Recomandari Budapesta

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Ioana, ce frumos ai povestit
Ma bucur ca ati avut un timp minunat!
Sunt curioasa daca Fomalhauti a calatorit cu autobuzul amfibie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Daca stiti/ati fost la un restaurant asiatic bun in Budapesta va rog sa-mi spuneti si mie.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Am trecut pe langa dar nu am intrat: Kyoto, la 100m de Podul cu Lanturi, partea Pesta a podului, inspre Parlament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Multumesc Noi vom sta la 5 minute de mers pe jos de Podul cu Lanturi.

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Am trecut pe langa dar nu am intrat: Kyoto, la 100m de Podul cu Lanturi, partea Pesta a podului, inspre Parlament.

Ioana, mami de zambarici

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Bine v-am gasit!

Frumos oras! Dar nu pentru asta ne-am dus, desi poate ne vom duce candva si pentru asta.

Distractiile pentru copii:

Din punctul meu de vedere pe locul intai a fost Zoo. Comentariu beneficiar: "I-am vazut pe toti si pe Alex si pe Marty si pe Melman si pe Gloria si pe King Julien." Referire la filmul Madagascar si in traducere inseamna ca am vazut leul, zebra, girafa, hipopotamul si lemuri de Madagascar. Multe animale, decoruri deosebite, se intra in cusca (mai degraba in sera) la maimute, daca ai noroc le si atingi. Se poate cumpara hrana pentru ierbivore de la magazin sau de la automate (pastrati fiecare moneda de 100 forinti pe care o primiti rest, veti avea numeroase cereri!). Noi am inchiriat un "mijloc de transport", un fel de caruta, calul fiind sotul meu (armasarul) ceea ce i-a distrat foarte tare. Sunt si locuri de joaca in Zoo.

Locul 2: "Palatul miracolelor". Pe net scrie ca e muzeu al stiintei, eu i-as zice mai degraba loc de joaca. Exista si aspectul instructiv care se observa sau nu in functie de varsta. Exista si un mic loc de joaca pentru copii foarte mici (a mea de 2 ani a stat mult acolo) - nu merita sa mergi acolo cu un copil de 2 ani dar daca exista un frate/o sora de aceasta varsta, nu se va plictisi. Jocuri stiintifice, jocuri de indemanare, jocuri de inteligenta pentru toate varstele. Si jocuri-jocuri - de exemplu copiii se imbraca in niste costume cu "arici" si "arunca" pe un panou de care se prinde ariciul si apoi se distreaza foarte tare sa se dezlipeasca sau plimbat cu o masina cu roti patrate.

Locul 3: amfibia. E si un mic tur de oras. Eu nu le-am spus ce se va intampla dar cel de 7 ani a vazut reclama cu masina care intra in apa cand am ajuns acolo si mi-a spus "Mami, e o gluma, nu-i asa?" I-am spus ca nu e, dar nu m-a crezut pana cand nu ne-am urcat si a vazut un colac de salvare, de fapt cred ca nu a fost sigur pana cand nu am intrat efectiv in apa. Catre sfarsit se cam plictisisera copiii dar oricum as repeta experienta. Chiar inainte de a intra in apa soferul schimba locul cu un marinar (oarecum de asteptat, dar nu ne gandisem la asta).

Buda: Labirintul - ne-am speriat un pic, e bine sa aveti si o lanterna personala; pana la urma ne-am distrat totusi. Foarte, foarte interesant este "Spitalul din stanca" si adapostul antiatomic din perioada razboiului rece. Fiul meu de 7 ani si-a achizitionat de acolo o masca de gaze autentica, acasa au probat-o toti, fiul meu cel mare (in curand 22 de ani) s-a si pozat cu ea si a trimis poza prietenilor. O mica problema: cam mult sange in expozitie, raniti multi (din ceara dar foarte bine facuti).

Am vizitat doua pesteri. Am folosit ghidul pus aici de Danamiha. Prima pestera din ghid, cea care este aproape de labirint, a fost inchisa. Sunt insa alte doua, una mai lunga si mai aventuroasa (dar nu in sensul pesterilor din Romania - adica este amenajata, exista o "punte" de beton peste tot si scari) - nu primesc copii sub 5 ani. Cealalta este mai scurta si mai accesibila. (Revin cu denumirile, acum trebuie sa "cedez" calculatorul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Pestera din Palvolgy este cea mai dificila. (Este cea mai mare din Ungaria, dar nu se viziteaza decat o mica parte. Am inteles ca se poate solicita si un traseu mai aventuros - nu era cazul nostru.) Repet: nu primesc copii sub 5 ani si exista niste scari abrupte.

Pestera din Szemlohegy este foarte accesibila - dar are mai putine formatiuni carstice.

