Agitatie si zapaceala(2)
Raspunsuri - Pagina 20
blackgirl0 spune:
Selene, PFA lucrezi doar daca stii ca ai constant de lucru. Cand cererea se imputineaza si nevoile cresc (copil, chirie, diverse boli), mergi si la un serviciu de 8 ore, cu prezenta obligatorie. Ceva se gaseste si pt tine: cunosc profesoara de limba romana/engleza care este reprezentant la o firma de medicamente. Alearga/se zbate/umbla pe la cabinete si farmacii, caci stie ca momentan ca profesoara ia mai nimic. Este o solutie.
Cu analizele de tiroida, doar ai o cumnata in sistem. Este asa de greu un telefon/o vizita la endocrinologul respectiv cu tine de mana?
Revin.
lulu77 spune:
Selene, tu ai citit ce ai scris?
ai idee cate familii "sarace" isi duc copii la gradinite cu program lung unde se platesc taxe? cate sacrificii fac ptr ca asa trebuie, asta este ciclul vietii, copilul sa mearga la gradinitza, apoi la scoala.
Scoala este si mai scumpa...ce facem? ii tinem si atunci acasa?
si la program scurt nu platesti taxa, dar copilul serveste acolo MD, fiecare ce are de acasa, si platesti optionalele si fondul clasei(produse curatenie, rechizite) care sa ma ierte cel de sus, 150 lei/an(atat platesc eu ptr Luca) este mult?
dar eu si tasu' ce pazim?
nu sa ofer ce trebuie copilului?
scad din jucarii, haine si strang ptr gradinitza.
si las fumatul(nu fumam, dar daca era cazulo faceam), spritul, berea si altele si zau ca nu marginalizez copilul.
azi ce ai facut de dimineatza pana acum? ai cautat scuze ptr tine si familia ta....daca nu va ajungeti cu banii D poate lucra la al 2 lea job(si vei veni cu scuza ca nu se poate, stiu), nici cu Daria nu ai iesit afara, nici job nu ai cautat.
ce cauti de fapt? user-i care sa te mangaie frumos pe crestet sa iti zica: Selene, lasa userii rai, ca noi te intelegem, stai acasa si plangi.
draga mea, cu parere de rau iti spun...imbatranesti, in nici un caz nu intineresti, gandeste-te bineeeee si mult.
si viata este din ce in ce mai grea, asa ca....Succes la Googalit!
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Selene_Bunny spune:
blackgirl, am facut deja TSH, T3 si T4 liber. Sunt anapoda de bune. Daca tii musai, iti scriu pe PM rezultatele, sa iti dai cu parerea.
Si nu vad de ce mi-ar fi cumnata datoare cu mersul cu mine.
lulu, o sa zici ca sunt ironica, dar... chiar vrei sa stii la minut ce fac eu de azi-dimineata, asa, ca intr-o agenda?
Daria s-a trezit mai tarziu azi, adica aproape de 10. Hranit copil, jucat cu copilul (de o ora alearga prin casa, se prapadeste de ras, se ascunde sub plapuma, nu ma lasa sa o imbrac, sa iesim, se distreaza de minune eu alergand dupa ea), pus hainele uscate in dulapuri, pus vase la loc, spalat alte vase, maturat, aspirat.
Acu' ma imbrac sa iesim.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Leditia lulu-pt ca nu am timp nici sa mor uneori:)) |
SOACRA MARE
Doua maini stangi
lulu77 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny blackgirl, am facut deja TSH, T3 si T4 liber. Sunt anapoda de bune. Daca tii musai, iti scriu pe PM rezultatele, sa iti dai cu parerea. lulu, o sa zici ca sunt ironica, dar... chiar vrei sa stii la minut ce fac eu de azi-dimineata, asa, ca intr-o agenda? Daria s-a trezit mai tarziu azi, adica aproape de 10. Hranit copil, jucat cu copilul (de o ora alearga prin casa, se prapadeste de ras, se ascunde sub plapuma, nu ma lasa sa o imbrac, sa iesim, se distreaza de minune eu alergand dupa ea), pus hainele uscate in dulapuri, pus vase la loc, spalat alte vase, maturat, aspirat. Acu' ma imbrac sa iesim. Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... |
nu ma intereseaza, ptr ca ce ai facut azi si ce faci zilnic, e gresit. nu e ok ptr Daria sa se trezeasca la 10, sa se culce seara tarziu, si abia la ora 13 sa plekati afara- ora cand un copil de 3 ani trebuie sa doarma de pranz...dar asta este alta discutie, si este off topic.
