Uniformele scolare,copii dvs. le poarta ?

Uniformele scolare,copii dvs. le poarta ? | Autor: zambitoare

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor !

Sunt obligatorii in scoala unde invata copilul/copii dvs ? Si la cat se ridica o tinuta completa,la ce pret ? sunteti satisfacuti de calitate si model /design ?

Am o fetita in clasa a 7-a si tare mi-as fi dorit sa aiba asa ceva ,dar in afara de o camasa alba obligatorie,altceva nu au stabilit prin regulament. As vrea sa ii cumpar totusi,ceva similar:
www.cookieskids.com/cImages/Website_0/type_500/BJS01244_92.jpg" target="_blank">http://www.cookieskids.com/cImages/Website_0/type_500/BJS01244_92.jpg

si eventual si ceva de genul jacheta + fustita:
www.madotex.ro/img/produse2/Uniforme%20scolare//Uniforme%20scolare%20fete/_DSC9004_resize.JPG" target="_blank">http://www.madotex.ro/img/produse2/Uniforme%20scolare//Uniforme%20scolare%20fete/_DSC9004_resize.JPG

ca sa nu mai mearga tot in blugi la scoala,si in general sa arate imbracata ca o eleva,asa mi se pare potrivit.

De unde achizitionati uniformele (sunt de langa Buzau) inclusiv online va rog daca stiti siteuri ? multumesc mult !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmina_p spune:

Fetita mea e in clasa I asa ca imi este mai usor sa-i impun uniforma.Probabil tie...cu o eleva in clasa a VII-a...nu-ti va fi la fel de usor!!!La scoala fiica-mi uniforma este obligatorie dar numai la I-IV si e formata dintr-un sarafan din catifea rosie si camasa alba.M-au costat aproape 100 lei.Da-i vine bine tare!
Stiu ca la noi in oras sunt licee care si-au comandat uniforme la o fabrica din Buzau(tricouri,veste,pulovere inscriptionate cu sigla liceului).
Eu sunt "pentru" uniforme pt ca-i scutesc atat pe parinti cat si pe elevi de stresul alegerii tinutelor de mers la scoala.Stiu ca sunt parinti care cred ca uniforma n-are decat rolul de a "uniformiza" elevii,dar...nu sunt de acord.
Am vazut pe net cateva site-uri cu uniforme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zambitoare spune:

Citat:
citat din mesajul lui cosmina_p

Fetita mea e in clasa I asa ca imi este mai usor sa-i impun uniforma.Probabil tie...cu o eleva in clasa a VII-a...nu-ti va fi la fel de usor!!!La scoala fiica-mi uniforma este obligatorie dar numai la I-IV si e formata dintr-un sarafan din catifea rosie si camasa alba.M-au costat aproape 100 lei.Da-i vine bine tare!
Stiu ca la noi in oras sunt licee care si-au comandat uniforme la o fabrica din Buzau(tricouri,veste,pulovere inscriptionate cu sigla liceului).
Eu sunt "pentru" uniforme pt ca-i scutesc atat pe parinti cat si pe elevi de stresul alegerii tinutelor de mers la scoala.Stiu ca sunt parinti care cred ca uniforma n-are decat rolul de a "uniformiza" elevii,dar...nu sunt de acord.
Am vazut pe net cateva site-uri cu uniforme.

Te cred ca ii vine frumos fetitei tale sarafanul ,wow,mai ales catifea rosie,trebuie sa fie super dragut !! Fiica-mi ii place in general genul de haine, refer la rochite,sarafane,fuste,etc,deci nu e chiar un capat de tara. Eu nu prea agreez moda cu blugi si numai blugi la scoala,parca elevele nu mai stiu altceva in ziua de azi !

Nu stiam de acea fabrica din Buzau,dar ma voi interesa! daca afli cumva ceva in plus,ti-as multumi frumos pentru ajutor !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

La noi este impusa camasa alba + vesta (facuta la scoala). Eu sunt anti-uniforme, mi se pare suficient. In partea de jos blugii mi se par perfect ok. Adica eu am urat din tot sufletul uniforma, speram sa n-o streseze nimeni pe fi-mea cu asta. Chestia asta cu "sa fie toti la fel" mi se pare aberanta. Eu imi tot modificam nenorocitul ala de sarafan sa arate cat-de-cat, plus ca eram cu blugi pe sub el. Cand plecam de la liceu il ridicam in jurul mijlocului sa pot juca un forbal .
Zisei eu care ies din blugi poate o data pe an, daca ma duc la o nunta sau botez .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La scoala unde am eu baiatul stiu ca e obligatorie doar 1-4. Mai departe nici eu nu sunt de acord cu uniforma. Cand eram eleva am urat-o din tot sufletul si mai mult decat uniforma am urat bentita.
Revenind la scoala, exista parinti care nu au comandat uniforma. Unii din lipsa de fonduri, altii pt ca nu sunt de acord cu ea. Copiii respectivi vin in tinute similare, dar cumparate din alte surse. La noi pantalonii sunt negri sau bleumarin (stofa, blug, raiat), vesta sau sacou rosu, cravata (rosie ecosez, cum e si sacoul la guler), camasa alba. Cand a fost vremea urata i-am dat baiatului helanca alba si polar rosu deasupra. Nu a zis nimeni nimc.
Daca scoala voastra nu impune uniforme, nu-ti chinui copilul cu uniforma impusa de tine. Pentru adolescenti important e sa fie in trend .

