Strengari de Martie - Aprilie 2012 -37 Hai Bia_Mi!
Raspunsuri - Pagina 19
carstea spune:
Buna dimineata.
Ma bucur sa aud ca unele dintre voi reusiti sa dormiti bine.Nici eu nu ma plang de azi noapte dar am avut de recuperat ca sambata nopatea am dormit de la 5 la 7 jumate dimineata.
Fetelor va tot aud de dureri de spate ca la CM .Am si eu din astea destul de frecvent de o saptamana plus scaun foarte moale.Sa ma ingrijorez sau o fi doar pregatirea organsimului .Sincer mai putin de cat ma misc nu cred ca se poate.Dus copilul la scoala ,un pic de mancare si cam atat restul timpului il petrec pe canapea.
Ieri am fost prin parc si soft play adunat 4 ore dar am om de alergat dupa Rares.Asa cum spunea Buburuza parca trag de mine sa il scot pe Rares din casa .
Despre sex si noi i-am spus adio de vreo luna jumate.De comun acord ca e f inconfortabil.
Voi aveti stari de nervi noaptea cand nu vine somnul?Eu azi noapte nu m-am putut culca pana nu am dat tot ce aveam pe mine jos.Costumul lui Adam(Eva).Am anuntat si barbatul ca am nervi ca sa nu-si faca sperante daca da de mine noaptea dezbracata.
Amy , ma bucur ca ai mentionat de mainile amortite.Macar nu ma simt singura.Mana stanga o am amortita de vreo luna.Ma gandeam sa -i spun doctorului dar aici nu-mi va spune decat e absolut normal.Probabil ca e.
Roninae perfect normal sa simti ca nu stii ce sa-i faci lui bebe.Cand eram in spital cu Rares mi-a zis doctorita sa-l dezbrac pt consult.Am incercat sa fiu degajata la dezbracat dar dupa consult cand mi-a zis sa-l imbrac m-am pierdut .Eram transpirata toata .Si-a facut mila si l-a imbracat ea.
Mie mi-a luat cam o luna sa-mi intru in mana.
Mie mi-a placut intotdeauna senzatia cand simteam laptele venind.Furia laptelui nu am avut ca am muls ca o nebuna sa nu pierd laptele cand Rares era la terapie intensiva.Pe urma mulgeam la orele de masa.Ajunsesem sa am un sertar de congelator rezerva pana la 9 luni.
Mama cat am scris.Foarte neobisnuit pt mine.
aredwynn spune:
Citat: |
citat din mesajul lui megbeng cam slabuta activitatea pe aici...sunteti prinse cu pregatiri, presupun. eu vad ca pied din dop..incet si constant..e fara firisoare de sange, mai intai a fost un mucus cenusiu, acu e o gelatina transparenta..in nici un caz nu e imensitatea aceea de pe youtube... oricum, AMR 9 zile pana la cezariana... meg,dematei(9.02.2007) si cu 37+ "Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei) |
Hmm... eu asteptam imensitatea aia de pe youtube... Asa poate am confundat cu scurgerile normale, alb-transparente, cu aspect de albus...
Anca, 39+ cu Natalia
Tala spune:
La multi ani fericiti impreuna Meg! super ca ati putut serba cum se cuvine
Ronina asa sa o tineti, privind pozitiv situatiile astea. este f posibil ca sa u fie vorba de stangacia voastra ci doar de preferintele Biancai si pur si simplu sa nu-i placa in pozitia aceea.
Eu m-am intors acum de la control si galusca e bine (doar ca mie mi se pare cam micuta la 36s - 2300g, insa dr zice ce-i ok). Am insa contractii tot mai dese si mai dureroase si pt asta mi-a dat sa iau magneB6 x3/zi si no-spax3/zi si arefam iarasi si uscosin la nevoie. Dara tu iei ceva pt dureri?
Termenul este undeva in jurul datei de 16 martie (deci David nu era departe de adevar ). Doar ca nu am terminat curatenia si eu nu prea ma mai simt in stare sa o fac
Revin pt ca acum mi-e foame de simt ca lesin.
dana_cp spune:
Meg, imi dai emotii cu dopul.. Stiu ca in teorie mai poate dura si 2 saptamani, dar la fel de bine poate dura cateva zile.. suntem pe faza cu majoretele daca e ceva...
Aredwynn, inteleg perfect ce zici cu copilul.. Important, cred eu, e sa fii pe pozitii si sa le amintesti tuturor ca e copilul tau. Eu de curand am o vorba "daca vrei sa cresti un copil, fa-ti-l". Si le tine cam bate la usa barza.. Cum te simti?
cu Gaza, DPN 30 Martie
buburuza1979 spune:
vad ca suntem multe cu bebei la categoria pana... a mea avea 1700 aprox la 32 saptamani... sper sa aiba macar 2600 (ca si baiatul) la nastere ca sa nu stam prea mult timp prin spital...
fete, dati-mi si mie datele contului comun sa va vad si eu si sa va pun pozici cu noi sa ne cunoasteti.... daca vreti
mami deSerban Alexandru 15.07.2009
35+ cu Mara Ioana
aredwynn spune:
Tala, n-are cine sa te ajute la curatenie?
