Cum gatiti fasolea pastai congelata?
Buna,
Nefiind deloc o specialista in de-ale bucatelor, va cer sprijinul intr-o problema. Am o punga de fasole pastai galbene, la congelator.
Voi cum le gatiti?
Si mai ales, trebuie intai decongelate, sau se pun pe foc direct, ca cele din comert?
Mersi.
Raspunsuri
alinaxeni spune:
Eu o fac in doua moduri.Ori mancare cu carne ori salata.Salata o fac numai vara,nu ma intreba de ce
Mancare
Calesc ceapa,morcovi,ardei kapia si carnea(facultativ),adaug putina apa si las la fiert pana ce carnea e aproape gata.Daca e fara carne mancarea adaug direct fasolea si pun apa pana e aproape acoperita.Las la fiert pana e fasolea fiarta,condimentez cu sare,piper si busuioc sau marar,depinde ce-ti place si e gata.Eu nu folosesc bulion la mancarea asta pt.ca ardeiul kapia il am tocat si e pe post de bulion.
Salata
Fierb fasolea,scurg,clatesc cu apa rece.Fac un sos cu putin mustar,usturoi,otet,ulei,sare si piper.Pun fasolea intr-un castron,adaug sosul ,amestec si gata.Primavara pun ceapa si usturoi verde,mai mult pt. culoare.
emanouela spune:
eu o fac in mai multe moduri insa cea mai buna mi se pare asta: ceapa, usturoi tocate si calite, pus cartofi cuburi, calit nitel, pus apa si fasolea congelata si lasat la fier pana-s fierte, la sfarsit pun bulion sau cateva rosii decojite si tocate, sare, putin piper, foi dafin, mai las cateva minute si inchid, pun si marar tocat, acoper....si gata
ela_04 spune:
la noi e o mancare f des intalnita pt ca poate manca si copilul. Asa ca o fac cam asa...
inabus una sau 2 cepe, pana se face ca un sos apoi pun apa mai multa asa... in functie si de cata fasole este, o pun inghetata direct, o las sa fiarba, o verific sa fie fiarta apoi pun o lingura doua de bulion si o bag la cuptor.
cand e gata torn peste o cana de musdei de usturoi.
fara, patrunjel fara nimic
o servesc ca si garnitura pt diverse...gratar prajit...pui, porc, vita...merge cu orice.
andacos spune:
Si eu fac la fel ca Ela doar ca eu o inabus fara ceapa(in uleiul incins pun fasolea congelata,sau proaspata)cind e gata ,pun rosii date la razatoare daca e vara sau bulion daca e iarna!La urma adaug usturoi,este foarte buna si gustoasa si o folosec ca si garnitura!
Insa poate fi mincata foarte bine si ca fel principal d emincare!
Mai fac si mincarica(a fost retzeta pusa deja si eu o fac aproximativ la fel),sau o folosesc la ghiveci!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Dorsilia spune:
buna
fie ca este congelata fie proaspata eu o prepar la fel: o oparesc 15 minute in apa cu un praf de a o introduce in mancare
rezulta o mancarica delicioasa: iata reteta mea,copiii o mananca cu mare placere
http://mihaelaliarusu.blogspot.com/2011/11/mancarica-de-fasole-verde-cu-pui.html
mina spune:
Fierte in apa cu sare (puse direct congelate in apa fiarta) pana-s aproape gata, apoi scurse si puse la cuptor cu un strat de cascaval ras deasupra, pana se inmoaie de tot cascavalul. F gustoase, merg langa orice friptura.
Sau fierte al dente (tot asa, direct congelate in apa fiarta) si servite asa, simple, cu un mujdei de usturoi cu smantana alaturi. Eventual langa o friptura, dar eu cu fi-miu dam iama in ele si fara friptura.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
AnnaBaby spune:
eu o mai fac si cu smantana - mai intai ceapa si morcovulpuse la inabusit, apoi adaug fasolea si niste apa sa se fiarba si apoi astept sa scada, la sfarsit adaug smantana cu o lingura de faina si amestec pana mai da un clocot si gata.