Agitatie si zapaceala(2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Disclaimer: raspunsul meu va fi o agitatie si o zapaceala de vorbe, scriu de la servici, printre picaturi, mai mult, raspund din ce imi aduc aminte!

sa o iau in ordine inversa:
Selene, degeaba te superi, nu e normal ca o fetita de 3 ani sa duca budigaii tatalui la baie. Imagineaza-ti ca mie sa imi aduca Andrei chilotii (tanga, ca nu port altfel) la baie, dupa dus. Nu conteaza varsta, nu e normal.
Cel ce face dus, baie, isi duce in baie toate cele necesare. Andrei e cel ce uita sa isi duca prosoape, si sub nici o forma nu accepta sa i le duc eu, striga la tatsu. Se intampla din ce in ce mai rar, pentru ca s-a intamplat ca tatsu sa nu fie acasa si Andrei sa fie nevoit sa iasa in halatul meu de baie sa isi ia prosoape, si jena aia a fost suficienta sa il faca atent.

Jucarii insirate:
noi aveam un raft. Cate jucarii incap acolo, cu alea te joci. Daca sunt pe jos, inseamna ca nu ai nevoie, nu iti mai plac, si merg la cufarul cu jucarii care se odihnesc. O data la luna (ori cand isi aducea aminte) deschideam cufarul cu jucarii care se odihnesc si roteam jucariile! Mama ce veselie era, le redescoperea pe cele "odihnite"...
Cu acel cufar impuscam 2 iepuri: nu plictiseala, nu dezordine!

Dezordine:
Eu sunt adepta consecintelor si la copilul meu functioneaza:
ai varsat uleiul? eu nu cumpar altul pana nu am banii necesari, iar tu nu mananci cartofi prajiti, nu mananci oua prajite, nu mananci carnaciori, ... lista poate continua!
Normal ca se punea pe plans, ca lui ii e pofta, ca e ziua de cartofi prajiti, etc! Pai daca nu am ulei ca tu l-ai varsat...
Andrei a gatit cu mine de mic pentru ca nu manca nimic altceva decat paste cu lapte, cartofi prajiti si sarmale!
asa ca am mers cu el peste tot: cumparaturi unde am pescuit un peste, prins un pui, apoi acasa la pregatit si la urma la gustat!

Cum ii plac jocurile pe calculator si desenele animate (si acum, ce sa-i faci) totul avea levels: level 1, ordine in bucatarie
level 2, punem masa
level 3, mancam ciorbita
daca ciorbita nu e mancat 3 sferturi, nu trecem la level 4, si apoi la level 5, care era desert

carcoteli au fost, dar eu am fost intotdeauna pe pozitii. Ce am zis aia am facut, ce am promis aia am facut, dar mai mult, am apreciat si recompensat intotdeauna comportamentul bun!

stau si ma gandesc ca eu nu imi aduc aminte sa fi fost greu sa il cresc pe Andrei

il duceam dimineata la gradi, pe jos, mai bine de un km, apoi schimbam 2 tramvaie pana la mine la scoala, apoi il luam dupa pranz ori dupa somn, depindea de cum simtea el, cum vroia el, si cum era si programul meu.

programarile la medic: de mana cu el, si la ale mele si la ale lui. El a avut mult mai multe, a fost un copil bolnavior tot timpul, un copil care a mers mai greu, vorbit mai greu, are 2 dizabilitatit, dar mintea e sharp si a devenit un adolescent tare dulce, mi-i drag de nu se poate!

acum Andrei e teenager: notele trebuie sa fie peste 80 la suta sa intre la un program bun de universitate. Eu nu ii impun asta, el stie bine, si cand are scapari, consecintele sunt indreptate catre studiu: nu ai voie sa ma ajuti la bucatarie pana nu indrepti notele, timpul care l-ai petrece acolo il petreci studiind. Nu mergem nicaieri pe weekend pana nu ...
Mai protesteaza si se ntampla ca eu sa cedez daca are un argument solid.

mai revin daca imi aduc aminte

Daca din cele 40 de pagini scrise ai alege 4 sfaturi si le-ai urma, fetele care au postat ar fi incantate, stiind ca nu si-au pierdut timpul degeaba , batand tastele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

cristoiu, intai am vrut sa lamuresc problema cu analizele. Si azi am ametit pe strada, eram chiar in curtea Palatului Copiilor.

