Relatia ginere-soacra
Raspunsuri - Pagina 6
Laura25 spune:
Eu nu am facut o afirmatie, am pus niste intrebari. Ca nu prea face nimic in casa, ne-a zis-o chiar brody. A spus ca el e de ala care e mai mult la munca si acasa nu prea face, dar ar fi dispus sa se implice. Pai sa puna mana sa se implice, nu doar sa fie dispus si atunci nu va mai avea nici un motiv soacra sa mai stea pe acolo.
Subiectul cu feminismul e mai sus putin.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
corap spune:
tocmai ca sa nu me mai dam cu presupusul, initial b a fost trimis sa vorbeasca si sa negocieze cu sotia si sa ajunga la o concluzie: daca au sau nu nevoie de ajutorul soacrei.
de ce parerea uneia dintre cele doua persoane ar trebui sa primeze fara discutii?
orice plan se face in doi. si la inceput b a fost in principiu de acord sa vina soacra pe la ei (hotarare comuna). prin urmare schimbarea situatiei presupune o alta hotarare comuna, nu hotararea unilaterala a lui b. de a o da afara.
(nu ca ar interesa pe cineva, dar nici eu n-am avut ajutor la cresterea primului copil - si mi-ar fi prins taaare bine. la un moment-dat am chemat soacra dar n-am rezistat cu ea decat 3 zile, ca mi se dublase volumul de munca )
brody spune:
@corap Am fost de acord ca soacra sa vina (desi nu cred ca am fost intrebat), dar nu am fost niciodata de acord sa se mute la noi, asa cum cred ca am mentionat... Stii - e ca atunci cand te duci la banca, inchei un contract pt un credit, si afli ca trebuie sa mai platesti niste comisioane in plus fata de cele de care stiai...
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui brody Stii - e ca atunci cand te duci la banca, inchei un contract pt un credit, si afli ca trebuie sa mai platesti niste comisioane in plus fata de cele de care stiai... |
Ei, pai daca e ca la banca...atunci nu poti spune ca ai fost luat prin surprindere...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
tic_tac spune:
hai ca ma maninca limba, asa ca iti recomand:
stimabile tatic, vino devreme acasa si participa la programul casnic: de gatit - nu prea gatiti, primiti de la altii mincare gata facuta ! sa va traiasca bucatareasa !
mai trage aspiratorul dupa tine, spala vasele, curata baia + bucatarie
plateste facturile, daca nu preferi on line
fa aprovizionarea cu maruntisuri, paine etc
duci gunoiul, calci niste rufe daca vrei si incerci sa mai faci putina socializare cu restul oamenilor de prin preajma, daca mai ai timp
si in acelasi timp cu ingrijirea copilului de citeva luni
daca iti permiti bona, va trebui sa participi la instruirea si supravegherea bonei
sau te ocupi numai de copil si lasi nevasta sa faca lista de mai sus
si mai vorbim, adica sa ne scrii sa vedem cum te imparti intre copil si treburile casnice
p.s. cind iti vei lipsi soacra de obiectul muncii ei, se va plictisi si vei scapa onorabil de ea
BalMascat spune:
tic tac, e cam tendentios mesajul tau. eu cred ca ai sarit in gatul lui brodi din cauza nemultumirilor personale. poate te-ar ajuta o discutie cu sotul tau.
balanta spune:
nu pot sa nu ma intreb : daca Brody si sotia ar fi cerut ajutorul "soacrei-mama" si ar fi primit raspunsul : " nu cred ca vin sa va ajut, e de datoria voastra sa va cresteti copilul, sa va descurcati singuri, psihic, fizic, financiar pentru ca asa e normal, eu vin in vizita o ora pe saptamana"...se deschidea un topic cu ce " a dracului e soacra si egoista ca vrea sa isi traiasca viata si nu isi ajuta fata?"...ca am vazut si din astea pe aici
no...tre sa bag la capatana cum e mai bine sa fii "soacra"...dar cu siguranta stiu sa fiu fiica si cred ca daca as primi ultimaturi pt mama mea pe care o iubesc ca ochii din cap...chiar nu stiu cum as proceda...adica acum stiu...nu stiu atunci, cand as fi avut varsta aia cu bebe mic...
... cred ca cel mai bine ar fi sa stabiliti reguli...valabile si in sens invers...adica nu o vrei la tine si nici sa nu mai acceptati nici un ajutor de la ei...de niciun fel si nici sa nu mai apelati vreodata...adica nu se poate cu mancare de la ei ...dar sa stea pe langa voi "departe"...
cristina_miruna spune:
Eu consider ca in primele 2-3 luni dupa nastere orice ajutor este bine venit. Mai ales daca a nascut prin cezariana. Pe mine m-a ajutat soacra, caci o saptamana dupa ce am iesit din spital nu puteam sta in picioare de durerea de cap. Am facut mastita, depresie postnatala, tot ce se putea. 2 luni nu am putut ie#537;i din casa( era si iarna), deci nu se punea problema de cumparaturi sau altele. Eram in stare sa dorm non stop. Dupa 2-3 luni, cand mi-am revenit mi-am preluat responsabilitatile,daca pot sa le spun asa, menaj, copil, sot. Acum, la al doilea copil, lucrurile au stat total altfel. La o saptamana dupa nastere, ii serbam ziua celei mari la un loc de joaca, f#259;ceam tot felul de activitati cu ea pentru ca era in vacanta, etc. De spalat bebe sau avut grija de el m-am ocupat singura. E bine sa stii ca te poti baza pe ajutorul cuiva, dar daca numai mama iti face tot, rolul tau care mai este? Unde mai e placerea de a descoperi fiecare lucru nou pe care îl face bebe? Plus ca, nu stiu cum e pentru altele, dar eu am impresia ca tot eu stiu mai bine ce e cu copilul meu, chiar daca bunicii au mai mult#259; experienta. Asa ca eu consider ca prea mult ajutor strica ( uneori relatia dintre parteneri). Daca bunica î#537;i doreste atat de mult a stea cu nepotul, sugeratii sa se mute mai aproape de voi, in. Felul acesta iti poate ajuta sotia pe timpul zilei, cat e#537;ti la servici iar seara se duce la ea acasa.
CorinaDani spune:
una peste alta, a trecut aproape o luna de cand brody a deschis subiectul.
brody, cum mai stau lucrurile intre tine, sotie si soacra ? situatia prezentata de tine s-a schimbat ?
tic_tac spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BalMascat tic tac, e cam tendentios mesajul tau. eu cred ca ai sarit in gatul lui brodi din cauza nemultumirilor personale. poate te-ar ajuta o discutie cu sotul tau. |
n-am sarit la gitul lui brodi
si eu sunt extrem de multumita de sotul meu, ca exact ce am insirat ptr. brody sotul meu facea cu placere cind aveam copilul mic si continua si azi acelasi program, ceea ce va doresc si voua din toata inima - sa fiti ajutate
eu sunt convinsa ca brody NU STIE exact ce face soacra-sa acasa la el, ca nici nu a scris: ajuta la menaj, face cumparaturi ? plateste facturi ? supravegheaza copilul ?
ca e destula munca intr-o casa, chiar daca ai masina de spalat rufe/vase