Clasa I * 2011 - 2012 * [17]
Raspunsuri - Pagina 5
szivarvany spune:
la noi la gradi se practica asta pt ca veneau copiii cu tot felul de dulciuri :( asta era cauza.
acum la scoala nu intereseaza pe nimeni, nici macar ei intre ei nu se verifica :-)
insa eu cred ca daca suni doamna si i spui dc are fetita ta asa pachet, va intelege. sigur este o cauza pt care cere dansa asa ! repet, la noi la gradi era jale, 3 erau cu sandwich cum s a spus din prima zi, 14 erau cu croissant, pizza, biscuiti cu ciocolata, ciocolata ...
_
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
monica-elizabet spune:
Naty nu mi se pare normal... dar ca sa aibe si ea acolo pe langa fruct ceva poti taia o bagheta(corn) feliute rotunde si sa poata lua si ea 2 gurite din sandwich.
pe toate
mina spune:
Raluca, nu e deloc normal asa. Pai fiecare cu regimul lui si nu e deloc ok sa mi se impuna ce dau copilului. Poate e vorba doar de incercare Dnei de a le imprima tuturor o anumita conduita alimentara - ceeea ce e ok - dar chiar si asa fiind va trebui sa inteleaga ca unii copii se vor inscrie la modul general in acea conduita, nu strict. Caci pana la urma de ce ar fi Ioana nevoita sa care un sandvis pe care nu-l mananca doar ca sa fie pe reguli? La cate au ei in ghiozdan, conteaza si 10 grame daca le pui sau nu.
De ex al meu are pachetelul mai consistent (2 sandivisuri nu foarte mari, sa spunem patrate cu latura de 7-8 cm, plus un fruct si ceva dulce facut in casa, de regula biscuiti sau briose) pentru ca nu mananca dimineata acasa nimic si trebuie sa ii ramana si pt la after, dupa ce se trezeste. Le este asigurata gustarea de dupa somn dar fomila vrea sa aiba si de-acasa...asta e. Pai ce-ar insemna sa aduca toti ca fi-miu, sau sa fie fi-miu oblgat sa nu-si mai ia atata?
Sunt si copii care pt gustarea din pauza isi cumpara dulciuri de la chioscul din scoala. Fiecare cu-ale lui.
Sunt tare curioasa ce o sa-ti spuna doamna.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
iahim spune:
Ma gandesc la un numar.Il adun cu doi si scad diferenta numerelor 15 si 3 si obtin 3. Care este numarul la care m-am gandit?
Suma a doua numere este 23 . daca din primul scad 2 obtin 10.care sunt numerele?
a + 2 - (15 - 3) = 3
a + 2 - 12 = 3
(a + 2 ) - 12 = 3
(a + 2) = 3 + 12
a + 2 = 15
a = 15 - 2
a = 13
Proba : (13 + 2 ) - (15 - 3 )=15 - 12 = 3
T1 + T2 = 23
T1 -2 = 10 T1 = 10 + 2 T1 = 12
12 + T2 = 23
T2 = 23 - 12
T2 = 11
Naty spune:
Hello,
Doamna a fost tare mirata ca Ioana nu mananca sandwich-uri. Dar de ce m-a intrebat? I-am explicat ca 1. nu-i plac; 2. nu o las sa manance prea multa paine si 3. intotdeauna la ea gustarea de la 10 a fost de fructe; asa manca si acasa mica, asa manca si la gradi si tot asa si acum in weekend.
In fine, a mai zis ca a vrut sa impuna regula asta pentru ca unii copii vin cu cate 3 sandwichuri, altii cu foarte multe dulciuri.
I-am spus ca parerea mea e ca nici acestor copii nu trebuie sa li se impuna cu ce sa vina. Fiecare copil ce si cat crede parintele ca e bine.
manuelacrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iahim a + 2 - (15 - 3) = 3 a + 2 - 12 = 3 (a + 2 ) - 12 = 3 (a + 2) = 3 + 12 a + 2 = 15 a = 15 - 2 a = 13 |
... asta chiar e dificil ... cand ajunge la a+2-12=3 acolo "sare in sus" ca nu se poate scade 2-12 ... trebuie exersate mult ca sa invete "metodele" cu parantezele ...
Va propun si eu una "grea" din gazeta matematica:
"Suma a trei numere consecutive este 9, care sunt numerele ?" ... o sa-mi spuneti ca se rezolva "prin incercari la varsta asta" .... dar daca in loc de 9 e 99 ? ... nu mai merge prin incercari ...
mina spune:
Mie ce povestiti voi ca si probleme mi se par cam prea mult pentru clasa 1.
Naty, bine ca s-a lamurit. Atata vreme cat nu i se impune nimic Ioanei, e ok.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
monica-elizabet spune:
va pup si va doresc un we fain
bine ca s-a lamurit problema pachetelului
pfuai de capul meu ce probleme...cam greute pentru cls I
tiusca spune:
Buna dimineata!
Matei s-a inscris la cangurasul explorator si ma gandeam sa va intreb daca aveti modele de subiecte din anii trecuti ca sa ne facem o idee despre concurs.Va multumesc si va doresc o zi buna
manuelacrina spune:
Din ce ne-a spus doamna invatatoare, acesta este primul an in care participa si clasa I la Cangurasul explorator, deci va fi "in premiera", nu exista precedent, nu exista subiecte model ... vom vedea "la fata locului" ...
Pentru orientare poti vedea la ei pe site subiectele de la clasa II de anul trecut.
Mult succes tuturor scolarilor !