Nu pot sa uit!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aprilie

Si sfatul dat de el e pertinent - cind "nu mai poti", sau cind esti stresata,down, e bine sa faci ceva care sa te relaxeze ; o sedinta de shopping,un masaj,un voiaj la cosmetica,etc.
Depinde ce relaxeaza pe fiecare.Eu asa fac (stresul meu se datoreaza jobului).

nu cred ca sunt pe aceeasi linie stresul datorat jobului si stresul datorat faptului ca sotul a avut o relatie in paralel 2 ani de zile, in timpul asta spunandu-ti ca te iubeste, facand dragoste cu tine si daruindu-ti inca un copil.
e ceva care nu se lasa in sauna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

da, exista oameni care iarta si uita, exista si oameni care accepta toata viata ca partenerul sa aiba inca o relatie in paralel, exista oameni care nu iarta si nu uita nimic

ea nu stie ce vrea - si poate asta e cel mai greu. ca daca ar sti e suficient de puternica sa faca orice vrea.

daca sunt momente izolate de furie/neputinta/suparare, si intre ele perioade frumoase este o speranta. pt ca da, cel mai bine ar fi ca familia sa fie unita, sa se depaseasca orice obstacol, oricat de greu, impreuna

dar daca starea asta de nemultumire e permanenta, daca demonii sunt acolo tot timpul... nimeni nu merita sa fie torturat

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu cred ca atunci cand la mijloc sunt trei copii, echilibrul personal se defineste atfel ... "intregul" are 4 componente - "tu+3" asa cum si intregul lui are tot 4 componente ...si cand alea 3 componente stau pe un taler, dezechilibrul individual trebuie sa fe extrem, extrem de mare ca balanta sa ridice talerul celor 3 in sus ...

Pare mai usor sa echilibrezi dezechilibrul personal decat sa dezechilibrezi 3 componente nevinovate care nu vor intelege niciodata, nici macar la maturitate, motivele pentru care s-a rupt balanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

[quote

nimeni nu merita sa fie torturat
[/quote]

Sa vezi tortura daca se despart...poate nu pt ea dar cu siguranta pt copii ! Iar atunci, anumite lucruri nu mai pot fi reparate/indreptate niciodata !

Buflea s-a exprimat foarte frumos si a spus in esenta acelasi lucru, pe care-l cred si eu, la cei peste 50 de ani ai mei (aproape 30 de casatorie).

Ilia, daca azi pari convinsa de niste lucruri, da-mi voie sa-ti spun ca peste 10 ani,sa zicem, nu vei mai avea aceeasi optica.
Toti ne schimbam si e bine asa.
Nimeni n-ar vrea sa ramina cu mintea infantila de la 18 ani ,cind credeam ca tot ce zboara se maninca !
Sigur ca poti sa-mi spui ca esti matura si ca stii ce faci.
Oricit de sigura pe tine esti azi, peste ani vei vedea altfel lucrurile...sa nu ai regrete si sa nu ajungi sa spui : daca as fi stiut toate implicatiile ...

O zi frumoasa tuturor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aprilie

[quote

nimeni nu merita sa fie torturat

Sa vezi tortura daca se despart...poate nu pt ea dar cu siguranta pt copii ! Iar atunci, anumite lucruri nu mai pot fi reparate/indreptate niciodata !

Buflea s-a exprimat foarte frumos si a spus in esenta acelasi lucru, pe care-l cred si eu, la cei peste 50 de ani ai mei (aproape 30 de casatorie).

Ilia, daca azi pari convinsa de niste lucruri, da-mi voie sa-ti spun ca peste 10 ani,sa zicem, nu vei mai avea aceeasi optica.
Toti ne schimbam si e bine asa.
Nimeni n-ar vrea sa ramina cu mintea infantila de la 18 ani ,cind credeam ca tot ce zboara se maninca !
Sigur ca poti sa-mi spui ca esti matura si ca stii ce faci.
Oricit de sigura pe tine esti azi, peste ani vei vedea altfel lucrurile...sa nu ai regrete si sa nu ajungi sa spui : daca as fi stiut toate implicatiile ...