nu are cum sa se adapteze/incadreze la gradinitza, nu are cum cu un astfel de program
SOACRA MARE
Doua maini stangi
szivarvany spune:
gradinita de stat 4 ore a fost parfum pe langa scoala traditionala. asa ca Selene, nici nu vreau sa-ti scriu cum e la scoala.
la gradi de 4 ore, d`aia de cartier fara fite, plateam optionalele - care chiar erau optionale si nu erau absolut deloc obligatorii cum nici alte activitati in plus nu sunt, deci 4 ore de stat la gradi cu doamna si ingrijitoarea nu m-au costat decat caiete de lucru, fondul clasei din care se cumparau rechizitele si din grupa mare + 20 lei penarul si la inceput de an duceam in valoare de 43 de lei produse de igiena. atat.
_
Alizee spune:
Pe noi, inceperea anului scolar ne-a costat 1.000 de lei : imbracaminte + rechizite + ghiozdan +++
Gradinita este perioada cea mai usurica din viata mamei si a copilului.
Sa vezi la scoala : trezirea dimineata, luat la amiaza de la scoala, mers in parc ( daca vremea e buna ), venit acasa, mancat si facut lectii cu copilul din dotare. Si asta zi de zi, fara pauze, ca se pierde sirul lectiilor.
Iar la doi, chiar mai multi copii, e martiriu curat.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Leditia spune:
Io numa' vreau sa scriu ca-s de acord cu lulu..E musai sa-i schimbi programul.Mie mi se pare total nesanatos ca un copil de 3 ani sa se culce la 12 noaptea.De cele mai multe ori nici eu nu rezist pana la ora aia.David se culca la 7,30-8 seara,la 7 e in picioare,la 13 e masa de pranz,deci e musai sa fim acasa,apoi nani-in care mami il leagana si el se fataie de 1000 de ori si il apuca povestitul :))..Oricum,la ora 3 jumate il trezesc pt gustare,aerosoli,vestuta,etc..apoi iar plimbare(dimineata de obicei iese cu tati daca e acasa,iar eu spal,gatesc,fac curat,etc etc,iar dupa-amiaza iesim cu totii),masa de seara,baita si nani.
Daca nu-i vei schimba programul nu se va adapta la gradi,va fi somnoroasa si irascibila din cauza oboselii si va fi un adevarat chin pt amandoua.
Cat despre gradi..chiar nu conteaza ca e gratis,ca e 200 lei,ca e 300lei,daca o duci,vei avea timp sa muncesti mai cu spor si in plus,toti parintii fac diverse sacrificii mai mari sau mai mici dupa caz,pt a le asigura copiilor cele necesare.Ea trebuie sa socializeze,iar tu trebuie sa ai timp sa poti munci.
histamina spune:
selene,
am citit tot ce au scris fetele.
parea mea este ca nu ai liniste exterioara pana nu o ai pe cea interioara. ca sa o ai pe cea interioara, trebuie sa accepti situatia , viata ta,pe tine insati, sa incepi sa te iubesti.
tu ai ales sa lucrezi acasa.daca nu iti ajung banii,da meditatii.fa ceva, schimba ceva.dar incepe sa faci efectiv.
fetele de la delfinasi si esente stiu situatia mea si sunt convinsa ca voi stati excelent , pe langa noi:tratamentul strumfului este 16 mil pe luna,al meu 13.
am avut de ales,am taiat tratamentul meu, dar cu calm, liniste, impacata, ama cceptat ca e o situatie, am facut tot ce am putut si ne-a ajutat Dumnezeu sa izbandim.sotul meu si-a schimbat meseria la 41 de ani, munceste 11 ore pe zi,dar suntem fericit ca are de lucru.
vedem partea plina a paharului, ne bucuram de ceea ce avem,de faptul ca avem certitudinea ca strumf se va face bine.
cand nu am avut bani si nu aveam ce pune pe masa,am dat meditatii,m-am angajat secretara, am avut grija de copii, ba chiar am zugravit o camera cuiva, eu si sotul,cand aveam nevoie de bani s ane ducem la mare.
am gasit solutia iesirii din impas. am facut ceva.
si eu ma vait, si eu spun ca mi-e greu,dar fac permanent ceva sa imi fie mai bine, si simt ca imi e mai bine.
daniela_b spune:
Selene, cum era la tine acasa cind erai de virsta Dariei?
Povesteste-ne un pic din copilaria ta.
Ne spui cite ceva de parintii tai?
To live a creative life, we must lose our fear of being wrong - Joseph Clinton Pearce