Editez pt am vazut link-urile puse de tine. Nimic nu e mai comod ca o pereche de pantaloni, iar dintre pantaloni, nimic nu-i mai comod ca blugii . Sa fiu fata ta nu mi-ar placea sa ma pui sa merg imbracata in ce ai postat. Poate daca eram de clasa 1...mergea, dar la 13-14 ani.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

nu-mi plac deloc modelele alea

la baiat la scoala este uniforma, dar eu nu am comandat pt ca este 100% poliester.
asa incat merge in aceleasi culori si croiala cat mai apropiata, dar cu hainute din bumbac.

nu vad niciun motiv sa imbraci copilul in uniforma daca scoala nu cere. tu de ce vrei asta?
fetita isi doreste si ea "uniforma"?

daca ei ii plac fustele si sarafanele puteti cumpara astfel de haine pt scoala si gata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

La 14 ani in uniformele acelea? Arata extrem de demodate si urate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

la noi e obligatorie.cel putin clasele 1-4.
Pantalon albastru inchis spre negru cu vestuta si sacou la fel. Camasa alba si cravata. Acum, nu ne-a spus nimeni culoarea cravatei.La Codrin in clasa toti au cravata neagra. Dar am vazut prin scoala si cu cravata rosie. Noi nu avem vestuta, pentru ca atunci cand am cumparat, nu aveau si nu am stiut ca trebuie. Cand am aflat de ea, nu mai erau. Asa ca ii dau o vestuta tricot albastru incis. Si materialul nu e bumbac, e poliester. Dar o poarta si mie mi-e tare drag de el asa cu cravata si uniforma. Acum cand e frig am ales sa-i dau izmanute pe sub pantalonul de uniforma care e subtire, decat sa-i dau blugi. Si helancuta i-am mai dat si eu in locul camasii.
Sincer mi-e si mai usor cu uniforma. Are 2 camasi albe, si am grija in week-end sa ii spal si calc uniforma si camasile sa nu am treaba in cursul saptamanii. De 2 ori pe saptamana are sport, deci merge imbracat sport.
Deci eu sunt pro uniforma si tare dragi imi sunt cand ii vad asa, se vede ca sunt elevi!

CODRIN *15.02.2005 si DIANA *10.11.2009

Cea mai mare bogatie din aceasta lume sunt copiii, mai mult decat toti banii din lume si toata puterea de pe pamant. Mario Puzo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Inainte sa dau copilul la scoala si eu consideram ca e mai bine cu uniforma, ca sa nu fie fitze si comparatii intre copii, sa nu am grija cu ce-l imbrac, etc etc.

Dupa aceea am realizat ca cel mai comod si ok pentru toata lumea este sa se impuna o linie vestimentara, nu neaparat o uniforma. La fi-miu la scoala (de fapt la clasa) e stabilita o uniforma, baietii cu pantaloni de stofa bleumarin, camasa alba, cravata ecosez pe rosu si vesta bleumarin cu garnitura ecosez, iar fetele sarafan ecosez si camasa alba. Insa cu ce vreme a fost iarna asta, era absurd sa se impuna fetelor sa vina in sarafan...si decat in sarafan cu blugi dedesupt, mai bine intr-o tinuta sport, fie ea si cu blugi, dar normala si asortata. La fel si la baieti, la cate puneam pe ei sa nu le fie frig in drum spre scoala, unde sa fi incaput si vesta? Peste sau pe sub polar ? ...glumesc....

Mie imi este mai comod sa-l imbrac dupa regula generala: pantalon negru sau bleumarin (noi nu suntem prea fani blugi, mai mult raiati sau doc), camasa-tricou alb sau bleu deschis, jacheta-hanorac-vesta-pulover anchor bleumarin sau negru, oricum culori inchise. Si de cand a intrat la scoala am avut grija sa am 2-3 articole din fiecare in garderoba si mi-e f comod asa. PLus ca parca arata mai bine copiii imbracati in felul asta, decat in uniformele alea care unora le vin bine, altora nu. Nu mai zic de uniformele care impun sacou, la clasele mici, alea mi se par horror.
Pe de alta parte, cea mai mare problema la uniforme o constituie materialul. Tot ce se confectioneaza prin intermediul scolilor e de proasta calitate. Ma uit la vesta lui fi-miu (pe care, precizez, nu cred ca a purtat-o nici jumatate din timp). Arata deja uzata si ponosita, materialul a facut galme si scame. Cred ca de aceeasi bani le putem cumpara haine mai de calitate.

Pana la urma conteaza ce impune scoala. In functie de asta, te adaptezi.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Daca celelalte fete vin imbracate altfel,

Citat:
Am o fetita in clasa a 7-a si tare mi-as fi dorit sa aiba asa ceva ,dar in afara de o camasa alba obligatorie,altceva nu au stabilit prin regulament.

eu nu mi-as obliga copilul sa mearga cu uniforma la scoala.

Mie imi plac tinerii de acum fara uniforma. La noi la scoala regula este pantalon/fusta neagra, bleumarin, albastra si bluza alba, neagra, bleumarin, albastra. Se includ si blugii aici. Mie mi se pare OK si de bun simt.
In scolile in care sunt uniforme sunt practic o afacere a conducerii scolii, iar raportul calitate / pret lasa de dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia
Mie imi plac tinerii de acum fara uniforma.

Tie iti plac.
Dar ce te faci cand tinerii rad de un coleg ai carui parinti nu-si permit hainele de firma pe care ei le poarta, chiar daca respecta cine stie ce linie vestimentara impusa? Situatia asta apare recurent in aproape orice scoala ce lasa vestimentatia la mana copiilor si parintilor.

Orice scoala care se respecta, la noi sau in orice alta tara de pe glob, impune o uniforma. Tocmai ca sa mai reduca din inevitabilele diferente (aparente dar stanjenitoare) intre elevi.

Mergi la inceput