O zi frumoasa tuturor !
[/quote]

eu nu am zis sa se desparta... am zis ca sper sa fie episoade trecatoare, are astfel au sansa sa se rareasca si sa scada in intensitate, si sa fie suficient bine cat sa merite sa ramana o familie, unita si functionala, chiar daca sunt si zile proaste

da, mai ales pt copii. dar si pt ca nu vreau sa stiu um e sa fii mama singura cu 3 copii. ca sigur nu e usor

dar daca situatia e neagra bezna - nici la copii nu le e bine. si o zice cineva care si-a ajutat mama sa divorteze si singurul lucru pe care i l-am reprosat vreodata e ca a asteptat pana la varsta aceea. doar ca la noi in familie problemele erau de alta natura, era vorba sa ne salvam viata.

mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Nu stiu daca mai este adevarat, dar Ilia mereu a spus ca el este un tata desavarsit, ca si-a dorit copiii mai mult decat ea si probabil ca cei doi ai lui au atarnat foarte mult in decizia lui de a ramane cu familia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

Ilia eu nu cred ca mai poti face ceva. A murit ceva-ul care te facea sa il iubesti, sa il respecti. Nu cred ca mai dai 2 bani pe el. A fost prea dureros, a fost prea sub centura.
Poate ai putea trece peste asta in timp, dar nu cu el in casa. Cred ca e al naibii de greu ca mai sunt si 3 copii la mijloc. Dar tu nu esti omul care sa treaca peste ce simte, peste ce stie ca merita, tu esti omul care stie cat valoreaza si ce vrea. Asa ca...

Autosuficienta nu iti umple golul din suflet si nici nu tine locul unui partener.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Ilia, ma pun eu in locul tau : mama unui copil dintr-o casatorie anterioara si a 2 copii din relatia cu actualul, care este tatal perfect pt copiii mei, ceea ce un altul in niciun caz nu ar fi. Din pacate, el ma inseala timp de 2 ani cu o una. Eu deascopar si iese mare tam-tam. Ne despartim, dupa o perioada ne impacam. Alti 2 ani trec, in care el isi cere iertare continuu, numai ca eu brusc nu mai vreau sa il iert, nu imi mai place nici de el, nici de mine. In schimb, sunt incantata ca am un serviciu de invidiat si urmez o a doua facultate. Cifra 2 vad ca apare in mod constant...

Ori ai o depresie, ori esti f obosita, ori ai impresia ca serviciul si facultatile pot suplini viata de familie.

Cei 3 copii ai tai, unde isi au locul si cine are grija lor zi de zi ?

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilia_99 spune:

allinta... n-am inteles mesajul tau. l-am citit de 3 ori! daca tu crezi ca poti rezuma toata viata unui om in 3 fraze..

am zis ca un serviciu invidiat de multi, nu si de mine. eu incerc sa-l schimb.

am zis ca m-am inscris la fac, pt ca mi-a placut. sunt la ID, deci nu-mi petrec zilele la cursuri, cum faceam la prima facultate, din contra, ma duc doar la examene, deci vara si iarna.

copiii mei sunt la mine in casa, eu ma ocup de ei, asa cum ma ocup si de cumparaturi si de gatit. la menaj am pe cineva. cea mare e la scoala pina seara la 6,7, acum va incepe sportul si meditatiile, unde o sa o duc tot eu.
cel mijlociu la toamna e boboc, tocmai l-am inscris la scoala. tot eu. face inot de 3 ori/sapatamana.
pt cel mic am gasit o gradi frumoasa si aproape de casa, tot eu.
caut idei de a le reamenaja camera, pt ca mijlociul sa aiba si birou si etajera pt carti de scoala, in septembrie.
acum te-ai lamurit cine se ocupa de copii?

Mergi la inceput

Daca tu faci totul singura, unde este tatal copiiilor si care este rolul lui in familia voastra ?

allinta

Mergi la inceput