Dureri de sold la incheieturi in sarcina
Buna gravidutelor,
Ma confrunt cu o mica problema. Am zis ca ar fi util sa cer sfatul gravidutelor care s-au confruntat cu o astfel de problema la randul lor si au gasit o rezolvare.
Sunt in saptamana 31 de sarcina. De vreo luna apare noaptea o durere bizara la incheietura soldului. Spun ca e bizara pentru ca se comporta astfel: apare ca un fulger (se instaleaza intr-o secunda, fara sa anunte nimic, si dispare repede, ca un gen de scurgene nervoasa in picioare). In timp ce dispare, mi se intind muschii picioarelor si ai burtii, aproape fara sa pot controla intinderea, si uneori intinderea se transforma intr-un tremurat al muschilor. Ce mai e bizar ar fi ca durerea nu apare musai pe partea de care dorm, ci se intampla adesea sa dorm de exemplu pe stanga dar sa ma ia durerea pe partea dreapta a soldului.
I-am povestit doctoritei de durere si spunea ca pot fi mai multe cauze, printre care nivelul scazut de calciu. De o luna iau supliment de calciu, si pare ca s-au mai calmat durerile, desi apar nopti in care durerile devin destul de putin suportabile.
Cine a experimentat astfel de dureri? Ce ati facut sa scapati sau sa mai diminuati din senzatie? Care o fi cauza?
Va multumesc mult,
Oana
Raspunsuri
J.D. spune:
eu as manca iaurt in loc sa iau supliment de calciu. iar cu durerea nu am facut nimic. o sa treaca . ca si celelalte multe alte feluri de dureri experimentate.
Finn Constantine 15.10.2009 si 34+ Euan Tudor
Fleurdelise spune:
Nu am retinut daca ai durerea asta in timpul zilei sau noaptea, in pat?
Eu o am, dar numai noaptea, in general in partea pe care stau culcata dar si in partea cealalta. Iau vitamine care au parca si calciu, voi verifica. Spunea cineva de la odiseea mea, care este medic, ca durerile astea apar deoarece articulatiile se "inmoaie" in vedera nasterii (la fel si la articulatiile din zona inghinala, eu si acolo am dureri, tot noaptea, care fac sa imi vina greu cand ma intorc de pe o parte pe alta).
E mai suportabil de cand dorm cu o perna mai maricica intre picioare. de fapt am constatat incercand diverse ca e mai bine cu o perna nu neaparat mare, ci lunga si suficient de ferma, sa iti poti intinde un pic picioarele pe ea. Durerea dispare la intinderea piciorului. Oricum e sacaitoare durerea si ma trezeste noaptea, dar, cum spune si JD, trece pana la urma si nu prea ai ce sa-i faci.
Sanatate si sarcina usoara in continuare!
24 + X Ioan
"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)
carmenstar spune:
Intr-adevar Fleurdelise, durerea apare doar noaptea. Folosesc acea perna, dar tot ma sacaie uneori.
Important e ca e normal sa apara, si ca experimenteaza si alte gravidute (ma linisteste :) ).
Multumesc tare mult pentru raspuns!
carmenstar spune:
Se pare ca exista o solutie prin care se poate diminua sau chiar elimina aceasta durere a incheieturilor de sold. Am citit intr-o carte despre o pozitie de somn (atasez imaginea pentru clarificare, in link).
http://imageshack.us/photo/my-images/191/c36020120402134531.jpg/
Sper sa ajute gravidutele care se confrunta cu aceasta problema. De cand am descoperit aceasta pozitie, nu ma mai confrunt cu dureri acute, ci doar cu amorteli usoare si foarte rare.
J.D. spune:
in pozitia aia imi trece durerea de sold si apare cea de simfiza.
Finn Constantine 15.10.2009 si 36+ Euan Tudor