Agitatie si zapaceala(2)
Raspunsuri - Pagina 16
mcoca spune:
Bai pe mine ma distreaza cum pledati toate statul afara cu orele indiferent de vreme. Fetita mea NU VREA afara daca bate vantul, sau daca e frig. Ce naiba sa faca pe o astfel de vreme, sa se plimbe aiurea prin parc? Daca e urat facem o iesire sa luam paine, macar avem un scop, mergem sa vizitam ceva, un acvariu etc, dar nu stam afara.
De multe ori dupa ce o iau seara nu are chef sa ramanem afara. vrea acasa, vrea sa facem activitati, sunt destule de facut si in casa.
Vicky si Printzesone
lulu77 spune:
Selene, nu trebuie sa te justifici ptr mine, sau ptr altii de aici. nu e cazul. ca mereu vei gasi scuze ptr ceea ce se intampla.
problema este urmatoarea: timpul petrecut cu Daria si cand?
degeaba ai iesit azi 3 ore afara, daca ieri sau maine, cand ea are chef de joaca cu tine, tu nu esti prezenta, ca lucrezi.
daca vrei sa intelegi ce zic(si intelegi ca esti fata desteapta, doare te faci ca nu intelegi).
nu ma mai repet, ca s-au scris destule pagini, capitole intregi, ce trebuie sa faci.
scurt: ofera timp de calitate Dariei si incearca sa iti cunosti copilul.
daca tot lucrezi de acasa, te poate avea prezenta in viata ei oricand vrea. asta era ideea.
cu siguranta, daca ai avea un job, chiar si program scurt sa pleci de acasa, lurcrurile le vei vedea altfel.
si sunt mamici care au job full time si atunci cand ajung acasa mai au ceva de facut(traduceri, handmade, etc), plus gatit, curatenie, plus scos copil la plimbarea de seara, SI SE POATE.
ma uimeste, de fapt sunt socata(poate raman asa)de ceva.
putinul tau timp liber, tu il aloci netului, chiar daca Daria doarme acum, nu este o scuza, nu ptr tine, cand ai deschis acest subiect si ai temeri fata de copilul tau.
lasa naibii netul, spala, gateste, vopseste peretii, termina traducerile, fa ce vrei tu cat ea doarme, si cand este treaza cunoaste-ti copilul ca sa nu mai ai ocazia sa ai astfel de intrebari despre "agitatie si zapaceala".
ceea ce ai facut tu azi, faptul ca ati iesit afara 3 ore nu este ceva wawwwwww, este ceva absolut normal ptr o familie, ptr o mama si un copil de 3 ani.
SOACRA MARE
Doua maini stangi
Selene_Bunny spune:
lulu, eu nu sunt impotriva ideilor expuse de tine sau de alte fete. Unele mi se potrivesc, altele nu, chiar ar fi o raritate sa se potriveasca toate.
Imediat ma duc la spalat vase, facut mancare, spalat pe jos. Numai ca ma resimt si eu, na, suntem pe drumuri de la 9.30, azi.
In mod normal, somnul Dariei dureaza 1,5 - 2 h. Daca in acest interval de timp mi se suprapun - dau doar un exemplu, nu e regula - gatit, strans si un proiect mic, da, ies varza toate, pentru ca intru in criza de timp.
Sau, daca vine ceva de lucru in intervalul 9-15 si 17-22, cand ea nu doarme, ma descurc cum pot, desi nu e usor sa ma fatzaie mereu, pentru ca termenul de predare e termen de predare si nu cred ca e cineva pe aici care sa nu stie asta.
Asta e viata celui care lucreaza de acasa si vrea sa fie si mama, si sotie, sa se ocupe si de copil, si de sot, dar si de casa. Nu sunt numai eu in aceasta situatie, uite, pitzinuca doar ce a scris ca la ea e si mai rau.
Citat: |
daca tot lucrezi de acasa, te poate avea prezenta in viata ei oricand vrea. asta era ideea. |
Asta este valabil pentru noi, ca mame, care suntem in principal cu copilul in cap. Dar iti garantez ca unui strain, care la randul lui raspunde in fatza unui sef, daca eu i-as spune "apoi stiti, nu va pot trimite proiectul diseara la 19, ca ma solicita copilul", numai bine nu i-ar pica, m-ar lasa balta urgent, next, ca sunt destui liberi.