La gradinita asta unde a fost 8 zile anul trecut, nu-i scoteau afara de... teama. Ca nu-i pot supraveghea pe toti. Si, la cum arata locul de joaca, mai bine ca nu i-au scos. Si in septembrie, in Braila, e cald. Cald de maneca scurta si pantaloni scurti.

De maine incep sa "puric" gradinitele.

allinta, de ce te superi? Tu la subiectul asta, cu "hac"-uri, de nu stiu cand...

inbox, nu este asa cum spui. Uite, kariguld a spus bine: sa nu inghesuim copilul in tipare predefinite de noi, ci sa il lasam sa isi aleaga tiparele proprii. Ceea ce a spus kariguld a fost spus si de alte fete, sub alte forme. Acum, cand copilul isi alege, de buna voie si nesilit de nimeni, un tipar prin care sa isi manifeste dragostea fatza de unul dintre parinti, un tipar care o face sa se simta importanta, cum bine spunea si alex_andra, acum e o problema... Nu e tiparul care trebuie, nu e etic, denota abuz din partea adultului, imaturitate, copilul va ajunge o sotie supusa sotului, umila... Oi face eu din tzantzar armasar, dar nici voi nu v-ati lasat mai prejos... Repet, si cu asta am terminat: el imi cere mie, si in familia noastra e normal asa. Nu ma simt nici exploatata, nici umilita, nici dispretuita, nicicum. Mi se pare... natural, si eu fac la fel, ii cer lui D., niciodata nu m-am gandit ca ar putea fi un gest... aiurea.

Referitor la implicarea Dariei in aceasta activitate: daca ma intreaba "de ce nu ma mai lasi pe mine, ca vroiam eu sa fac asta" si se pune pe plans, explicatia ar fi ca... ce? Ca nu se cade? Ce inseamna "nu se cade" pentru un copil de 3 ani? Ca pun "stop" unei actiuni pe care ea o percepe clar ca fiind din iubire, de la ea catre tati?

In situatia asta, si strict in situatia asta, il inteleg pe "nu se cade". De pe la varsta scolara incolo, maru, da, daca Daria ar fi adolescenta, ar fi aiurea.

A, si eu, fiindca la 14 ani ii carpeam ciorapii lu' taica-mio, banuiesc ca am fost o adolescenta exploatata, nu? Chiar daca a fost alegerea mea si ma pricepeam la asta, exploatare... Da' cand spalam de mana cate o vanitza plina ochi de hainute de bb murdare, scutece de panza cu kk, nu era exploatare? Aveam 12-13 ani...

Consider ca subiectul asta e incheiat.

maru, am ales mai mult de 4 sfaturi.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Selene, asta ai inteles tu din toata polologhia mea?
pai hai sa rastalmacesc si eu cuvintele si sa iti zic ca Andrei a facut dus, noi am facut dus si inainte ca el sa devina adolescent! ce vrei sa spui, ca suntem o familie de nespalati?

cum suna asta?

serios acum, eu inteleg ca sa fii olecutza iritata cand nu iti convine un raspuns, dar ...

si ce daca ai carpit ciorapii lui tactu? bun ca ai invatat sa cosi, sa faci economii si tot asa...

si eu sunt fata, si tata niciodata nu mi-a cerut sa ii aduc chilotii... la baie, ori de pe sarma

dar subiectul asta nu e despre chilotii lui D, e despre metode care sa te ajute pe tine sa o cresti cat de bine se poate pe Daria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

maru din partea mea.

si eu tot ca tine il cresc pe William.
inca de mic l-am invatat cu ordinea si cu, consecintzele greselilor.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Cand vine vorba de joaca, ei i se par cam fara sens cuvintele "putin", "doar atat", "ajunge", "destul". Se simte ingradita si... da pe afara.

Spre exemplu:

- Ajung doua lingurite de faina pentru tine.
- Nu ajung, mai vreau.

- Ajunge vana plina cu apa pana la jumatate.
- Nu ajunge, lasa apa sa curga.

- Ti-am pus spuma in apa.
- Dar eu vreau multa.

- E aproape plina cu suc canita.
- Dar eu vreau un pahar mai mare, beau 1 litru de suc.

Lucrusoare de vanzare...

