pui de curte
am o sursa de pui de curte,majoriaetea cocosei......dar nu prea stiu ce sa fac din ei......sunt mult mai atosi.....singura chestie la care ma pricep e sa-i fierb in oala cu presiune....
va rog,ceva retete pt o astfel de carne,ar fi pacat sa se iroseasca o sursa buna si curata de carne,si sa mancam pui "umflati" cu chimicale....
Raspunsuri
eumada spune:
Si eu.....asa ca ii folosesc la ciorba...in oala sub presiune,fac chiftelute si ardei umpluti,sau bat pieptul bine si il pun in dry cooker.....sau il fierb in oala sub presiune apoi fac diverse mancaruri....cu carnea aferenta....noi doar din aia mancam.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
eumada spune:
Se pot face orice bunatati cu el,fiert in prealabil....
Musaca,un pui de ala la cuptor,in suc propriu,cu vin si bait adevarat,acoperit cu hartie de copt in loc de folie..sau chiar folie...arata divin si are gust divin....
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
bonsai spune:
multumesc pt variantele oferite!
...eu nu am fost destul de clara si nu am specificat,as fi dorit variante sa gatesc aceasta carne pt copii din dotare.....fata mea la 7 ani,cum vede ca e de ros la ea,zice ,pas!!!!!
eumada spune:
pai poti face aceeasi variante,doar ca fara prajeala...eva e innebunita dupa ardei umpluti,chiftelute,bors de perisoare,musaca...facuta cu carne de pui galben cum zice ea....si fara prajeala...unde e problema ca nu pricep..
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
bonsai spune:
eumada,
..intrebai unde e problema.....pai, PROBLEMA se numeste ANTITALENT la bucatarie.......ca stau cu puiul in fata si ma intreb ce sa-i fac!
...la mine functioneaza urmatoarea regula ,numai cu explicatii ca la prosti:draga ,iei puiul,il fierbi in oala,toci carnea......cred ca asa faci ardeii umpluti....
Dorsilia spune:
uite aici, mancaricile cu carne de pui sunt numai cu carne de pui de casa de la maica-mea, o dezosez, o tai cubulete (pulpe, piept), si se fierbe, cu ceva mai multa rabdare
bafta
http://mihaelaliarusu.blogspot.com/
AnnaBaby spune:
Chiar daca nu ai oala sub presiune poti face carnea mai frageda, in oala normala, doar ca fiarta la foc mic minim 3 ore, si abia apoi o folosesti la ce mancare vrei tu. Pt friptura se aplica aceeasi regula, timp indelungat si rabdare - pui carnea in tava la cuptor, cu ulei, vin, etc ce va place voua, o acoperi cu folie si o lasi la foc mediu tot asa, minim 3 ore. La sfarsit daca nu ti se pare rumenita o lasi descoperita cateva minute sa se mai coloreze.
bonsai spune:
dorsilia,
am gasit multe idei bune in retetele tale.multumesc
annababy,
sunt bune si variantele tale,dar nici timpul nu e in avantajul meu.....sunt convinsa ca dupa 3 ore la cuptor va fi ceva bun in tava....DAR....cand ai un sugar de cateva luni in casa si inca o scolarita de clasa 1 nu prea am timp pt dedicat bucatariei ca si arta.....imi doresc sa le gatesc copiilor mei sanatos, dar si RAPID......de aceea am cerut retete...
Dorsilia spune:
ma bucur mult daca ti-au fost de folos retetele de pe blogul meu; din proprie experiente cu doi copilasi singura acasa toata ziulica iti spun ca se pot gati mancarici bune-bune cu pui de casa folosind cu oala sub presiune, un pui de casa cat de atos sa fie, tot se fierbe in 20 de min, pt ca stiu sigur ca eu fierb gaina de 2 ani in 45-50 minute, iar dupa ce il scoti din cucta poti folosi zeama si ca supa adaugand galuste sau taitei si iti ramane si de un felul doi (mai fierbi un cartof, mazare, fasole verde ceva, mai un sos de rosii, de usturoi, de marar etc si gata si felul doi:) eu chiar am fost nevoita la maxim sa ma specializez pe gatit rapid si bun ca sa am timp sa si fac menajul si sa ma ocup si de copii