sarcina si caratul greutatilor?
Imi doresc un bebe si sper ca luna asta sa am noroc sa fiu insarcinata.Problema este ca la serviciu am parte de multa munca fizica.Imi este teama ca nu cumva sa am de suferit din cauza asta sau sa pierd sarcina si cu fiecare cutie pe care o ridic parca ma simt vinovata.Se poate pierde sarcina daca ridic cutii si de 20 de kg?
bobocel_07
Raspunsuri
mvb spune:
Cere sefilor tai sa te dea intr-un departament unde nu ai de carat greutati asa mari...20 kg, mie una mi se pare enorm pt o femeie...iti trebuie putere nu gluma sa le ridici de la pamant...iar sarcina nu e deloc un joc, pe care il poti repeta oricand
Imi pare rau ca ai un job atat de solicitant...eu te rog sa te gandesti bine inainte de a ramane insarcinata si daca e cazul chiar sa iti schimbi jobul
Doamne ajuta sa ramai insarcinata si sa duci saricna la bun sfarsit!
bobocel_07 spune:
La alt departament nu ma pot muta,de gasit un alt job e cam greu intr-un oras micut,desi eu tot sper.Incerc sa nu mai fac eforturi dar cateodata nu prea reusesc
bobocel_07
Swanheart spune:
Bobocel, cu siguranta e riscant sa ridici astfel de greutati. Daca zici ca nu poti schimba serviciul sau macar sectia, sfatul meu ar fi ca imediat dupa ce afli ca esti insarcinata sa discuti cu medicul despre aceasta problema, si sa iti dea concediu medical. Angajatorul nu te va putea concedia pe perioada sarcini...
natalia_nica spune:
Dupa ce ramai insarcinata instiintezi angajatorul despre sarcina, iar acesta va fi obligat sa iti asigure conditii de munca adecvate. Intreaba si la 'Probleme legislative'
bobocel_07 spune:
Asta intentionez sa fac,dupa ce aflu daca sunt insarcinata o sa instiintez angajatorul ca sa fiu cat de cat protejata.La concediul medical nu m-am gandit,iti da vreun medic concediu medical daca ai conditii grele de munca?Eu stiam de concediu de risc maternal dar dupa 3 luni.Pana atunci sper sa fie bine.
bobocel_07
balanta_tm spune:
bobocel, concediu de risc maternal se poate lua inca de cand ginecologul confirma activitatea cardiaca a embrionului. Iti spun din experienta proprie.
Fii atenta, ca in primele 3 luni, embrionul este f sensibil.
Pacat ca ai asemenea job. Si pt o femeie care nu este gravida mi se pare mult sa ridice 20 kg ; ce sa mai zic de o insarcinata...