

Mergi la inceput

buflea, prin despartire am de cistigat. liniste sufleteasca! da, o sa cumpar singura mobila, dar macar o sa-mi placa si o sa o iau cind vreau eu. o sa las copiii sa deseneze pe toti peretii si o sa fac picnic cu ei pe covor daca nu putem sa iesim undeva.
da, o sa am un venit mai mic, dar o sa ma uit multumita in oglinda ca sunt o femeie care si-a recapatat valoarea.
da, copiii vor suferi, dar vor invata macar ca o relatie autentica intre doi oameni e de preferat oricind unei minciuni.
nu stiu..le tot invirt in cap..
amenajarea camerei are legatura si cu inselatul, pt ca vb tot despre lipsa lui de angajare in relatia cu mine. sau, cel putin, eu asa o judec.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilia_99

buflea, prin despartire am de cistigat. liniste sufleteasca! da, o sa cumpar singura mobila, dar macar o sa-mi placa si o sa o iau cind vreau eu. o sa las copiii sa deseneze pe toti peretii si o sa fac picnic cu ei pe covor daca nu putem sa iesim undeva.
da, o sa am un venit mai mic, dar o sa ma uit multumita in oglinda ca sunt o femeie care si-a recapatat valoarea.
da, copiii vor suferi, dar vor invata macar ca o relatie autentica intre doi oameni e de preferat oricind unei minciuni.

Inteleg si ai dreptate, cu o singura exceptie ...copiii nu vor invata nimic si nu vor intelege nimic. Il vor iubi incontinuare neconditionat pe nemernic si tot ce vor sti este ca TU ai stricat familia lor. Aproape ca ma risc sa spun ca nici la maturitate nu vor intelege prin ce treci, decat poate daca ei vor avea ghinionul sa treaca prin acelasi lucru. Sper din suflet sa ma insel, sa vina fete care au facut pasul si sa-mi spuna ca vorbesc prostii ...sper din suflet !

Dar pe de alta parte, daca iti asumi aceasta vina nedreapta si pentru viitor vei explica doar ca tu, sufletul tau, nu a mai putut continua asa, poate la maturitate, copiii tai iti vor accepta decizia ... Retine, am spus doar "accepta" ... Pana la urma tu stii cel mai bine cu ce "nedreptate" poti trai mai usor ... Cu aceea de a fi distrus echilibrul copiilor tai sau de a sta intr-o relatie care nu te satisface ca adult.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Citat:

Inteleg si ai dreptate, cu o singura exceptie ...copiii nu vor invata nimic si nu vor intelege nimic. Il vor iubi incontinuare neconditionat pe nemernic si tot ce vor sti este ca TU ai stricat familia lor. Aproape ca ma risc sa spun ca nici la maturitate nu vor intelege prin ce treci, decat poate daca ei vor avea ghinionul sa treaca prin acelasi lucru. Sper din suflet sa ma insel, sa vina fete care au facut pasul si sa-mi spuna ca vorbesc prostii ...sper din suflet !

Dar pe de alta parte, daca iti asumi aceasta vina nedreapta si pentru viitor vei explica doar ca tu, sufletul tau, nu a mai putut continua asa, poate la maturitate, copiii tai iti vor accepta decizia ... Retine, am spus doar "accepta" ... Pana la urma tu stii cel mai bine cu ce "nedreptate" poti trai mai usor ... Cu aceea de a fi distrus echilibrul copiilor tai sau de a sta intr-o relatie care nu te satisface ca adult.

ei il pot iubi in continuare, e tatal lor. dar tu crezi ca daca ramin si le dau copiilor mesajul ca e ok sa stai intr-o relatie in care ai fost calcat in picioare va fi mai bine pt ei? sau o sa regret peste ani cind o sa vad ca fiica-mea e in locul meu, iar baietii nu sunt capabili sa-si respecte sotiile? pt ca ei asa au vazut ca a facut tatal lor.. pt ca, stim deja, modelul din familie se perpetueaza..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ann1907 spune:

Orice ai face Ilia si in orice directie vei apuca, ia o hotarare si mergi pe drumul ala no matter what.. ca prea te chinui asa de atat vreme.. parerea mea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

amenajarea camerei are legatura si cu inselatul, pt ca vb tot despre lipsa lui de angajare in relatia cu mine. sau, cel putin, eu asa o judec.

incepe de aici. cu ce ai scris mai sus.
mai bine sa traiesti in adevar, decat in minciuna si prefacatorie ca sunteti o familie. copii te vor intelege candva, chiar daca mai inainte te vor judeca (poate)

nu vad nimik mai rau decat exemplul personal dat copiilor in familie. sa traiasca ani de zile cu niste lucruri si sa le considere cumva normale si acceptabile.

