Ce vor face copiii in clasa pregatitoare?
Inscrierea copiilor la scoala, in clasa I sau in clasa pregatitoare, in anul scolar 2012 - 2013 continua sa fie un subiect fierbinte in aceasta perioada. Dupa discutii aprinse, luari de pozitie mai mult sau mai putin utile, dupa revolte ale parintilor suparati ca nu isi mai pot asigura locul la scolile dorite si dupa incercari de justificare ale ministerului, lucrurile au intrat oarecum pe drumul firesc.
Iata www.desprecopii.com/info-id-7878-nm-Ce-vor-face-copiii-in-clasa-pregatitoare.htm" target="_blank">ce promite Ministerul in legatura cu clasa pregatitoare...
Opinii?
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
Raspunsuri
Ramonika spune:
o bulibaseala specifica conducatorilor nostri care urmaresc schimbarea de dragul schimbarii, fara sa se gandeasca la toate aspectele implicate...
ce minusuri i-am gasit eu:
- stim cu totii ca exista scoli in stare foarte proasta, care necesita renovare si pentru care nu exista bani de la buget. in aceste conditii, de unde o sa scoata bani pt. mobilier specific pt. clasele 0? eu cred ca copiii vor sta pe aceleasi banci de lemn ca si ceilalti din clasele mai mari. deci isi vor stramba coloanele vertebrale cu un an mai repede
- la gradinitele cu program prelungit copiii mancau acolo, dormeau acolo, aici se va termina activitatea la ora 12 si majoritatea nu au afterschool (cu patuturi) deci va fi o problema in plus pt. parintii care lucreaza pana dupa-amiaza - ce fac cu copiii la ora 12? sa-i lasi cu cheia de gat de la 6 ani e cam putin probabil. mai ales pt. cei care nu au scoala f. aproape de casa.
astea 2 aspecte mi se par cele mai importante.
alte aspecte mai putin importante ar fi faptul ca vor pt. aceste clase invatatori cu dubla specializare, si asta implica ceva efort, schimbari de personal in scoli si gradi, avand in vedere ca scot o generatie din gradinite si aduc o generatie in scoli, daca exista spatiu suficient, unii vor trebui sa invete in ture din cauza infiintarii unor clase noi (scolile au nr. limitat de clase, nu?).
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
desprecopii spune:
Si mai multe informatii pentru parinti:
Pentru a va face o idee asupra ceea ce va insemna din punct de vedere didactic, de fapt, controversata clasa pregatitoare , iata, pe scurt, www.desprecopii.com/info-id-7879-nm-Programele-disciplinelor-de-studiu-in-dezbatere-pentru-clasa-pregatitoare.htm" target="_blank">elementele esentiale din fiecare programa.
Sanatate si o zi cu soare va doresc!
**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook
iulia_tudor spune:
programa la clasa 0 e dupa programa de la gradi, dupa modelul domeniilor experientiale...evident putin schimbate si mai complexe. nu pot schimba foarte mult, sunt totusi copii de 6 ani...e o necunoscuta pentru copii, se trezesc la scoala,iar invatatorii vor trebui sa se adapteze o data cu ei, este ceva nou si pentru cadrele didactice...trebuie sa fie mai permisivi fata de copii de 7 ani cu care erau ei obisnuiti, iar copii de 6 ani, eu zic ca nu sunt pregatiti sa stea 4-5 ore in banca , ei mai vreau sa se joace...va fi greu si pentru copii si pentru invatatori.
dar asta e, ne adaptam din mers, suntem un popor mereu in schimbare...buna-rea, acum fiecare cum o percepe!
lidsta spune:
Eu una sunt super nemultumita de programa. Asteptarea mea era devansarea scolarizarii ori in fapt s-a mutat gradinita la scoala. Sunt curioasa care este varsta la care incep copiii din alte tari sa citeasca si sa scrie. Ma indoiesc ca este 7 ani! Acum la pregatitoare/ clasa zero vor invata nimic, adica pardon, sa fie disciplinati. De asta era nevoie? Disciplina si rigoarea se pot invata din mers, nu e nevoie inregimentarea intr-o institutie pentru asta. Nu imi vine sa cred ca nu fac o limba straina, prin joc, bineinteles. Cum ne asteptam sa revolutionam invatamantul, schimband locatia sau schimband/ imbunatatind ceea ce invata copiii?
Iar conceptele din programa clasei pregatitoare ar tb sa fie valabile pentru orice clasa/ nivel.
Pentru noi va fi un an de relaxare (ca sa nu zic pierdut) asa ca o sa ne cautam activitati extrascolare. Nu are legatura cu cazul meu particular (repetam pregatitoarea pentru a evita probleme emotionale), chiar cred ca la 6 ani copiii sunt apti pentru a incepe a invata o limba straina, pentru a incepe sa citeasca/ scrie si pentru aritmetica.
Deborah77 spune:
Si eu am fost surprinsa ca la mate, de ex, la finalul clasei pregatitoare copiii trebuie sa stie.....ce trebuiau sa stie acum la 5 ani si vreo 2-3 luni, la evaluare: operatii matematice simple, cu 1-2 unitati, sa numere descrescator, sa faca multimi. Pai, le-am bifat pe-astea deja, si pana la toamna creierasele lor se dezvolta, chiar nu reusim sa depasim un pic momentul? Este atat de usor sa inveti matematica in joaca...
oanap85 spune:
dar,daca nu se adapteaza totusi copilul ai voie sa-l retragi?sa-l inscrii la alta sc sau din nou la gradi pana la anu?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).