ingrediente
2 piepti de pui
1,5 kg cartofi
600 g morcov
600 g castraveti si gogosari in otet
200 g mazare(optional)
2 oua fierte,1 ou crud
ulei,mustar,sare,piper
mod de preparare
Carnea se spala si se fierbe in apa cu sare,eventual cu adaos de condimente ,adica o foaie de dafin si cateva boabe de piper
Legumele se curata,se spala si se fierb in apa cu sare(eu le fierb separat nu impreuna cu carnea)
Dupa ce s-au racit se toaca totul marunt,inclusiv gogosarii si castravetii.Acestia din urma se pun la scurs intr-o sita(nu se storc)ca sa nu lase multa zeama si sa inmoaie maioneza.
Din 2 galbenusuri fierte si racite,un galbenus de ou crud la temperatura camerei,1-2 linguri de mustar ,zeama de lamaie la nevoie si ulei pregatim maioneza care o sa lege ingredientele noastre intre ele.Adaugam maioneza peste legumele taiate,condimentam cu sare si piper
Daca dorim sa ornam salata ,pastram cateva linguri de maioneza
---puteti sa jonglati cu cantitatile dupa cum vreti sa iasa salata mai dulce sau mai acra ---
pentru a participa la concursul de retete , trebui sa postati reteta la acest topic http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=170245