Clasa I * 2011 - 2012 * [17]

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

teme de vacanta ... putin spre foarte putin vor avea, asa a spus doamna.
noi ne propunem sa citim si cam atat, ca oricum nu ne tinem de treaba ... daca vremea e buna vom sta prin parcuri :-)

_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
-----------------------------------------------------------
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=iarna 2012&page=56" target="_blank">Concurs Iarna 2012 : pagina 57 - Z1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Si-al meu a luat excelent la Cangur. Smartul la mate a venit si-a trecut fara sa stiu, ca a uitat sa ma anunte. Cica a facut "bine". Om vedea.

Maine are Cangurasul Explorator, la care bineinteles ca s-a inscris, insa nu prea avem ce ne pregati, doar sa-l conving sa se culce mai din vreme sa nu fie obosit.

Apropos de teme, am avut si eu o discutie cu Dna de la after. Dna invatatoare tine f mult sa respecte saptamana Scoala Altfel (lucru cu care sunt de acord) asa ca m-a rugat sa nu fie pus la lucru suplimentar nici la after. Ca e Scoala Altfel, nu e normal sa lucreze in plus. Lucru cu care iar sunt de acord. Chestiune care a cam dat-o peste cap pe Dna de la after care chiar parea contrariata "cum, chiar sa nu ii dau nimic de lucru toata saptamana...adica sa stea, asa, pur si simplu?". Ok, ma indoiesc ca 10 copii de cls 1-3, cand se intalnesc, "stau pur si simplu", mai ales cu un educator langa ei. Gasesc ei ceva de facut. Al meu de ex si-a dus carti sa citeasaca. Aseara cand sa-l iau iar m-a intrebat: dar nu=i pot da de lucru incepand de maine? macar un pic? (adica statuse copilu geaba luni dupa amiaza, prea mult, hai, gata, de maine ...macar un pic).

Va imaginati ca am tinut-o pe-a mea si cu asta basta. Oricum azi nu l-am dus la after ca s-a combinat cu o colega de-au iesit in parc si nu era sa ma mai plimb pentru 2-3 ore pana la tenis.

Deci, Raluca, da, cred ca sunt prea multe teme. Noua Dna ne=a zis ca nu le da nimic, doar rugamintea la parinti sa-i stimuleze sa citeasca. Fara norma, fara teme, dar sa-si formeze un obicei sa citeasca de placere si de petrecut agreabil timpul. Mi se pare fain ca ne pune si pe noi, parintii, la treaba.

Chiar asa, Roxana, unde plecati? Noi mergem la Budapesta, un city break de 3 zile, fara vizigot, premiera mondiala, n-am plecat niciodata singuri de cand il avem. Pe el il lasam la bunici toata vacanta, sa se sature de iarba verde si padure, ca prea le-a dorit toata iarna.

In rest tragem unii de altii sa se termmine saptamana, el abia asteapta sa ajunga la bunici, noi abia asteptam sa plecam.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

neata fetele,
noi suntem ok, Ilinca a plecat de miercuri la Budapesta, la sora mea, ei avand saptamana asta vacanta si dupa Pastele ortodox pe 17 pana pe 21 avem saptamana altfel, vor merge si ei in excursie, jocuri afara in aer liber in parc, vine teatru la scoala, vor planta un copac, cam atat.
Teme multe... noi intotdeauna am avut, Raluca, asa ca... bombanim si le facem..., mie nu imi convine deloc, pt ca Ilinca chiar nu are nimic de timp, in tp scolii, tot ii spun inv, dar fara rezultat.
Plec si eu la Budapesta marti si voi veni sambata inainte de Paste, Mina voi cand plecati?
Budapesta e un oras unde eu ma simt ff bine, mai ales ca am si familia acolo, o parte

o zi buna.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

buna. astazi este concursul cangurasul explorator. bafta copilasilor.
la noi la scoala nu ne-a anuntat nimeni de smart, dar am intrat pe site si am rezolvat cateva fise din anii trecuti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Mina ce sa zic, vacanta placuta!
Nu am fost niciodata la Budapesta, dar am auzit ca e tare frumos.
Noi am plecat aproape in fiecare an fara fete, macar cateva zile. Mor de dorul lor dar e taaare relaxant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Duminica seara plecam la Budapesta si ne intoarcem miercuri seara. Nu prea mult ca dauneaza :).

Raluca, imi imaginez ca e relaxant, abia astept. De fapt am inceput sa ma relaxez de acum, nu-mi pasa la ce hotel stam, la bagaj inca nu ma pot gandi....pai daca n-am plodu cu mine sa conteze conditiile...si ce conteaza ce iau la mine, ceva haine de schimb si gata :D.

