Inscriere Colegiul Goethe cls I

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ailita

Imi dai voie sa cred ca nu ai nici in clin si nici in maneca cu nemtii? ca altfel, le-ai fi stiut putin istoria? Si ai fi stiut cand au fost obligati sa-si romanizeze numele...

Iar in privinta registrelor in Ardeal, in materie de stare civila si carte funciara iti garantez ca erau perfect tinute, ca functionarii erau scoliti de nemti. Si ca informatie pt tine, orice modificare a numelui prin orice fel de fapt sau act ( casatorie, decizie administrativa, hot. judec) este inregistrata la locul nasterii. Deci iti garantez ca pot fi gasite.

orcum, nu stiu de ce imi bat capul cu tine. daca ai fi avut ceva nemtesc in tine, nu ai fi fi sustinut ca albul este negru. sau invers cum vrei tu.

ailita

Aminteste-mi, te rog, unde am zis ca am eu ceva cu nemtii sau ca m-as fi inscris cumva la scoala. Am zis doar ca am un copil la aceasta scoala, intr-o clasa mai mare..cel mic va merge la anul. Si ca e interpretabil ce inseamna etnie si lb materna, juridic vorbind.
Pentru restul nu ma obosesc sa iti raspund pentru ca desi eu am vb civilizat, nu am primit raspuns pe acelasi ton. Iti inteleg frustrarea dar nu e cazul sa o versi pe oameni pe care nu ii cunosti.
Iar pe chestii de acte de stare civila si carte funciara, fiind nascuta si crescuta in Ardeal stiu ff bine cam cum stau lucrurile, ca m-am lovit personal de ele. nu mi-a zis nici un prieten, am simtit-o pe pielea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

As aprecia daca ai mentine discutia in limite decente fara jigniri voalate atunci cand opiniile interlocutorilor nu coincid cu ale tale.

Multumesc mult

U

Citat:

Imi dai voie sa cred ca nu ai nici in clin si nici in maneca cu nemtii? ca altfel, le-ai fi stiut putin istoria? Si ai fi stiut cand au fost obligati sa-si romanizeze numele...

Iar in privinta registrelor in Ardeal, in materie de stare civila si carte funciara iti garantez ca erau perfect tinute, ca functionarii erau scoliti de nemti. Si ca informatie pt tine, orice modificare a numelui prin orice fel de fapt sau act ( casatorie, decizie administrativa, hot. judec) este inregistrata la locul nasterii. Deci iti garantez ca pot fi gasite.

orcum, nu stiu de ce imi bat capul cu tine. daca ai fi avut ceva nemtesc in tine, nu ai fi fi sustinut ca albul este negru. sau invers cum vrei tu.

ailita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Ailita, imi vine foarte greu sa te inteleg. Dar eu tot repet pe aici ca fiecare gandeste altfel.

Nu ai vrut sa dai declaratia, ca nu este moral. Dar acum cum vrei sa lasi fetita la gradi? Conform legii (sau ordinului sau ce este) cei de la gradinita nu au voie sa primeasca niciun copil care implineste 6 ani inainte de 1 septembrie 1012. Cum faci? Amani medical? Si tot acolo ajungi. Adica tot va trebui sa "fentezi" o lege.

In ceea ce o priveste pe Eunice, eu am inteles ca poate "revendica" o etnie maghiara, la asta se refera cu Ardealul, romanizarea numelui....

Marina, este o jignire sa spui cuiva ca nu e neamt?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns si_eu_mamica spune:

Ailita, pe ideea niciun examen la varsta asta, Ministerul a aprobat "testarea" doar ca un criteriu suplimentar, dupa aplicarea celorlalte criterii prevazute in norme: se inscriau etnicii, urmau cu prioritate si fara nicio intrebare despre nivelul de germana copiii orfani, monoparentali, cei cu frate/sora deja in scoala, cei cu parinte absolvent de goethe, etc. si abia dupa aceea, daca erau mai multe cereri decat locuri ramase libere, selectia se facea printr-un dialog cu copilul.
Cum sa iti mai doresti testarea in asemenea conditii?! Daca s-ar fi tinut testul pt toata lumea, dupa inscrierea etnicilor, mai ziceam. Dar asa?!?

