Cistita...

Cistita... | Autor: ingridnen

Link direct la acest mesaj

De luni - iata ca e aproape o saptamana - ma lupt cu o cistita, care a inceput busc, cu dureri, pipi des si maroniu. Am inceput chiar de luni sa iau Ciprinol, la recomandarea unei asistente, pt ca nu a fost chip sa obtin programare la medic. Mi-a fost mai bine, insa joi tot am fost la medic, care, pe langa antibiotic pt 10 zile , mi-a mai prescrs NoSpa, Diclofenac cu Omez, Urinal. Plus ca beau tone de ceai.
Vineri m-am simtit chiar bine si ma pune naiba sa....
Drept urmare, de ieri am din nou senzatie de iritare si durerile acelea suprapubiene...nu fac pipi des si nu ma doare decat putin la sfarsit, dar sant iar ingrijorata. Nici nu stiu ce sa fac, sa mai astept pana maine sau sa merg de azi la dr ...cam greu de gasit duminica pe cineva.

Ingrid si Cristi 9 ani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Pana ajungi la medic, ia omez pt a-ti proteja stomacul, iar dupa 2 ore, ia diclofenac si no-spa. Mergi luni la medicul de familie, daca nu la ginecolog. Un sumar de urina si urocultura vei face cu siguranta.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Hmm.. Eu de fiecare data cand m-am confruntat cu astfel de probleme si nu a fost posibil sa ajung imediat la medic am apelat la doctoriile bunicii,sa zic asa. Am facut ceai de musetel sau coada soricelului(acesta se pare ca e cel mai bun dar nu intotdeauna am avut) si am stat apoi la baie de aburi. Cu toate ca de la prima astfel de interventie mi-au trecut si dureri si tot,totusi am mers la medic ca sa fiu sigura ca e totul ok.Si asa a si fost!
De curand o vecina ajunsese la urgenta cu dureri groaznice din cauza unei cistite.I-au prescris o gramada de medicamente care insa nu aveau nici un efect. Mi-a urmat sfatul si seara a iesit cu prietenii in oras.:) Incearca si tu! Sper sa iti fie de folos si sa te faci bine!

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

beau ceai de merisor deocamdata si iau o gramada de medicamente. Daca nu sant mai bine luni, ma duc iar la dr...

mamistef, cum faceai baia de aburi ?

multumesc mult !

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Pai faci ceai in mod obisnuit.Apa clocotita in care se adauga 'buruienile' apoi acoperim vasul in care se afla ceaiul,il lasam asa cateva minutele. Apoi punem ceaiul (din care nu scoatem buruienile) intr-un lighean sau oricare alt vas si ne asezam deasupra acestui vas acoperite cu un prosop pentru a fi sigure ca aburii aceia ajung unde trebuie.
Chiar iti recomand sa incerci!

P.S Cat am stat in Italia nu am avut acces la aceste plante si asa ca am folosit pliculete de ceai pe care le-am desfacut si le-am bagat in apa clocotita fara pliculet,doar continutul. A functionat si asa!

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

imi e ceva mai bine, am facut de 2x baie cu aburi, cu musetel, si acum am fost la cumparaturi si am luat coada soricelului.
Cel putin nu mai am durerile acelea permanente.
Iau in continuare si medicamentele...sper sa-mi revin cat de curand

Multumesc inca odata

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Ma bucur ca ti-am putut fi de folos! Sper sa te simti ok cat mai repede!
Si ca un factor de protectie,cred ca ar fi ok sa mergi sa te vada un medic,doar pentru a fi sigura ca e totul ok!
Numai bine!

Sa fii om e lucru mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Ingriden,nu am nimic ,ba chiar din contra sunt de acord cu tratamente naturiste,eu insa in cazul cistitei m-as abtzine in a face bai cu abur!

Cred ca tratamentul isi face efectul,si nu baile cu abur !Eu personal am avut mai mult de suferit de la ele,deict m-au ajutata,insa depinde si d ela organism la organism!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

fetelor, am fost la medic, de saptamana trecuta
si ma voi duce si saptamana asta din nou, pt ca prea se "lungeste", din pacate....
ultima cistita am avut-o acum vreo 15 ani sau mai mult, dar nu tin minte sa ma fi chinuit atata

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Eu nu vreau sa te sperii,de asta am si insistat cu lipsa bailor de sezut,eu m-am chinuit aproape 2 luni cind am combinat tratamentul medicamentos cu baile de sezut!

Sfatul meu personal este fara bai in caz de cistita!Dar repet vorbesc din experientza mea!

Sanatate!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

off... nici acum nu mi-am revenit complet si iau tratament de peste o saptamana. Mai am 2 zile si gata schema de tratament. Joi am programare la dr, sa vedem ce zice.
Sant un car de nervi...

Ingrid si Cristi 9 ani

Mergi la inceput