Martisoare de vanzare...

Selene, Daria are DOAR 3 ani! e normal sa faca si sa zica asa.
depinde de tine sa ai imaginatie si sa stii cum sa controlezi situatiile astea.
ori ii dai la inceput o lingaura de faina...pt ca tunci cand va cere sa ii mai pui.
ori stabilesti la inceput cu astea ne jucam si gata
ori accentuezi ca wow...ce mult i-ai pus, mai mult decat trebuie si ce bine se poate juca...

cam astea sunt variantele.
trebuie tu sa fi mereu cu un pas inainte,nu ea, tu sa stii la ce sa te astepti, sa stii ce va cere, face...

michelle

Mergi la inceput

maru, te enervezi degeaba. Mi-a placut cum ai povestit de baiatul tau acum adolescent, chiar nu am ce comenta.

Deci, daca o fetita de 3 ani alege singura sa ii duca tatalui la baie oaresce, e o problema. Daca era baiat, tot aceeasi problema era? Daca o adolescenta de 14 ani alege sa ii carpeasca tatalui ciorapii, nu e nicio problema. Daca ii carpeam chilotii, era sau nu era o problema?

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Din tot subiectul asta (si recunosc am fost masochista si l-am citit cap-coada) nu inteleg decat un lucru: ca tu Selene de fapt esti fetita aia mica, care bate din picior, vrea atentie, i se raspunde si ea continua monologul ei, cand e atacata musca , cand se supara pe lume isi ia jucariile si pleaca si cand i se reproseaza ceva se pune pe plans si victimizat. Pentru mine e clar: copilul nu e de vina, ea te copiaza pe tine.

Si mai adaug ceva: cand ea era ocupata cu peretii tu unde erai, de ce nu erai prezenta activ acolo sa oferi copilului o foaie unde sa deseneze frumos?

Efectiv tu traiesti paralel fata de ea, ea e in micul ei univers si oricum tu nu vrei sa fii deranjata de la visat cai verzi pe pereti, scenarii care de mai care apocaliptice, ca iubi nu stiu ce are, ca bunicii ma enerveaza, ca am palpitatii, asta e deja un rol la tine. Scrii aici ca ai nevoi de public.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Deci tu ai scris de azi dimineata la intervale de timp foarte apropiate, ce a facut Daria in acest timp? Normal ca se comporta in continuare la fel daca tu nu ii oferi atentie.

Si nu stiu cum le pari celorlalte fete dar pe mine ma oboseste si sa citesc ce scrii, e ca invartitul in cerc. Incearca si o noua abordare a problemei. Fara scuze, una mai barbateasca asa . Directa si simpla, poate gasesti solutia optima.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Deci, daca o fetita de 3 ani alege singura sa ii duca tatalui la baie oaresce, e o problema.

Stai ca nu ai inteles.
Problema nu e ca Daria ´´alege´´ sa duca ea chilotii. Problema e ca D nu e in stare sa isi ia chilotii singur cand intra la baie. Asta ziceau fetele mai sus, ca el de ce doamne iarta-ma nu se pregateste cand intra la baie, ca doar stie ca-i trebuie prosop, chiloti, pijama si ce o mai fi?
Tu la fel.

Normal ca de cate ori D deschide usa si cere chilotii, cea mica e prezenta sa faca ea treaba asta. Ar face la fel si daca D ar cere o jucarie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui saskia

Deci tu ai scris de azi dimineata la intervale de timp foarte apropiate, ce a facut Daria in acest timp? Normal ca se comporta in continuare la fel daca tu nu ii oferi atentie.

Si nu stiu cum le pari celorlalte fete dar pe mine ma oboseste si sa citesc ce scrii, e ca invartitul in cerc. Incearca si o noua abordare a problemei. Fara scuze, una mai barbateasca asa . Directa si simpla, poate gasesti solutia optima.

saskia, nu ma enerva. Daria doarme, de cand am venit acasa, adica de acum o ora. De cand am plecat eu cu ea la plimbare si pana acum, s-a mai scris. Adica in intervalul 13-16.

Primul meu mesaj de azi e de la ora 11:45:04, ora Romaniei. Dupa mesajul de la 12:31:37, am iesit din casa. Am reintrat pe forum la 16.

Daca asta e, pentru tine "de azi dimineata tot scrii"...

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput