Agitatie si zapaceala
Raspunsuri - Pagina 17
Alizee spune:
Apropo de amuzatul adultilor pe seama traznailor copiiilor : imi amintesc ca pe la 5 ani intr-o seara, dupa ce am mancat, m-am ridicat de la masa, lasand farfuria acolo. Bunica mi-a zis sa aduc niste sare si sa pun peste resturi. Eu asa am facut. I-am vazut cu surprindere ca incep sa hohoteasca, de le saltau burtile. de fapt, facusera o gluma, numai ca eu, mica fiind, nu o intelesesem. Nu am sa uit niciodata cum doi batrani au ras de mine, intr-un mod absolut gratuit. Poate asa o simti si fetita voastra pe seama carora va amuzati, cine stie ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
olympia spune:
"Si o tot facea de-un Craciun,cred ca avea 5 ani jumate,cam asa, pe centru .si noi, doua femei eu si maica-mea cu ochii pe ea.Pana cand m-am enervat si ne-am ascuns si-am lasat-o,tot asa , s-o pun cu botul pe labe, s-o satur de strengarii."
Exact despre asta vorbeam.
condrea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Si mai am o intrebare: Dintre mamicile cu copii de varsta Dariei (3 ani), ati lucrat careva cu copiii exercitii de genul: - ai doua mingi, daca mai pui una/doua/trei, cate ai? Dar daca iei una/doua/trei, cate ai ? - aranjeaza obiectele dupa marime, de la cel mai mic la cel mai mare. Si invers. - ai X siruri a cate X obiecte. Dintre cele X obiecte, unul este diferit. Care este acela ? Daria le face varza pe astea, de raman cu ochii mari la cat de ilogica e, fatza de alte chestii la care raman cu ochii mari de cat de logica e... Blogul meu - de la noi, pentru ei! Bazar general - fiecare implicare conteaza! Lucrusoare de vanzare... Martisoare de vanzare... |
e prea devreme pt asa ceva, asta merge de pe la 4 ani in sus, in f de copil
cipcipcip spune:
Selene Bunny, probabil ca ti-au mai dat sfaturi si fetele, nu am avut timp sa citesc chiar tot, dar se pare ca fetita ta seamana f mult cu a mea. Parerea mea este ca acesti copii au nevoie de destul de multa stimulare ca sa nu devina hiperactivi, adica au nevoie de multa miscare, daca se poate in aer liber, de gradinita, de prieteni.
Fetita mea cam pe la 3 ani, cind o luam de la gradi dupa 8 ore, ma intreba plina de energie care ne sint planurile pentru ca ea nu vrea sa mearga acasa De multe ori mergeam direct intr-un parc si mai ardea si acolo vreo 2 ore pina ajungeam acasa. La fel era si ea, neconcentrata, sarea de la una la alta, si nu era capabila sa se joace singura, fara compania cuiva. Acum are 6 ani si s-a linistit mult, dar inca este foarte obositoare pentru adulti pentru ca are f multa energie. Dar pot sa zic ca greul a trecut. Inca este f dezordonata si se concentreaza mai greu, dar sper cu timpul sa treaca si astea.
Mai incercati o data gradi. Nu conteaza ce zice ea. Incearca de asemenea sa o inscrii la un curs, ceva, nu stiu daca sint in orasul vostru gimnastica, dans, balet, orice unde intilneste copii si face miscare. Iesiti afara cu rolele, trotineta, bicicleta, orice.
szivarvany spune:
eu am avut prima iarna in care am fost statice, nefiind patinoarul din parc in functiune, in rest nu stiu cate zile / an nu iesim afara cand vin eu de la servici, dupa 18,30, pe langa statul cu dadaca in parculet intre scoala si activitati ...
subscriu la sfatul cu role/trotineta/bicicleta
_
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui allinta Corina, cand ii gasesti atatea scuze Selenei pt atatea nemultumiri, te-ai gandit ca poate alte femei sunt si mai nemultumite, numai ca reusesc sa gaseasca o cale de a merge mai departe si de a spera in mai bine, fara sa se vaicareasca continuu de lumea inconjuratoare ? Nu conteaza ce ti se intampla, ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
allinta, nu stiu daca pot numi asta o cautare de scuze. si nici nu sunt "avocatul" selenei, insa cat de cat inteleg prin ce trece, si eu as simti poate la fel daca as fi in locul ei. ce as face eu, e cu totul alta poveste.