Se poate cumpara un "bilet combinat" pentru ambele pesteri - sunt foarte aproape una de alta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ce am mai vizitat:

Parcul de distractii - aici a intrat doar sotul meu cu baietii. Pe cea mica au masurat-o la intrare si au constatat ca are sub 90 cm. (Nu mai avea mult, am incercat cu tocmeala romaneasca - nu merge.) In aceasta situatie nu platea bilet de intrare dar nu avea voie sa se dea in nimic. (Asta nu prea inteleg, nu stiu de ce nu s-ar fi putut da cu mine in carusel, de exemplu. Dar asa e si la Mirabilandia.) Baietii au fost incantati de parc, au stat pana la ora inchiderii.

Muzeul armatei - am trecut pe langa el, baietii au vrut sa intre. Le-a placut.

Muzeul cailor ferate si Tropicarium - ceea ce au in comun cele doua este ca (dupa parerea mea) nu merita drumul pana la ele. Ambele sunt interesante daca treci pe acolo oricum. La muzeul cailor ferate se poate face o plimbare scurta cu o locomotiva (adevarata), una cu drezina si alta cu un trenulet pe care stai calare. Tropicarium are pesti (printre care rechini marisori), cea mai mare tarantula pe care am vazut-o in viata mea, crocodil, maimutele...(A nu se intelege ca sunt in acelasi loc, asa poate ar merita drumul; sunt in capete diferite ale orasului.)

Trenul cu cremaliera si trenul copiilor - copiii s-au cam plictisit (mai ales ca s-a mai adaugat si un drum destul de lung pana acasa de unde ne-a lasat trenul). Cred ca e dragut daca ai mult timp, mai cobori, te plimbi prin padure - se vad multe poteci dar si locuri de joaca.

"Muzeul" martipanului - e de fapt un magazin cu zeci de variante de martipan si doua camere cu diverse obiecte din martipan - podul cu lanturi, biserici, Sisi, Alba ca Zapada - maaaare risipa, zeci si zeci de kilograme de martipan E langa Bastionul pescarilor asa ca tot treceti pe acolo; baietii au studiat fiecare exponat.

Apropo de Bastionul pescarilor - nu are niciun rost sa platiti ca sa urcati. Panorama se vede la fel de bine de jos (adica de la baza cladirii). Nici biserica de alaturi nu are rost sa o vizitati (acum), este in renovare.

Daca imi mai amintesc ceva, revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Fomalhauti bine ai venit

Cam cat dureaza un tur cu amfibia? Ne-ar placea asa ceva, dar fara turul orsului, asta pt ca l-am vazut de multe ori...
Un Muzeu al Martipanului este la Szentendre, langa Budapesta. Asa ne spuneau niste prieteni de-ai nostri stabiliti la Budapesta. Cele doua camere cu diverse obiecte din martipan sunt in Hotelul Hilton?

Nu ati mai fost in croaziera pe Dunare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Turul cu amfibia dureaza doua ore. In timpul turului nu m-am uitat deloc la ceas dar mi s-a parut ca partea pe apa a fost mai lunga decat cea pe uscat. In orice caz ni s-a spus ca amfibia, nefiind o ambarcatiune obisnuita, merge incet. Nu stiu cat am retinut de corect dar parca a spus de 5 km/ora in amonte.

"Muzeul" martipanului este chiar langa Bastionul pescarilor, este plin de sageti pe acolo. (Se renoveaza mult in zona si nu l-ai gasi fara sageti.) Daca stau sa ma gandesc acum, ar putea fi spatele hotelului Hilton, oricum e o intrare separata, intri intr-un magazin si de acolo intri in cele doua camere (daca vrei; daca nu, te poti aproviziona cu martipan, cred ca sunt peste o suta de varietati.)

Nu am mai fost in croaziera, am considerat turul cu amfibia suficient. Nici nu am avut tocmai vreme de croaziera.

Cu vremea...Ma tot gandesc cum functioneaza mintea umana, cat de importante sunt asteptarile. Daca nu vedeam nicio prognoza meteo sau vedeam una care spunea ca va fi frig si innorat, acum as fi povestit ce ghinion am avut noi cu vremea, ca a fost frig si innorat. Dar inainte de a pleca de acasa am vazut nu una ci doua prognoze (adica pe doua site-uri) si ambele spuneau ca ne va ploua zilnic, cu o singura exceptie. Intr-o zi aparea chiar furtuna. In fiecare zi ma trezeam dimineata si ma uitam pe geam si vedeam cerul innorat dar ma bucuram ca nu ploua. Nu ne-a plouat deloc asa ca acum spun ca am avut mare noroc cu vremea

Mergi la inceput