Inscriere Colegiul Goethe cls I

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

noi sintem in cls iv. in clasa sint 31 de copii inca din clasa 1. este o practica veche sa se accepte de fapt 30 copii/clasa in loc de 25. in felul asta locurile se suplimenteaza 'neoficial', practic ultimii 20-25 copii fiind cu aceeasi nota. in felul asta ei considera ca dau sansa mai multor copiii sa intre.
ref test... da... testul se ia pe bune! mai degraba sint exceptii cei cu interventii dar nicidecum regula. am in cls copii ai caror frati mai mici nu au intrat in conditiile in care parintii stiau deja scoala si sistemul si daca ar exista asemenea practici ar fi 'rezovat' situatia fara emotii.

ref toalete, o parte a problemei vine si din faptul ca in corpul nou nu exista toalete astfel ca atunci cand capacitatea scolii s-a dublat nr de toalete a ramas acelasi. si copiii au meritullor pentru cum arata toaletele. sint copiii care fac pe jos, sint fete care isi arunca tampoanele in wc in loc de cosul de gunoi... desi toaletele sunt curatate dupa fiecare pauza rezultattele pot fi uneori dezamagitoare...

madalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Stie cineva cati sunt de fapt inscrisi deja pana la data aceasta?
Multumesc pentru raspuns

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamavlad spune:

Zax, m-as inscrie cu copilul la examen imediat daca as stii ca examenul e pe bune, dar asa...de ce sa fac experimente pe copilul meu in mod gratuit??? E un copil emotiv. Da, pe langa 90 pile, mai intra si 10 in mod normal poate...Ma rog, nu e asta singurul impediment, se pare ca nici conditiile in scoala nu-s din cele mai stralucite.
Si mie mi-a zis secretara ca nu s-a aprobat interviul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ciudat...

Vineri pe geamul de la usa scolii erau lipite 3 pagini de bla-bla-bla trimise de minister (cred) catre toate scolile germane (si din Brasov si din Sibiu si, interesant, catre "Vlahuta" si catre "Elena Vacarescu" - scoala care a avut candva clasa de germana dar nu mai avea de ani buni). Scria acolo ca majoritatea scolilor au optat pentru criteriul de selectie "cunoasterea limbii germane" si, desi nu se poate da examen, este permis un "dialog" in urma caruia sa nu se dea note sau calificative, sa fie o evaluare conform nu-stiu-caror norme europene.
(Intre noi fie vorba, la examen nu s-au dat niciodata note sau calificative ci "puncte".)

Poate nu s-a aprobat "interviul" dar s-a aprobat "dialogul".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

Ciudat...

Vineri pe geamul de la usa scolii erau lipite 3 pagini de bla-bla-bla trimise de minister (cred) catre toate scolile germane (si din Brasov si din Sibiu si, interesant, catre "Vlahuta" si catre "Elena Vacarescu" - scoala care a avut candva clasa de germana dar nu mai avea de ani buni). Scria acolo ca majoritatea scolilor au optat pentru criteriul de selectie "cunoasterea limbii germane" si, desi nu se poate da examen, este permis un "dialog" in urma caruia sa nu se dea note sau calificative, sa fie o evaluare conform nu-stiu-caror norme europene.
(Intre noi fie vorba, la examen nu s-au dat niciodata note sau calificative ci "puncte".)

Poate nu s-a aprobat "interviul" dar s-a aprobat "dialogul".

Nu e de vineri, parca e de miercuri adresa aia pe usa. E si pe siteul ISMB. Deci nu e interviu ci un doalog cu admis/ respins. Eu asa am inteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu nu am inteles si nu inteleg nimic.

Ma intreb doar daca scoala a inteles si nu vrea sa spuna sau nici ei nu inteleg nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailita spune:

Buna seara!

Am tot citit ce ati scris, si am vazut ca v-ati oprit, din pacate.
din cate stiu eu, azi erau inscrisi cca 300 de copii la clasa I si la clasa pregatitoare la Goethe. Asa ca luni, sunt hotarata sa ma duc la Parchet, pt ca mi se pare absolut imoral si ilegal ce se intampla.
si sincer, cred ca nici nu mai doresc sa imi inscriu copilul la ei, pt ca e o mizerie de nedescris ce se intampla. refuz sa fiu o oaie intr-o turma, careia sa i se spuna ca nu i se intampla nimic si poate da o declaratie. ca vorba aia, e viitorul copilului in joc. Prefer sa ma lipsesc.

Mergi la inceput

asa ca daca mai sunt doritori/doritoare va astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Citat:
citat din mesajul lui ailita

Buna seara!

Am tot citit ce ati scris, si am vazut ca v-ati oprit, din pacate.
din cate stiu eu, azi erau inscrisi cca 300 de copii la clasa I si la clasa pregatitoare la Goethe. Asa ca luni, sunt hotarata sa ma duc la Parchet, pt ca mi se pare absolut imoral si ilegal ce se intampla.
si sincer, cred ca nici nu mai doresc sa imi inscriu copilul la ei, pt ca e o mizerie de nedescris ce se intampla. refuz sa fiu o oaie intr-o turma, careia sa i se spuna ca nu i se intampla nimic si poate da o declaratie. ca vorba aia, e viitorul copilului in joc. Prefer sa ma lipsesc.

ailita

Cam 300 de copii sunt de toti, adunati de pe la toate gradinitele cu predare in lb germana. Deci toata lumea se astepta la o astfel de cifra.
In al doilea rand nimeni nu te-a pus sa dai nici un fel de declaratie, ai dat-o pentru ca ai vrut.
Deci tot testul e sfant, si banuiesc ca exact acolo ajungem, ceea ce e foarte fair.

Mergi la inceput

Cred ca nu am fost destul de clara. Eu nu am dat declaratie, pt ca nu am vrut sa falsific realitatea. Nu sunt etnic. Si sincer eram pentru test.
Si ma duc la parchet sa denunt ca altii au dat declaratii false.

Iar pe de alta parte conform legii ( educatie si metodologie) sunt atat de multi etnici, Goethe este obligat sa asigure invatamant in limba materna pentru fals.

Pe scurt: voi reclama faptul ca declaratiile au fost date in fals.

Mergi la inceput