Dar pana atunci mai sunt cateva zile si eu cred ca am racit, parca-s copil, asa am patit si cand am fost la Viena (cu 2 zile inainte faceam febra) si in toamna la Pisa/Paris (am plecat cu antibioticele in geanta). Aseara ma bombanea sotu ca gata, daca am vazut biletele de avion, m-am defectat, tre sa racesc, ca aia micii care racesc de Paste si Craciun. Maine m-am programat la generalist, sa-mi dea antibioticele de-acum celebre (pe care nu le iau, dar se pare ca la intimidare functioneaza.....).

Aaaaa, uitam sa ma laud, maine tin locul invatatoarei la clasa lu fi-miu, abia astept...dar am si emotii. M-am dotat cu hartie colorata, planse, hartie creponata, lipici, etc, sa lucram ceva lucru manual.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Si fii-mea a luat excelent la cangur.

In alta ordine de idei, eu sunt epuizata dupa 2 zile de insotit si pazit copiii in excursii la Gradina botanica si Muzeul satului.

Nu stiu cine a avut ideea acestei saptamani de scoala altfel, dar este o idee ffff proasta. Suntem cu totii epuizati : invatatoare, copii si parinti.

As fi inteles ca aceste excursii sa fi fost programate o zi pe saptamana, dar nu in fiecare zi a saptamanii in curs.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Salutare si de la noi!
Sunt terminata dupa o zi...de fapt doua intr-una Am avut astazi un tur de forta (fizica dar si psihica) pe la Patriarhie, Antipa, Muzeul Satului, Herastrau... Copii fericiti, parinti obositi, am intrat cu greu pe la muzee, la Antipa a fost ingrozitor de aglomerat! Oare nu era mai bine ca Saptamana altfel sa fie intr-o saptamana, dar nu neaparat peste tot in aceeasi saptamana?! Nu stiu daca m-am facut inteleasa, insa soarele de astazi m-a terminat!
Maine luam vacanta!
Teme nu prea avem, asa ca de pe o zi pe alta, carnetul ne e plin de FB...vremea sa fie frumoasa, sa ne putem juca in voie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Imi permit sa ma bag si eu in vorba: ideea saptamanii altfel este excelenta. Din pacate, orice proiect bun trebuie neaparat modificat sau macar inteles gresit/ inteles dupa cum ne taie capul ...

Sunt multe scoli care deruleaza acest proiect dupa niste criterii greu de inteles. Scopul acestei saptamani este implicarea tuturor copiilor in 'activitati care sa le puna in valoare talentele si capacitatile in diferite domenii'. Din pacate am vazut clase in parc care iesisera sa 'igienizeze' aleile. Stiu copii care au teme in aceasta saptamana la engleza, pentru ca 'doamna nu are chef sa isi iroseasca orele'.

Calendarul saptamanii altfel a fost stabilit din vara: pe parcursul primului semestru ar fi trebuit ca invatatorii/ profesorii sa solicite elevilor/ parintilor propuneri de activitati pentru aceasta saptamana. Decizia finala trebuia luata in cadrul consiliului profesoral si al comitetului de parinti pe scoala. Copiii (sau unii parinti) or fi propus aceste iesiri obositoare, insa invatatoarea trebuia sa explice scopul acestei saptamani. In plus, orice activitate care necesita bani nu prea e in ordine - inspectoratele au fost destul de clare in aceasta privinta.

Si la scoala fiicei mele s-au propus toate ciudateniile pamantului, insa in final s-a mers pe 'litera legii'. Recunosc ca eu m-am opus la tot ce nu era fix cum zice la carte.

Daca decizia privind programul acestei saptamani s-a luat fara a fi consultati si dv, parintii, ii puteti atrage atentia invatatoarei fara nici o problema. Dupa vacanta, in consiliul profesoral, se vor analiza rezultatele acestei saptamani. Eu una, pana acum, am auzit si de activitati cu adevarat interesante, dar am auzit si ca muzeele au avut incasari record :)

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Si fii-mea a luat excelent la cangur.

In alta ordine de idei, eu sunt epuizata dupa 2 zile de insotit si pazit copiii in excursii la Gradina botanica si Muzeul satului.

Nu stiu cine a avut ideea acestei saptamani de scoala altfel, dar este o idee ffff proasta. Suntem cu totii epuizati : invatatoare, copii si parinti.

As fi inteles ca aceste excursii sa fi fost programate o zi pe saptamana, dar nu in fiecare zi a saptamanii in curs.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Salutare. Nu prea apuc sa scriu, sunt restanta la bagaje si diseara avem avion. Plecam in Thailanda in prima faza, apoi la noi la Bran. Abia astept.

Va imbratisam cu drag si va dorim vacanta placuta. De Paste ne mai auzim, sper sa mearga netul la Bran.

Numai bine.

Mergi la inceput