Dana, ma simt bine in general, cu contractiile cu care deja m-am obisnuit. Azi, insa, parca incep sa simt o usoara durere, in partea de jos a abdomenului, la unele din ele si parca ma incearca o durere ca de cm, care ajunge si in spate (nu doar la contractii). Oare cum o sa-mi dau seama ca incepe travaliul? De cateva zile e exagerat nestingul asta, ca ma enerveaza si pe mine As vrea sa mai stea 3 zile, sa-mi faca damblaua cu primavara, dar cred ca nu mai are rabdare.
Oare ce o fi cu Bia? Poate stie ceva mamica ce a intrat sa ne dea de veste, dar nu mai stiu unde si cand a scris...
Anca, 39+ cu Natalia
buburuza1979 spune:
cele la primul copilas... pregatiti-va moral pt multe lupte cu sfatuitorii (familie sau nu). nu vor inceta niciodata! doar voi trebuie sa deveniti imune, desi la inceput de drum e foarte greu si frustrant pentru ca fix atunci cand mamica e cea mai vulnerabila sar toti cu sfaturi "intelepte" pe capul vostru.
eu le-am zis scurt "voi v-ati facut datoria si v-ati crescut copiii vostri, acum lasati-ma sa imi cresc si eu pe ai mei!"
inca ma bodogane si ma cred "nebuna" cand le dau anumite directive, dar asta e! mai nasol e cand esti nevoit sa iti lasi copilul cu ei cateva ore, le zici ce si cum, si ei zic da da si fac tot ca ei... asta cel mai accentuat se va produce cand veti ajunge la diversificare...
mami deSerban Alexandru 15.07.2009
35+ cu Mara Ioana
amy25 spune:
Ronina, mi-e draga tare fata ta!
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
35 Victor Gabriel
AMR 4 saptamani
megbeng spune:
dana, sa lasam pentru altcineva majoretele..nu ma simt ca si cum m-as pregati sa nasc..dopul nu e cu sange, e doar un albus mai coagulat asa..contractiile sunt rare, nu am avut nici explozii de energie dar nici somnolenta peste masura.
in schimbam remarcat ca a aparut colostrul; azi dupa dus s-au dus niste cojite de pe sfarcuri si cand ma stergeam cu prosopul am vazut ca iese lichid din sani...super, sper sa am laptarie ca la matei .
ared, nu o sa fie usoare luptele cu ideile din familie, imporant e sa fii tu tare si sa faci mereu ce simti ca e bine pentru copil.
buburuza, nu cred ca am apucat sa iti zic bine ai (re)venit in odisee..nu-i asa ca sunt niste fete minunate pe aici? calme, echilibrate, frumoase si destepte..si eu tot datorita lor am redevenit activa pe forumul asta, dupa ani buni de pauza..
meg,dematei(9.02.2007) si cu 37+
"Mami, te iubesc dintotdeauna!" (Matei)
dara76 spune:
Aredwynn, si eu, daca am inteles bine ce spui tu, urasc "docilizarea copilului" – asa ii zic eu. Adica prin docilizare inteleg sa fie cuminte si docil ca sa nu am eu probleme, sa nu aiba adultii probleme, sa nu fie deranjati ei, sa le fie lor usor. Cand zic ca parca i-as mai instila niste chestii in afara de AP 'clasic' ma refer de chestii de care cred ca va avea nevoie in viata ca sa ii fie bine, nu ca sa nu ma deranjeze pe mine sau sa nu ma faca pe mine de ras. Ca persoana care s-a luptat si se lupta din nou in sarcina cu o tulburare de alimentatie (binge eating, adica nu bulimie si clar nu anorexie :P), mi-ar fi prins bine skill-uri de auto-linistire, de auto-relaxare, de amanare a gratificatiei/recompensei, de rezistenta la frustrare. Ca probleme apar in viata tuturor si vor trebui sa stie sa le faca fata. Rezistenta la frustrare nu inseamna c-o sa ma apuc sa-i produc copilului frustrari, sa-l torturez eu cumva, ci sa-l invat sa faca fatza sentimentelor negative fara crize sau fara sa apeleze la substante (iar printre substante includ si mancarea). Probabil si din cauza ingrasarii incerc sa aflu cat pot de multe despre alaptare si sa fac tot ce pot, pentru ca la LP riscul de obezitate e crescut in viitor, si cu genele mele e jale, asa ca si aici sunt de acord cu tine cu indoparea care e nociva.
Amy, ma obisnuisem si eu cu durerile demult (oricum m-a durut si in primul trimestru si apoi cam din saptamana 24 pana acum), dar acum le-a crescut teribil intensitatea. Si li s-au adaugat niste junghiuri de mama-mama.
In niciun caz nu zic eu cuiva sa se agite sau sa nu stea in pat, oricum as incerca si eu orice, da' ziceam asa de unele cercetari ce ziceau.
Tala, ale mele nu par contractii, adica nu simt ca se strange ceva si mi-a zis dr. sa iau paracetamol pentru durere. Acu' ca n-oi sti eu sa identific junghiurile alea si-or fi contractii, de fapt, D-zeu cu mila. In rest no-spa era stiut la mine si mi-a zis si mie de magneziu si potasiu mai demult, eu oricum cam luam magne b6 si mi-a zis sa iau si aspacardin care are potasiu.
Pana acum eu m-am descurcat la mama si la soacra cu textul "acum e altfel, citeste si tu ce se recomanda acum, daca nu ma crezi".
O chestie despre vindecarea ragadelor: http://www.leron-line.com/updates/Wound_healing.pdf
Buburuza, ti-am trimis PM cu userul si parola.
33+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*