Mergi la inceput

Marina, multumesc.
Fomalhauti, nu e absolut nici o jignire sa nu fii neamt. E insa o jignire sa ti se spuna ca sustii neadevaruri PENTRU CA nu esti neamt.Ca doar nemtii au capacitatea de a vedea si actiona corect.
Si, in alta ordine de idei, eu nu "revendic" nicio etnie. Am intervenit in discutii doar ca sa spun ca nu e nicaieri definita etnia, ca este extrem de discutabil ce inseamna etnie si limba materna, mai ales daca provii dintr-o familie multietnica si neamul tau nu a trait in acelasi loc, in aceeasi tara de-a lungul timpului. Si ca nici actele de stare civila nu sunt relevante in contextul in care multi parinti pun copiilor nume dupa criterii numai de ei stiute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailita spune:

Pai, nu ma pot hotara la nici o scoala in momentul asta in conditiile in care vreo 3 ani m-am gandit la Goethe.
In privinta gradinitelor, ele nu prea sunt gradinite acreditate sau autorizate de Aracis.( cred ca asta e organismul care le autorizeaza). Marea majoritate sunt societati comerciale ce au ca obiect supravegherea copiilor. Deci nu se supun legislatiei in materie.

Si eu orcum voiam sa o dau la clasa pregatitoare si nu la clasa I. Asa ca nu e nici o pierdere.

Deocamdata nu exista sanctiuni, si pot doar sa ma trezesc cu cei de la Protectia Copilului.

In privinta asa ziselor jigniri, imi fac mea culpa pentru faptul ca am inteles ca Eunice e sasoaica, asa am avut impresia din ce a postat. In rest, nu vad de ce m-as purta cu curtoazie cu cineva care incurajeaza falsul in declaratii. poate sunt eu dereglata, dar nu-mi place sa mint, nici macar pentru asa zisul bine al copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaruta spune:

Citat:

Pai, nu ma pot hotara la nici o scoala in momentul asta in conditiile in care vreo 3 ani m-am gandit la Goethe.
In privinta gradinitelor, ele nu prea sunt gradinite acreditate sau autorizate de Aracis.( cred ca asta e organismul care le autorizeaza). Marea majoritate sunt societati comerciale ce au ca obiect supravegherea copiilor. Deci nu se supun legislatiei in materie.

Si eu orcum voiam sa o dau la clasa pregatitoare si nu la clasa I. Asa ca nu e nici o pierdere.

Deocamdata nu exista sanctiuni, si pot doar sa ma trezesc cu cei de la Protectia Copilului.

In privinta asa ziselor jigniri, imi fac mea culpa pentru faptul ca am inteles ca Eunice e sasoaica, asa am avut impresia din ce a postat. In rest, nu vad de ce m-as purta cu curtoazie cu cineva care incurajeaza falsul in declaratii. poate sunt eu dereglata, dar nu-mi place sa mint, nici macar pentru asa zisul bine al copilului.

ailita

Ailita, poti sa o inmatriculezi la orice scoala, o duci 1 saptamana dupa care poti declara ca nu s-a adaptat si o retragi. Daca nu e inscrisa la nici o scoala( daca are si varsta) platesti amenda de 1000 Ron(500 in nu stiu cate ore).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iribas spune:

Formalhauti: copilul meu este acum in grupa pregatitoare la gradinita 85. L-am inscris la Goethe si am facut suficient de multe drumuri pe acolo ca sa observ ca nu se vorbeste in curte germana. In schimb observ cum in piata amzei copii vorbesc franceza intre ei si pe partea de Dacia pana la piata romana la fel … chiar or fi toti francezi? E drept ca franceza nu-i asa grea si e mai melodica. Deci nu spun ca invata la perfectie germana dar … ce alta optiune am? Va spun sincer ca m-am interesat si Goethe nu mai are chiar reputatia de odinioara …. Dar avem 5 ani munciti in spate (avea inca pempersi cand l-am trimis la gradi) si … nu am alta optiune. Nu pot sa nu remarc insa ca la gradinita vorbesc intre ei germana. Este de fapt un amestec … cand germana cand romana si este dovada faptului ca le-a intrat in instinct si mai ales ca la gradinita 85 educatoarele au metoda, singurul termen pe care-l pot folosi sa le defineasca este profesionalism! Da, e gradinita de stat si nu arata exceptional dar oamenii de acolo sunt de exceptie ...