mi-a placut mult povestea lui Happy. cum si-a construit singura o alta viata. impreuna cu fetele ei. sigur ca nu ia fost usor, dar a meritat!

nu este niciodata prea tarziu ptr un nou inceput!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Buna Ilia,

n-am mai vorbit dar am citit povestea ta la vremea ei si te-am admirat foarte mult atunci pentru felul in care ai gestionat toata situatia. Putine femei ar fi in stare de o analiza asa de fina si in acelasi timp realista a propriei relatii. Imi amintesc (sper ca nu gresesc, a trecut ceva vreme de cand te-am citit) ca vorbeai atunci de "package". Relatia ta, cu bune si rele, era un package, care-ti dadea totusi cu plus. De-aia ai si decis s-o continui, nu?

De ce acum iti da cu minus, ce s-a intamplat (sau nu s-a intamplat) intre timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Draga Ilia,
Nimeni in afara de tine nu poate simti cu adevarat atmosfera din casa ta. Judecand la rece si foarte pragmatic, nu prea ai avea de ce sa divortezi acum, 3 copii....e greu sa cresti 3 copii singura, apoi ii bulversezi pe ei...trebuie sa fie motive ff intemeiate pt a rupe aceasta familie. Eu cresc singura un singur copil si castig mult peste medie si tot simt nevoia de ajutor, avem de toate, dar singura nu e usor, banii nu se aduna, nimeni nu imi poate face nimic din ceea ce am nevoie prin casa, platesc in stanga si in dreApta pt orice, nu am sprijin emotional samd. Pe de alta parte e un sentiment extrordinar acela al libertatii. Pot face ce doresc, cand doresc,cum doresc, recunosc ca e ceva la care mi-ar fi tare greu sa renunt. Eu asbrenunta pt o relatie intr-adevar frumoasa, pt cel mai bun prieten, cu adevarat 100% comitted, nu pentru mai putin. Odata ce dai de gustul libertatii si dc esti cu adevarat pe picioarele tale, nu doar asa partial, e greu sa revii la compromisuri inerente unei familii recompuse. Deci dc te desparti exista posibilitatea de a ramane fara partener pe viitor, esti pregatita? Asta e si varianta cea mai buna pt copii. Un nou partener nu ar veni pe un cal alb si nu ar fi usor sa armonizati situatia. acestea fiind zise, dc simti ca sotul nu este cu intea in familie, sta acolo asa de mobila, nu il mai poti vedea in ochi simti ca traiesti in minciuna si esti sigura ca esti pregatita cu adevarat sa infrunti singura viata, nu ezita sa o faci. Nu e bun sacrificiul pt copii, dc situatia in casa e incarcata. Nu ii ajuta. Nu are importanta dc te vor acuza, u vad de ce sa te acuze, nu inseli, nu facinimic rau....daca nu inteleg ca fiecare isi traieste viata pt el si asa e sanatos, asta e. Ei vor pleca, vor avea familiile lor si dc tu vei mentine relatii f apropiate cu ei penparcursul copilariei, va fi ok. Dar ia decizia dupa ce masori de 100 de ori. Si sa fii sigura ca esti cu adevarat constienta ce ce implica asta pt viitorul tau. Majoritatea celor ce divorteaza din cauza de infidelitare, regreta ani mai tarziu. Cei nemultuiti in casnicie, care raman, se bucura ca au facut-o, 5 ani mai tarziu. Exista si varianta sa ramai si sa te detasezi, sa iti faci o viata a ta independeta de a lui intr-o mai mare masura, fara constanta analiza a ce face si ce drege el. Sunt multe variante si de aceea cred ca ti-ar prinde bine counseling pentru o vreme, inainte de luarea unei decizii. Counsling pt vreun an, nu de 3 ori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Citat:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

De fapt ce voiam sa zic, in cuvinte mai putine este sa fii atenta, ca nu se stie dc vei fi mai fericita dupa divortz, s-ar putea sa fii si mai nefericita. Nu privi divortul ca un fel de pedeapsa aplicata sotului, care in ciuda faptului ca tu l-ai iertat dupa trauma pe care ti-a produs-o, ceea ce a insemnat enorm pt tine, tot nu este cu totul pentru familie si te lasa sa duci totul in carca. S-ar putea ca solutia mai buna ar fi aceea pe care ti-o zise NUN, sa te detasezi putin de el si sa gandesti mai pragmatic, cum ti-ar fi tie mai bine, practic, nu cum sa ii fie lui mai rau. Nu te focusa pe faptul ca e nedrept ce ti se ofera si meriti mai mult. Meriti mai mult, dar iti poti oferi singura mai multa fericire. Divortata cu 3 copii nu cred ca arata prea luminos pe viitor dpdv romantic si tot.

Mergi la inceput