Copilul superdotat
Raspunsuri - Pagina 7
Ioana75 spune:
victory, felicitari pentru ca ai mers la inspectorat sa ceri ce e potrivit pentru copilul tau, si ma bucur pentru voi ca ai reusit! Succes in continuare.
Pentru ca in ultima vreme m-am documentat despre acest domeniu, voi scrie aici cateva informatii pe care le-am aflat, si care pot fi utile si altor parinti:
- copiii cu abilitati inalte (IQ >= 131) au nevoi speciale; este important sa fie identificati tocmai pentru a exista o sansa sa li se asigure aceste nevoi
- de la 6 ani, copiii pot da testul WISC-IV pentru aflarea IQ-ului
- programele pentru copii cu abilitati inalte de la IRSCA merita atentia parintilor: exista un program pentru copii de 9-13 ani, si unul pentru copii de 6-7 ani
- tot cei de la IRSCA organizeaza (des) cursuri pentru parinti de copii cu abilitati inalte
- exista grupuri pe yahoogroups cu informatii utile; de exemplu gifted-education si vreau-gifted-education
- in Bucuresti exista o scoala particulara pentru copii supradotati, si este in plan sa se mai construiasca una pana in toamna (tot particulara). Am auzit ca exista un plan si sa se construiasca o scoala de stat pentru acesti copii cu nevoi speciale - insa nu am nici o informatie concreta despre acest plan.
victory spune:
mianda eu consider ca pentru fiecare parinete copilul lui este centru universului,si daca e nevoie faci pentru el tot ce iti sta in putinta sa il ajuti,credema nu e usor deloc sa iti vezi copilul tercand prin anumite stari si sa faci tot posibilul sa il ajuti chiar prin faptul ca mrgi si stai langa el atat cat e nevoie,pentru noi a fost nevoie de doar o sapatamana de acomodare si totul a intrat in normal acum de exemplu merge si vine singur de la scoala si este super incantat de mediul in care este acum,lucreaza dupa o programa individuala speciala si se descurca de minune.
va multumesc inca o data tuturor !
oanap85 spune:
victory eu vreau sa te filicit pentru copil
mie mi se pare extraordinar ,te cred ca poate fi si greu..
ceea ce vreau sa te intreb
-el este fericit?se joaca?
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).