Reteta paine pentru masina Moulinex

Reteta paine pentru masina Moulinex | Autor: sirimie

Link direct la acest mesaj

Am o masina de paine Moulinex si nu inteleg de ce nu iese painea prea buna. Am incercat si drojdie uscata si drojdie proaspata si tot nu iese prea bine.

Are cineva o reteta de paine care iese buna la masina Moulinex?

Multumesc frumos!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Nu am reteta de paine la masina de paine, dar eu fac aceasta reteta care este foarte simpla si mi-a iesit din prima. Nu trebuie framantata deloc painea.
http://www.edithskitchen.ro/2012/02/paine.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Eu am masina Moulinex si fac paine dupa aceasta reteta:
-315 ml apa(sau lapte)
-70gr ulei(nu e gresala il cantaresc)
-2 masuri mici(cu masura masinii)de sare
-1 masura mare de zahar
-555 grame faina(eu amestec tip 000 cu tip 650)
-2 masuri mici de drojdie uscata
Ingredientele se pun in ordinea scrisa.Eu selectez programul 1.Iese o paine foarte pufoasa si gustoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliann spune:

poate este de vina faina.
Eu cand am folosit faina dobrogea, nu mi-a crescut painea.
asadar, pun doar faina baneasa saU titan, si ceva tarate, sa zic 2-3 linguri.
reteta pe care o fac este din carte si este urmatoarea :
275 ml apa
1,5 lgt sare
1 lg zahar
1 lg ulei
500 g faina + tarate (2-3 lg)
1,5 lgt drojdie uscata (si cu drojdie proaspata a crescut)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annya74 spune:

Dar nu ai primit odata cu masina si retete de paine?
Eu mai bag uneori chimen in ea pentru ca ne place si seminte de floare soarelui.
Si mai nou am descoperit la TCM condimente pentru paine car da un gust senzational. Nu te mai opresti. Daca nu ai carticica pot sa-ti dau cateva retete. Trebuie respectate intocmai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Eu fac paine dupa o reteta din cartea de la moulinex desi masina am dus-o inapoi in cateva zile ca a crapat si acum am o alaska.
460g faina de brutarie
275g apa calduta
1 masura mica si jumatate de sare
1/2 cub de drojdie packmaya, in reteta originala se foloseste drojdie uscata dar mie mi-a iesit intotdeauna mai bine cu drojdie proaspata.
Si atat, fara ulei, lapte sau zahar. Mai intai cantaresc faina direct in cuva masinii, apoi pun capa in care am desfacut drojdia. Pornesc masina si ne mai vedem dupa 3 ore.

In general trebuie sa fii atenta ca drojdia sa nu intre in contact direct cu sarea care ii mai atenueaza

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am pus manualul cu retete mai jos:

http://www.romleas.ro/retete/HBB-RO.pdf

Eu nu prea mai respect retele desi ies insa ma duc dupa ochi dupa feeling adica fac aluatul asa cum imi place mie sa arate pana nu arata cum imi place nu-l las...
Nu mai utilizez lapte (praf sau de alta natura), ulei pun putin, sare mai putina, zahar mai putin, si fac painea (cantitativ) dupa cum am chef asa incat ... ma intereseaza aluatul cum iese indiferent de cantitatea de faina. Conteaza drojdia mult de tot si ordinea (drojdia sa nu ajunga cu sarea in contact direct).
Sper sa-ti foloseasca manualul ca sunt mai multe retete acolo.


www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belleane spune:

Buna,

Si eu am Moulinex, mie mi-au iesit toate retetele de pe cd incercate.
Uite pe asta o fac eu cand ma grabesc:
400 ml apa calduta
1 lingurita de sare (o masura mica cu care a venit masina)
1 1/2 linguri zahar (masura mare)
2 linguri ulei masline(masura mare)
2 1/2 linguri lapte praf
640 g faina de paine (650 dar eu am folosit si integrala si amestec si de cozonac)
4 lingurite de drojdie uscata (masura mica) am folosit si drojdie proaspata parca se inmulteste cu 3 cantitatea.

Se programeaza la programul 8 (la mine) dureaza 1,20min iese o paine de aprox 1kg. E foarte gustoasa.
Eu acum un an am cumparat o masina care mergea perfect pana la coacere. Am observat dupa multe incercari ca rezistenta nu se inrosea. Am dus-o inapoi si am cumparat un moulinex.

Eu pastrez in casa faina cumparata din oras cel putin 2 saptamani sa se usuce, sa se matureze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Multumesc frumos pentru raspunsuri!! Am sa imprim si le incerc pe toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luisa1983 spune:

Incercati sa folositi faina Kamut la prepararea painii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sara_Maria spune:

Eu fac o jumatate din reteta din carte pt o paine cu masline si mai multe ingrediente si imi iese super!
Paine din 700 g faina iese cat forma de la masina XXL, iar dintr-un kg faina cred ca ar da peste. Este foarte simpla.
Deci pun asa:
400 ml apa
2 mensuri mici sare
1 mensura mare zahar
700 g faina
1,5 mensuri mici drojdie

Atentie drojdia imprastiati-o pe faina sau faceti niste gaurele mici din loc in loc si o puneti acolo. In general nu e bine sa o puneti pe toata intr-un loc.

O coc la programul 1 care dureaza 3.20 h la grad de rumenire maxim.

Mi-a iesit super paine cu orice drojdie, cu cea OOO creste mai frumos decat cu cea 650. A iesit foarte bine si cu faina de tara.
Drojdie uscata la pliculet de orice fel.


Mergi la inceput