pur si simplu suntem diferiti, percepem lumea diferit. ceea ce pentru unul e un obstacol de netrecut, pentru altul e ceva banal, de rutina.
ideal ar fi sa ne cunoastem limitele, sa fim constienti de ce putem si ce nu putem depasi.
selene o fi/se simte depasita de situatie. nu-i nici prima, nici ultima. poate ea este genul de om care vede mereu jumatatea goala pa paharului, e pesimista si neincrezatoare in fortele ei. ca asa e firea ei, ca a ajuns asa in timp, ca problemele de sanatate isi spun cuvantul, ca nu s-a adaptat niciodata la traiul in braila, alaturi de familia sotului, greu de spus, ea stie cel mai bine ce o nemultumeste cu adevarat. e alegerea ei daca spune pe forum sau nu.
privita din perspectiva cuiva cu probleme cu adevarat grave, situatia selenei nu pare asa disperata. insa ea asa simte, nu poate sau nu crede ca poate depasi starea/situatia asta. putem noi sa facem bataturi la degete scriindu-i mesaje (bune, rele, de incurajare, de zgaltaire). daca ea nu gaseste in interiorul ei resursele necesare pentru a iesi din starea asta, bunele noastre intentii raman doar "pe hartie". iar rasucitul cutitului in rana numai bine nu-i face. daca mi s-ar fi intamplat una ca asta, eu n-as fi avut curaj sa recunosc pe un forum public ca un mesaj m-a ranit atat de tare incat sa ma faca sa plang.
Alizee spune:
Cand un om este pesimist, nu-i faci niciun bine mangaindu-l pe cap. Trebui scuturat si trezit.
Perioada asta a copiiilor, pana in 7 ani, poate fi f dificila pt mame, in special pt cele care stau acasa.
Socializarea va schimba multe atitudini si comportamente si din partea fetitei si din partea mamei.
allinta
flaviutza spune:
citat din mesajul lui olympia "Si o tot facea de-un Craciun,cred ca avea 5 ani jumate,cam asa, pe centru .si noi, doua femei eu si maica-mea cu ochii pe ea.Pana cand m-am enervat si ne-am ascuns si-am lasat-o,tot asa , s-o pun cu botul pe labe, s-o satur de strengarii." Exact despre asta vorbeam. Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Da, si am spus asa doar pentru mine"stai sa vezi tu ce ti-o coc eu tie, iti vin de hac".Bine tu in stilul tau intelegi criza de nervi isterica sau cine stie ce. Am spus, fiecare intelege cum vrea, pe net tonul nu are nuante.
Cipcip, a mea e la scoala, face fata cu brio ,n-am ce sa-i reprosez decat ca scrie repede si nu tocmai caligrafic. isi mai revin, pe masura ce trece timpul vad ca e din ce in ce mai bine, adica te intelegi altfel cu ea si dispare din energie. Apropo , cum dorm copiii vostri energici? Fi-mea niciodata nu mi-a dormit in grafic, cu ora de trezire foarte matinala, 6 maxim 7.E prima care sare din pat dimineata.
CorinaDani spune:
citat din mesajul lui allinta Cand un om este pesimist, nu-i faci niciun bine mangaindu-l pe cap. Trebui scuturat si trezit. Perioada asta a copiiilor, pana in 7 ani, poate fi f dificila pt mame, in special pt cele care stau acasa. Socializarea va schimba multe atitudini si comportamente si din partea fetitei si din partea mamei. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
depinde, de la persoana la persoana. poate in cazul unora functioneaza cum ai zis tu, poate la altii functioneaza metoda "cu binisorul" - adica spune-mi ce te supara, care e problema ta, cu ce pot sa te ajut, hai sa vedem ce poti face sa depasesti momentul, cum vezi tu iesirea din situatie, etc. unii sunt mai sensibili, se inchid si mai mult in ei daca ii zgudui prea tare, risti sa ii ranesti si sa ii indepartezi si mai mult.
Alizee spune:
Tie cum iti pare ca este Selene ?
allinta