casatorit
Sunt un om din Tunisia c#259;s#259;torit cu o femeie din Romānia
dupa nunta vom trimite certificat casatorie pentru Romānia pentru a face transcrierea
Vreau s#259; #351;tiu cāt de mult timp pentru a lua transcrierea de certificate casatorie īn Romānia de 3 luni? (maxim īn 3 luni)
Raspunsuri
chatonel spune:
salut miboun!
nu stiu cit timp ia transcrierea unei casatorii in ro (o poti face si la consulat in tunis daca e unul) , dar... la ce-ti foloseste transcrierea? ca daca nu-ti foloseste la nimic, de ce iti bati capul degeaba?
andacos spune:
La mine a durat trei luni,dar asta se intimpla acum vreo 9 ani!Poate intre timp s-a mai schimbat modul de lucru!
Chatonel,sotzia nu-si poate schimba de exemplu pasaportul pe noul nume daca nu are casatoria recunoascuta in Romania!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chatonel andacos, la ce foloseste sa aiba pasaport pe noul nume? :P Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009 Toulouse, la ville rose |
Nu intzeleg intrebarea ta!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
chatonel spune:
probabil ca e prosteasca intrebarea, andacos :)
dar chiar nu vad de ce cineva isi poate bate capul sa isi faca pasaport pe noul nume, cind asta inseamna timp si bani irositi... poate ca e un sens ascuns, pe care eu nu il vad.
Eu am avut actele ro pe numele de fata si actele fr pe numele de casatorita. Si asa a durat pina cind mi-a expirat pasaportul ro si nu am mai facut altul pt ca il aveam pe cel francez.
Corina spune:
Chatonel,si eu am facut ca tine pina in ziua cind a trebuit sa ma duc in ro pentru o succesiune si a trebuit sa imi refac toate actele ,mai ales buletinul care imi expirase de mult!!!
Miboun, dureaza cam trei luni transcrierea in ro! succes!!
chatonel spune:
corina, tu ai primit buletin? mie mi s-a zis ca, avind domiciliul in strainatate, nu pot avea altceva decit pasaport cu dom in strainatate; buletinu cica e pt loco
Marox spune:
Eu mi-am facut pasaport pe noul nume dupa casatorie, la ambasada de la Paris si cu toate astea n-am facut niciodata recunoasterea casatoriei in Romānia. Am dat doar actul de casatorie, netradus si n-am avut nici o problema. Asta era in 99, poate de atunci s-or mai fi schimbat legile.
Chatonel, mie mi s-a parut util sa am si un acte romānesc pe numele francez. Mai ales ca pe pasaport era trecut "domiciliu in Franta" si mi-am imaginat ca o sa fie mai usor la trecerea frontierelor.
marumiha spune:
Eu mi-am depus actele pt.recunoasterea casatoriei in Ro.in urma cu vreo 3 -4ani.Din momentul in care am depus dosarul cu toate actele mi sa spus ca trebuie sa astept 6 luni.Mai devreme nu se putea in nici un caz.