Cunosc chiar un traducator workaholic, si nu e singurul, acolo la tine, in Constanta. Lui nu-i trebuie familie, copii, numai sa munceasca, cat mai multa munca.
lasa naibii netul, spala, gateste, vopseste peretii, termina traducerile, fa ce vrei tu cat ea doarme, si cand este treaza cunoaste-ti copilul ca sa nu mai ai ocazia sa ai astfel de intrebari despre "agitatie si zapaceala". |
Apoi tu ma vrei fresh si in priza non-stop, scuza-ma...
Sa fac ce vreau eu, numai Net nu...
(Edit: spuneam "uau" de somnul de ieri, de 3 ore si jumatate, ca pe vremea cand avea 1 an, nu de iesitul de 3 ore de azi... )
Disclaimer: mesajul de mai sus reprezinta o poveste. Atat. Nu scuze, nu nimic, nu interpretati.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
sdcristian spune:
dar de fapt care e problema? ce te nemultumeste pe tine?
mama de Carol (29.12.2008) si Patrick (04.07.2011)
blog
http://s288.photobucket.com/home/cristi_2003
stockholm spune:
Selene eu lucrez de acasa de peste 8 ani de zile , pai ce faci tu e o mare varza no offence , lucrul de acasa treb sa fie pe aceleasi principii ca si cel de la birou.
Eu am program fix 8- 12 ore de munca zilnic , bine la mine muncitul fiind pe comision e muncit , cu cat muncesti cu atat castigi mai mult , dar ca sa le faci pe toate de casa , trebuie program strict si munca f constanta , de la ora x la ora y gatesti de la ora y la ora z muncesti , de la ora z la ora t faci curat etc .
Tu le amesteci pe toaate si normmal ca te ametesti complet .Cu atat mai mult cu cat nu ai constnata nici in job .Cum am miai zis ti - ai permis aceasta viata si e ok
pitzinuca spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny Nu sunt numai eu in aceasta situatie, uite, pitzinuca doar ce a scris ca la ea e si mai rau. |
imi pare rau, dar la mine nu e mai rau. depinde cum o iei si ce te motiveaza cand te trezesti de dimineata.
eu una, de-abia astept sa imi fac cafeaua si sa ma apuc de treaba. in ecalasi timp pregatesc copil de scoala, scot copilul alalat pana intru la servici la 9, mai gasesc timp si de un pranz, si de o dragaleala, si de un intins rufe, etc. nu toate in aceeas zi, evident.
mie imi e bine asa cum imi e.
cat timp as pierde, dumnezeule, stand la monitor si plangandu-ma? cat timp din viata mea, din a familiei mele?
a_alinta spune:
selene , tie nu iti place orasul in care traiesti, apartamentul in care stai, parcurile in care iesi, oamenii din jurul tau, praful care te inconjoara si.... aproape tot mediul in care traiesti.
respingi totul cu toata puterea ta , esti extraordinar de nemultumita de toti si de toate , aproape ca ti-au supt fericirea si energia tot acest mediu in care traiesti, iar aceasta respingere o transmiti , fara nici o vorba , copilei tale.
atata timp cat tu nu iti vei schimba punctul de vedere asupra vietii si daca nu vei lupta cu gandurile tale care iti creaza viitorul si care dupa cum se vede te fac sa te invarti in acelasi cerc care te strange de prea mult timp, vei trai aceeasi viata si vei fi pe veci nemultumita de oras, casa, oameni, praf, ploaie, soare, de tot si de toate.
ajuta-ti copila sa traiasca o viata fericita, ori fericirea nu are cum sa iasa la iveala acolo unde nu exista decat nemultumire si respingere.
michelle-usa spune:
pe langa faptul ce a spus a _alinta, tu treb sa inveti sa te organizezi.
sa-ti oraganizezi viatza,timpul,familia si mediu.
