Somnul de noapte la 7 luni.
Raspunsuri - Pagina 3
pisi-pis spune:
Si inca o data, bucura-te ca adoarme repede la loc. Ca matzei mele ii ia 2 ore sa re-adoarma, desi se trezeste o singura data pe noapte.
Si nu conta pe faptul ca daca nu se trezeste dormi mai mult de 3 ore legate. Ca se obisnuieste organismul si te vei trezi si fara sa aiba ea nevoie de tine
.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
any_eu spune:
Pai deja organismul meu e setat sa se trezeasca. Azi dimineata la 4:12 eram treaza intrebandu-ma de ce nu s-a trezit ea (mancase la 1:00). La 4:18 mi-a dat alarma. De vreo 3-4 zile si-a schimbat si ora de trezire, cred ca se lumineaza mai devreme si stie. Pana acum se trezea la 8-8:30, acum 6:30-7. Cel mai mult am dormit acum vreo 3 nopti, de la 22:00 la 3:00!!! Dar cand ma uit la ea si-mi zambeste cu ochisorii ei de chinez mic uit noptile nedormite!
octaviaavram spune:
daca ati stii voi de cand ma bate gandul cu infasatul!!!!
am un baietel de 8 luni,care de la nastere nu a dormit o noapte fara 4-15 treziri,cu plans, agitat, marait,alaptat,plimbat etc,incercat tot,hranit consistent,hranit mai usor,dat ceai,ma rog,cam tot ce se poate s-a incercat cu el.......
mai nou,are urmatoarea chestie:adoarme pe la 20.30,doarme linistit cam 2 ore dupa care urmeaza seria trezirilor....se ridica in fund,se arunca in cap,nu plange,dar avem patut de lemn cu aparatori,dar nu apara prea mult,si se da cu capul de gratii...il pun cu mine in pat si tin mana pe el,ca daca nu toata noaptea face ca broscuta...se ridica in fund si se arunca in fata,in cap.....il asez,se ridica in fund si se arunca in cap.....si nu plange,dar nici nu dormi tu ca mamica...
ziua sunt terminata,nu pot dormi....iar el doarme de 3X40 min.....in rest el nu are nici o treaba ,e vesel, achizitii in grafic,4 dinti,mancacios....dar,nu doarme!!!!!
oana_lex82 spune:
Stiti ce citeam undeva vis-a-vis de trezirile astea nocturne la bebei? Citeam ca s-au facut niste studii in care s-a descoperit ca , creierul si functiile sale se dezvolta noaptea, deci o mare activitate cerebrala legata de dezvoltare ii da copilului aceasta stare de agitatie..cica e normal pana in jurul varstei de 3 ani cand deja organismul se obisnuieste si dupa aceasta varsta copii dorm ,mai linistiti..Asta am citit..habar n-am cat e de adevarat, dar pare plauzibil..
michelle-usa spune:
deci any, ai incercat metoda mea sa o infasii?
sunt doar curioasa daca a mers si la alte persoane sau nu.
michelle
octaviaavram spune:
eu am luat in serios chestia cu infasatul......dar,ma gandesc sa o iau step-by-step....adica,in prima noapte l-am pus in sac de dormit.....mare lucru nu am observat,decat ca se ridica mai greu in fund si se enerveaza mai tare ca nu-i mai iese miscarea cu aruncatul in cap...
oare daca il fac sarmaluta,mai face miscarea cu aterizatul in cap?
ana_lia spune:
Buna, din pacate iti spun si eu acelasi lucru ca fetele, nu conteaza cat de mult ii dai sa manance seara, stomacelul lor este inca mic si nu poate sa-si faca suficiente rezerve pt. noapte. La varsta fetei tale si a mea se trezea inca de 3 ori. A scazut nr. trezirilor treptat pana la 2 ani, cand nu s-a mai trezit. Eu am luat-o cu mine in pat, avem toate cele necesare langa mine si ii faceam laptele automat sau ii dadeam san. Din pacate uneori se trezea de tot si statea treaza si cate 2 ore si eu mergeam dimineata la serviciu. Daca te consoleaza cu ceva organismul se obisnuieste cu timpul si nu mai resimti atat de acut oboseala.
any_eu spune:
Am citit si eu ca sunt momente cand se trezesc datorita achizitiilor psiho-motorii. Eu chiar am observat ca atunci cand a invatat ceva nou se agita tare in loc sa adoarma. De exemplu, de ieri seara a inceput sa puna o mana in fata celeilalte si sa mute si genunchii reusind sa faca 2-3 "pasi" in 4 labe (pana acum miscarea de deplasare era tararea), ca urmare, seara in loc sa adoarma se tot intorcea prin somn in 4 labe si se ridica, trezindu-se. Asa a facut si cand a invatat sa se rostogoleasca, stateam seara langa ea inainte sa adoarma si o opream sa se intoarca pe stanga sau pe dreapta pentru ca odata ajunsa cu fatza in jos ii pierea somnul (toate miscarile le facea prin somn si cu fatza in jos nu vrea sa doarma, aia e pozitie de joaca pentru ea).
Inca nu am infasat-o pentru ca am petrecut week-end-ul la mama si smechera cand e printre alti oameni se comporta exemplar. A dormit o ora si jumatate la pranz si sambata si duminica, a mancat tot si chiar la pranz i-am umplut din nou castronelul pentru ca mai cerea, noaptea s-a trezit doar la 1 si la 4. Vad eu ce va urma pentru ca am revenit acasa si deva miorlaie daca nu o bag in seama :)