medicatie impotriva anxietatii in sarcina

medicatie impotriva anxietatii in sarcina | Autor: iarina

Link direct la acest mesaj

Am scris si la Aspirante, insa sper ca pe aici citeste mai multa lume si ma poate ajuta cu o informatie. Cunoasteti medici ginecologi in Bucuresti care au tratat sarcini mai dificile?
Sufar de anxietate si insomnii si vreau sa fac un copil. Cum insa nu pot lua orice medicamente in sarcina, cu atat mai mult cele specifice acestor afectiuni, as vrea sa stiu daca a trecut cineva cu bine prin sarcina luand totusi medicatie. Exista anumite medicamente care sunt mai safe din cercetarile facute de mine, totusi pe net n-am gasit informatii in romana si nici experiente similare. 9 luni nu ma voi descurca singura si sincer nu stiu ce sa fac. Orice experienta sau informatie m-ar ajuta f.mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Cred ca ar trebui sa ceri sfatul unui doctor naturist sau homeopat.Nu cred ca e bine sa iei medicamente in timpul sarcinii fara sa ceri o parere avizata.

Sarcina usoara.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

da, se poate, dar nu neaparat cu medicatie ci cu terapie, la un psiholog bun si eventual cu remedii homeopate/fitoterapie la recomandarea unui medic specialist

si nu in ultimul rand ci dimpotriva, in primul rand, dupa cum se spune ca problema include in ea insasi si solutia, trebuie sa cauti in tine echilibrul. Meditatia si rugaciunea sunt extraordinare cand vrei sa o scoti la capat cu atacurile de panica, insomniile, anxietatile. pe cuvant.

bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Nici toate naturistele nu-s OK in sarcina. Sunt ca si medicamentele, exista plante abortive sau care influenteaza negativ copilul. O mica parte din plantele medicinale pot fi luate fara risc in sarcina. Eu m-am ferit si de ceaiuri in afara de clasicele menta, soc, macese, etc.

Parerea mea e sa incerci sa renunti la medicatie si apoi sa ramai insarcinata. Niciun medic nu va putea garanta ca bb este OK daca tu iei medicamente de pe lista celor interzise in sarcina.

Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu stiu ca sint o gramada de medicamente care merg luate in sarcina. Dar ideal ar fi sa-ti adresezi orice problema de sanatate inainte de a ramane gravida.

Naturistele in schimb nu sint indicate deloc in sarcina din simplul motiv ca nu sint testate si pot avea efecte chiar mai nocive decit celelalte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Chiar ieri am citit un articol despre medicatia antidepresiva care sporeste riscul de-a avea un copil autist. Si nu numai. Paroxetina, de exemplu, poate cauza malformatii cardiace fatului.
E musai sa vorbesti cu un medic psihiatru inainte de conceptie. Chestiunea este foarte delicata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Sunt acum intr-o deplasare de serviciu si nu va pot da mai multe detalii, din pacate naturistele nu m-au ajutat si sunt destul de nocive in sarcina. Stiu cateva persoane care au dus sarcina la sfarsit cu medicatie - luata mai rar- insa tot mi-e frica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Nu inteleg de ce tb sa treci singuta prin sarcina? Sotul/familia/prietenii unde vor fi?

Si atata timp cat nu suferi de schizo/depresie/tulb de comportament grave nu ai de ce sa iei medicatie in sarcina. Psihoterapia si un stil de viata extrem de ordonat si disciplinat ar tb sa fie mai mult decat suficient. Si garantia ca nu esti singura! Crede-ma ca acesta este principalul medicament pt agitatia din sarcina.

Si ar tb sa lasi un pic lucrurile mai in voie, sa te relaxezi, linistesti, sa cauti sa faci ce-ti face placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liza79 spune:

Iarina, am si eu o problema similara, adica sufar de anxietate de cativa ani (cred ca vreo 5). La mine insa problema a inceput din cauza tiroidei. Si eu ma pregatesc pt sarcina, din pacate prin FIV, ca altfel nu merge in cazul nostru. De curand am fost la homeopat, care mi-a dat un tratament - l-am inceput, astept sa vad rezultatele - si mi-a spus ca poate fi luat tratamentul si pe perioada sarcinii. Am trecut in anii astia printr-o multime de experiente - am facut psihoterapie 1 an, am facut reflexoterapie, acupunctura, fitoterapie, osteopatie... nu vreau sa te plictisesc cu detaliile, pe moment nu am simtit progrese majore cu nici una din metodele astea, insa cred ca fiecare a contribuit cu putin, pentru ca ma simt ceva mai increzatoare, nu mai iau medicamente imediat ce ma simt rau. E adevarat ca mi-e teama acum de ceea ce o sa fie in timpul sarcinii, pt ca urmeaza o experienta cu totul noua. Dar am sa vad cum ma simt cu tratamentul homeopat si planuiesc sa apelez si la un psiholog din nou. Ma bazez mult si pe ajutorul din partea sotului si incerc sa gandesc pozitiv. Medicul ginecolog poate sa te linisteasca intr-o anumita masura, insa nu te baza pe el. Daca te ajuta cu ceva sa vorbim despre problema asta, putem si in privat. Numai bine iti doresc.

ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Multumesc tutror pentru raspusnuri si sfaturi. Ma intrebati de sustinerea familiei. Sotul este alaturi de mine, este extraordinar.
Problema mea mare este insomnia cronica mai degraba decat anxietatea, care a fost si este in limite rezonabile - n-am avut niciodata atacuri de panica. Insa sufar de insomnie de multi ani, unii medici au pus-o pe seama anxietatii, altii ereditar (tatal meu este la fel de insomniac).

M-am tratat ani la rand cu diverse chestii, cu rezultate temporare. Problema este ca acum am perioade in care pur si simplu nu dorm decat daca iau pastile, de care incerc sa nu abzez. Stresul meu imens este evident sarcina si izbucnirea unei insomnii rebele, mai ales in primele 3 luni.

Mi-am facut programare la un ginecolog bun, abia peste 1 luna si jumatate o sa ma vada, probabil ca o sa cer parerea mai multora. Insa medicul la care am sa merg a fost recomandat de colege si prietene care nu aveau probleme deosebite si au avut o sarcinanormala. Nu stiu momentan ce experienta are cu probleme mai dificile. De asta intrebasem initial de recomandari.
Liza79 iti trimit pm cat de curand.

Edit pentru ca nu pot sa trimit pm Lizei. Iti poti activa pm? Sau cum te-as putea contacta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

printe f multe probleme pe care leam avut in sarcina au fost insomniile,,,,,,leam tratat si le tratez si acum prin psihoterapie,psiho meu e cel mai bun prieten al meu.....mie mia dar melatonina si valeriana ...nu stiu daca leai incercat cred ca da........eu zic ca psihoterapia e buna in sarcina....pe mine ma relaxat f mult...

Mergi la inceput