Inscriere Colegiul Goethe cls I

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamavlad

Desi eu am postat acest subiect, nu am mai scris demult pt ca am fost ocupata cu inscrierea copilului la scoala. Nu mi-am facut nici mutatie falsa (pt scoala 79), n-am dat nici declaratii false (pt Goethe). Am renuntat la amandoua si am ales in final o scoala privata pt ca am banuit ca asa se va intampla, pt a scapa de toate aceste MARI PORCARII!! Imorale sunt amandoua si muatiile si declaratiile false. Eu am ales ADEVARUL, dar e strigator la cer ce s-a intamplat. Ii inteleg perfect pe parintii scarbiti si indignati care au crezut ca va fi posibila in partea a 2-a o departajare "pe bune" cu examen de limba. Eu stiam ca nu va fi posibil pt ca nu a fost nici inainte. Daca nu s-ar fi dat sute declaratii false, poate ar mai fi fost un simulacru de examen, dar asa....
Ailita, ai putea sa apelezi si la mas media, sunt f interesati de astfel de intamplari.
Ce pot sa spun.....RUSINE sutelor de falsi etnici si SUCCES non etnicilor pe cele 4 locuri....

Mamavlad unde l-ai inscris, la scoala doamnei Stoenescu?
Am auzit ca isi deschide scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Habar n-am cine-i Doamna Stoenescu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Ah, am crezut ca ai ramas pe germana

Mergi la inceput

Nu, am renuntat la germana.

Mergi la inceput

La Realitatea au spus ca cei care au intampinat probleme/nereguli la inscrierea la scoala sa scrie la martorocular@realitatea.net. Aviz amatorilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns and69 spune:

Cred ca s-ar putea detasa anumite concluzii nepartinice, utile mai ales celor care vor sa paseasca pe acelasi drum. Supun analizei cele trei parti ale ecuatiei: 1.Ministerul Educatiei, 2.Conducerea Colegiului Goethe si 3.Parintii candidatilor pt. Clasa I si Grupa pregatitoare cu un triplu raport; 1'. Parinti versus conducerea Colegiului G. 2'. Conducerea Colegiului G.- Ministerul Educatiei 3'. Parinti- Ministerul Educatiei
Intr-o succesiune logica si cronologica sustin ca incadrarea grupei pregatitoare in ciclul gimnazial s-a facut nefericit, in originalul, unicul, stil mioritic. Ministerul Educatiei a dorit o aliniere la practica vest-europeana actuala(a se vedea Franta, Gemania, etc); Metodologia de aplicare a fost elaborata stangaci, in pripa, fara dezbatere publica. Comunicata M.E.C.-ului cu scolile a fost greoaie, ineficienta, despotica. Stilul birocratic tipic romanesc regasit in toate institutiile statului si pe toate palierele si-a facut pe deplin datoria. Societatea romaneasca per ansamblu, sufera de aceleasi boli. Din cetateni ne-am transformat in "etnii conlocuitoare" Suntem lipsiti de orice conduita morala. In lipsa oricarui altruism, "scopul scuza mijloacele" pt ca "eu si numai eu" contez, am dreptul, etc. Raportul ca procedez la fel ca toti semenii mei, nu multumeste defapt pe nimeni.
Razboiul propiu de gherila purtat de parinte pt obtinerea unui loc eligibil pt copil, a anulat orice urma de onoare. Se practica denuntul, santajul, minciuna si mistificarea la singur sau in grup. Directoarea Cristina Popa a fost atacata cand de parinti, cand de superiori. In locul unei asocieri colective cu scopul de a sustine mentinerea un criteriu de departajare printr-un examen de limba, s-a preferat dnuntul directoarei popa la ISMB. Cred ca in Ardeal asa ceva n-ar fi gandit nimeni, darmite sa sa puna si in practica...
Asa parinti, asa odrasle, caci ce se naste din pisi ca, soareci mananca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns and69 spune:

Imi cer scuze pt.ca nu am corectat textul anterior mai inainte de a-l posta pe forum. Cei 7 ani de-acasa raman temelia caracterului si formarii oricarui individ. Sustin cu tarie ca fiind absolut necesara si educatia religioasa. Urez succes atat parintilor in educarea copiilor, cat si micutilor la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

Eu va tot citesc si ma minunez. Sunt din Sibiu si am fetita mare in clasa I la sectia germana, iar pe fetita mica o sa o indrum catre aceeasi scoala, daca va dovedi aptitudini.
Cea mare a mers 3 ani la Gradinita Forumului German, o gradinita la care au prioritate etnicii sau membrii forumului. Sotul e inscris in forum de foarte multi ani si acolo nu sunt acceptati decat etnicii, dar ne-au cerut si acte de la biserica evanghelica pentru a dovedi ca bunica ei apartine acestei etnii. Acum si bunica si matusa ei locuiesc in Germania. Si asa am putut intra la o gradinita privata, ce-i drept, mai speciala, cu predare in limba germana.
Dar cand am inscris-o la scoala nu ne-au cerut decat o adeverinta de la gradinita si a dat examen de limba la fel ca toti ceilalti copii. Nu stiu de ce s-a ales la voi varianta asta cu declaratia. Mi se pare cea mai proasta dintre toate variantele posibile. Cred ca trebuiau initial inscrisi care aveau acte reale ca fac parte dintr-o familie cu radacini germanice iar restul copiilor sa fie admisi pe baza discutiei/testarii/interviului. Oricum, copiii de etnie se presupune ca ar fi facut cu brio fata interviului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iribas spune:

Noi avem senzatia ca ce ni se intampla noua este unic ... ei bine, declaratiile acestea se dau de zeci de an ... in fiecare an situatia se repeta insa incapacitatea de a lua decizii este aceeasi. in loc sa corecteze ... perpetueaza falsuri. in fiecare an este acelasi scandal, aceleasi articole in presa. in atatia ani ... oare nu puteau sa regleze situatia prin crearea unei clasa pentru etnici x clase pentru romanii care vor sa sa studieze si y clase cu taxa?????
nu noi am inventat apa calda .... ea exista. doua articole atasez: din 2005 unul si altul cu privire la reactia ministrului:
http://www.newspad.ro/La-Colegiul-German-Goethe-din-cauza-concurentei-pana-si-copiii-etnici-germani-au-ratat-inscrierea-in-clasa-I,15586.html
http://www.ziare.com/catalin-baba/ministru-educatie/79-la-suta-dintre-copii-au-fost-inscrisi-in-clasa-i-si-pregatitoare-in-prima-etapa-1157013

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu nu inteleg altceva. Din moment ce lumea se bate pe "invatatul intensiv" al unei limbi straine - de ce nu se fac mai multe clase/scoli de limbi straine intensiv. Pentru ca singura varianta "de stat" e germana - lumea se bate pe scoala germana. Ia sa faca statul niste clase de engleza intensiv, cu predare in engleza, sa vedeti batalie acolo. Pana la urma viata cere cunoasterea limbilor straine iar scoala nu ofera asa ceva.
Atata timp cat principiul cerere/oferta nu se respecta - vor fi falsuri, certuri, smenuri....

Mergi la inceput