Idea cu religia evanghelica mi se pare foarte buna … multumesc pentru sfat. Cred ca o sa incerc ….

Ailita: sunt foarte foarte, foarte putini parinti care nu au dat declaratie. Dupa parerea mea, si imi cer iertare daca gresesc, sunt cei care nu au gasit niciun etnic in familie de care sa se agate si nici nu au avut curaj sa dea declaratie fara nicio acoperire sau cei a caror meserie nu le permite. In oricare situatie te afli …. nu este vina noastra! Si eu daca eram in una din cele doua situatii …. nu as fi dat-o si te inteleg. Dar te rog din suflet, nu mai arunca cu noroi in toti! Poate este o categorie de tupeisti care au dat declaratie absolut fara nicio acoperire (unii pentru ca nu au etnici in familie, altii ca nu mai au acte dar delara adevarul), dar tind sa cred ca procentul e moderat …. poate sunt naiva ….

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iribas spune:

In alta ordine de idei, intrucat numarul inscrisilor este mai mare decat cel al copiilor incadrati la gradinitele cu predare in limba germana (confirmat de cei care au aceasta evidenta) se desprinde usor concluzia ca sunt aprox. 100 copiii care nu au facut germana. Presupunem ca 10% vorbesc acasa cu parinti, bone, bunici (absurd) dar tot raman aprope 90 copii necunoscatori. Un procent de 25% nu mi se pare deloc mic. Personal consider ca ar trebui grupati pe nivel de cunoastere al limbii astfel incat sa li se adaptreze (oarecum) materialul didactic, sa se integreze usor in colectiv avand termen de comparatie copii de acelasi nivel. Evident ca e si in avantajul celor care sunt mai avansati intrucat nu sunt tinuti in loc. Exista si optiunea de a-i amesteca - aparent in dezavantajul celor avansati. Totusi in aceasta a doua optiune (amestecare) daca educatoarele mentin nivelul de exigenta, copiii slabi pregatiti (sau deloc) cred ca vor ceda singuri …. Germana e totusi o limba foarte grea … Astept opiniile voastre legate de acest subiect ci cine stie …. Poate ne grupam ca parintii de la 2-3 gradinite (avem posibilitatea) si transmitem la colegiu/inspectorat opinia noastra in scris. Este un moment in care cred ca sunt deschisi la sugestii privind organizarea, dat fiind faptul ca situatia ii depaseste putin .... deci normal ei ar trebui sa ceara dialogul. Spun ca se analizeaza optiunea comasarii orelor la 2/zi daca accepta parintii .... pai cum faci asta daca nu ma intrebi? Presupui?

Mergi la inceput

Citat:

ailita

T erog sa recitesti postul meu de pe prima pagina in care ii atrageam atentia Anyei ca incurajeaza lumea la falsuri si i-am spus ca nu e corect. Apoi reciteste postul in care ti-am raspuns tie personal si ti-am urat succes cu plangerea, spunanad ca in fond atitudinea ta e corecta.
Deci, eu nu am incurajat nimic. Am fost interesata de subiect pt ca vom fi in aceeasi situatie la anul.
Insa, recunosc, ca daca anul acesta nu as fi avut de ales as fi dat aceea declaratie, avand in familie rude cu nume..hai sa zicem discutabile. Nu ar fi fost tocmai corect insa:
1. copilul meu "munceste" ca sa spun asa de cativa ani pt asta. La fel cum a muncit si al tau. Si pentru care ai facut o gramada de sacrificii.
2. Copilul vb mai bine germana decat romana si i-ar fi fost mai greu la o scoala romaneasca (ca fapt divers, am fost la aceea evaluare psihosomatica fiind nascuti dupa septembrie 2006 si copilul a zis zilele sapt in germana). Asta apropo de limba materna a copilului..
3. Probabil majoritatea colegilor vor merge acolo si nu e ff simplu sa separi copilul de colectiv.
4. Mi-ar fi fost extrem de greu sa duc un copil la o scoala si altul la alta scoala.
Si acum poti sa arunci cu rosii in mine pentru cum gandesc dar, daca nu as fi avut optiunea de a mai sta un an..asa as fi facut. Si nu vad aceasta situatie cu nimic mai diferita decat aceea a parintilor care si-au facut mutatii la alte adrese, la care nu au locuit nici o secunda din viata lor, pentru a ajunge la scoala dorita.

Mergi la inceput