Agitatie si zapaceala(2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

selene, dar nu trebuie sa zugravesti. ai peretii albi mi se pare. ia o cutie de vopsea si o pensulitza si da fix peste desenele fetei. e o chestie atit de usor de corectat si dureaza maxim juma de ora la o casa intreaga ca a mea. eu fac asta cam de 2 ori pe an. corecturi mici, nu datul cu cafeaua de toti peretii

cit despre chiloti ca ne-am blocat in ei, mie chiar nu mi se pare un capat de tara. adica nu mi se pare mare brinza a intra in baie fara toate cele la tine. nu inteleg de ce nu iese sotul normal din baie sa isi ia singur chilotii, dar na ... efectiv eu nu mai reusesc sa pricep din discutia asta daca problema pe care o au unii useri este la nivel de pudoare sau de faptul ca domnul se vrea servit. nu e clar.

daca e la nivel de pudoare, acum fiecare cu pudoarea proprie. mie nu mi se pare normal sa ne ascundem de copil, la noi in casa se umbla in fundul gol dimineatza, fata le cunoaste pe toate cele fizice si a intrebat si i s-a raspuns firesc. stie ce e ala un penis, ca doar baietii au si ea nu are, ca e fata, ea are vagin. si atit, deocamdata nu manifesta curiozitati mai departe. nu stiu cum vom gestiona mai peste citiva ani problema, dar deocamdata o luam firesc, merge cu noi la wellness unde toata lumea e oricum in nudul gol.

daca e vorba ca sotul se vrea servit si ca i se induce copilului automatismul servilismului casnic, cred ca e un pic exagerat sa gindim asta. E un copil de 3 ani, e normal sa sara sa ajute la orice. Fata mea vrea sa faca totul singura, ea sa spele vase, ea sa puna masa, ea sa mature, ea sa faca patul. mi se pare normal sa participe la activitatile casei si daca cineva nu isi gaseste niste "chiloti" si se pune toata familia pe cautat, nu mi se pare atit de grav sa caute si copilul. atita vreme cit cuvintele de ordine sunt "te rog" si "multumesc" nu mi se pare mai exagerat sa ceri cuiva sa iti dea orice, de la unt la chiloti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

cristoiu, multumesc pt. intelegere, postul tau mi se pare chiar echilibrat. "Te rog" si "multumesc" chiar exista.

(Sunt curioasa daca va comenta cineva cu tot atata ardoare faptul ca la voi in casa se umbla in fundul gol dimineata si copilul va stie toate cele.)

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mai, eu altceva vreau sa zic.

Mucegaiul ala din baie nu e ok deloc. Dar deloc! Faceti cumva si scapati de el sau mutati-va. Pur si simplu.
E f periculos sa respirati aerul ala, sa faceti baie in cada mucegaita!
Lasa-i in colo de pereti mazgaliti, faceti ceva cu baia!

Cristoiu, eu zic ca nu era vorba neaparat de pudoare sau de a da ordine. Era vorba de perspectiva in care se pune Selene, ca si cum situatia e picata din cer, pe cand ei defapt(parintii) sunt cei care o genereaza.
ca sa explic pe scurt, Selene se intreba unde e problema daca Daria alege sa duca chilotul, ca oare cum ar putea ea refuza, ca face cea mica crize daca refuza.
Si i s-a explicat ca e firesc sa faca crize si sa planga daca o refuza, atata timp cat situatia e fix cea care e, adica D scoate capul pe usa baii si cere schimbul de haine.

Asta e situatia generata de parinti, la care cea mica reactioneaza normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Cum s-a comportat Daria in wkend? Ce activitati ati facut impreuna?
Baietelul meu cel mic are 3 ani si 4 luni si a facut asta:
- s-a jucat cu fratele lui (construiesc garaje), fac parcari, molluri
- ne-am jucat impreuna de-a cumparaturile, de-a medicul, am facut prajituri din plastelina si le-am "vandut"
-am stat de vorba cu tata la web cam
- am iesit cu ei afara (cate o ora, e inca rece si putin racit cel mic)
-ne-am curatat pantofii pt ziua de luni
- am pregatit impreuna hainele pt gradi si si-au ales pijamalele
-le-am facut baie

Toate astea le-am facut sambata- duminica plus mancare si ordine in casa.

Selene cred ca pb la voi este si de spatiu, va simtiti sufocati de jucariile Dariei, ea de interdictiile impuse.

Cand erau mai mici (nici acum nu sunt mari, ai mei) si incercam sa-i limitam cu jucariile la ei in camera erau frustrati. Acum au inteles ca acolo este camera lor si pot sa se desfasoare, dar sa nu distruga.

De asta te intrebam daca are un spatiu al ei...patut, o noptiera, un coltisor....unde sa se desfasoare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
ca sa explic pe scurt, Selene se intreba unde e problema daca Daria alege sa duca chilotul, ca oare cum ar putea ea refuza, ca face cea mica crize daca refuza.
Si i s-a explicat ca e firesc sa faca crize si sa planga daca o refuza, atata timp cat situatia e fix cea care e, adica D scoate capul pe usa baii si cere schimbul de haine.

ladyJ, las-o asa cum era, n-o mai complica.

sanziana, joaca si si mai multa joaca. Si singura, si cu mine, si cu tati.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Citat:

Nimeni de pe acest forum nu iti complica tie situatia; tu singura ti-o faci.

Inca ma mai gandesc daca sa dau acestui subiect o steluta.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Da, mai, LOL si de la mine.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Joaca unde, Selene?
inchisa in casa? ori afara sa zburde, sa alerge, sa se catere, sa experimenteze?

Joaca educativa ori tu te joci si eu ma uit la tine cum te joci?

Citat:

Citat:

sanziana, joaca si si mai multa joaca. Si singura, si cu mine, si cu tati.

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:

Citat:

O vezi tu complicata pentru ca nu ai chef sa(mai) vorbesti despre ea. Eu ii explicam lui Cristoiu care a si zis ca nu a inteles exact. Tu ai fost de acord cu Cristoiu si e bine asa cum a picat,nu?

De mucegai nu zici nimic? Stii cat e de periculos? Asta e chiar o problema reala, nu mazgalitul pe pereti.

Mergi la inceput