trebuie sa realizezi ca nu ai cum sa le faci pe toate si in acelasi timp si cu aceleasi rezultate.
fetita va treb sa o inveti sa fie ordonata, mai putin rasfatzata, sa asculte cand ii vb...pt ca altfel nu ai cum sa-ti faci jobul din pacate.ori va treb sa renunti la job.
treb sa intelegi ca nu e usor sa cresti un copil si sa lucrezi de acasa...si treb sa faci anumite compromisuri.
eu am fost in situatia asta si stiu.cu cat m-am ocupat mai mult de job, cu atit copilul a avut de suferit si a treb sa gasesc o balantza. a trebuit sa imi educ copilul din timp incat sa imi pot face jobul.
-tu treb sa ai program bine stabilit si sa-l urmezi.
-treb sa te scoli de dimineatza,sa gatesti, faci curat .
-cand se scoala fetitza te ocupi de ea.
-in casa sa fie cat mai simplu, cat mai putine jucarii(scoase prin rotatie)
-cat mai putin acces din partea fetitzei la diverse activitati, care ti-ar putea complica ziua.
-fa-ti timp de ea iar apoi invat-o sa se joace singura, da-i activitati safe de facut.
-treb sa invete cand tu esti la telefon sau lucrezi sa stea linitita.
-eventual arata-i ceasul...spunei ca la ora X, daca asteapta si e cuminte si linistata...veti face ceva impreuan.
-mai ia pauze si laud-o pt atitudine.
-poti sa faci un panou cu stickere...daca e cuminte, te lasa sa lucrezi...va primii multe stickere si un premiu la sf zilei (un joc cu mami, citit carte, mers in parc...ceva ce ei ii place)
e greu cu un copil de 3 ani, stiu...dar daca nu incepi de acum...asa o sa fii si peste alti 3 ani.
michelle
giulia71 spune:
N-am decat un sfat: du fetita la gradinita, acu ii trebuie compania altor copii.
Eu vad numai beneficii odata cu gradinita fetitei:
vei fi mai odihnita
iti vei putea organiza timpul mai bine
vei avea timp de calitate cu fetita
Hai sa recunoastem ca suntem oameni si chiar daca suntem mame, nu avem mereu aceeasi energie pentru un copil atomic.
Ei, in situatiile de genu asta, timpul trebuie organizat diferit
dus copilu dimineata la gradi
daca lucram de acasa, lucrat 3 ore jumate ore pe cinste
luat copilu de la gradi
masa, somnic de dupa amiaza in care strangem daca nu am facut dimineata
apoi iesit afara, fie ca e ora 4 sau cinci, iesit afara la aer prin parc, pe la tobogane
apoi pregatirea impreuna sau nu a cinei , mancare, asezat masa.
Seara , program de voie cu totii.
Cam asa era o zi a noastra, desi am baiat, el se cam implica in aranjatul mesei si statul pe la bucatarie.
Nu imi permit sa dau sfaturi ca nah, fiecare cu tabieturile si obiceiurile lui. Insa ducerea copilei la gradi este vitala de la aceasta perioada incolo.
uneori gandesc prea mult....
a_alinta spune:
adevarul este ca nu toate ne descurcam in acelasi fel. unele suntem foarte eficiente, altele mai putin dar asta nu trebuie sa ne aduca in depresie .
in mod sigur este si un dezechilbru al organismului, pentru ca stari de panica, lipsa de energie , transpiratie si multe din starile pe care le prezinta selene nu sunt normale.
poate fi si o lipsa a unor vitamine, pentru ca majoritatea persoanelor care au adaptat stilul vegetarian sunt pline de viata, energice, optimiste, exact contrariul a ceea ce se poate vedea la selene.
poate ca meniul tau , selene, priveaza organismul de ceva.
dupa ce tu vei simti bine, vei fi optimista, increzatoare, zambitoare si in fata unui morman de kk de caine, vei vedea singura cum totul se aseaza usor , usor.
deci ori cu fata de mana la doctor, ori ii aduci la cunostinta mamei soacre ca maine te duci la doctor, nu ca ai vrea, nu ca te-ai gandit, nu ca intentionezi . pur si simplu te duci .