Clasa pregatitoare sau clasa 1?Dilema...
Buna dimineata,
Ma aflu in maxima dilema vis-a-vis de decizia de a imi inscrie copilul in clasa pregatitoare sau clasa 1 in septembrie...
Va rog,aduce-ti-mi si mie argumente pro si contra ca fac cea mai buna alegere.
Terminam anul asta grupa mare ,vom implini 6,7 ani in septembrie si ca tipologie este un baietel sociabil,educatoarea imi spune ca intelectual poate face fata clasei 1 insa este genul copilului lider si imi este teama ca fiind pus intre copii mai mari cu 1 an ,nemafiind lider-exista aceasta posibilitate-emotional sa clacheze.
As merge pe clasa 1 datorita invatatoarei cu care se stie de 3 ani si pe care o adora.
La pregatitoare vor fi 2 tipe despre care nu am nicio informatie.
Imi este teama sa nu fortez lucrurile si pus sa munceasca alaturi de copii de 7,6-8 ani-ca exista aceasta probabilitate daca optam pentru clasa 1- sa nu ii fac un deserviciu.
Nu am nici macar curriculum sa vad se schimba ceva la curriculum de cls 1,cum o fi curriculum-ul de clasa pregatitoare....
Mai sunt citeva zile si va trebui sa facem inscrierea si sunt in maxima dilema! !
Va mutumesc!O zi frumoasa tuturor!
Deea
Raspunsuri
Lala_D spune:
Eu as opta pentru clasa I daca cunosti invatatoarea!
O invatatoare cu care baiatul sa fie compatibil, pe care sa o placa si sa il faca sa se duca la scoala cu placere este cel mai mare atu posibil.
PS: in anul acesta vor fi multi copilasi de 6 ani in clasa I fata de cum erau in anii trecuti.
Al meu si-a adorat invatatoarea si nu a contat deloc ca era mai mic cu un an si aproape si jumatate fata de media clasei, a fost lider cu usurinta
matahut spune:
Invatatoarea e cea mai importanta! Si mai ales relatia invatatoare-copii. Deci clasa I fara regrete
loryi1974 spune:
A mea a avut cam aceeasi varsta si n-au fost deloc probleme. Eu sunt pentru clasa 1.
anya spune:
Primul meu baiat a inceput clasa 1 la 6 ani si 8 luni, direct din grupa mare. Stilul copilului - lider. Stia literele de tipar dar le lega greu in cuvinte. In paralel cu scoala a mers la cursuri de engleza si karate (de performanta - cu campionate pe la Cluj si Oradea). A fost ok. Acum e deja in clasa a 3-a, are 9 ani, si continua sa aiba doar FB (note), sa ia mentiuni si premii la concursurile scolare, sa faca engleza, sa faca karate (in octombrie a luat medalia de argint la campionat national) si in plus din toamna face si baschet (in decembrie a venit cu medalie de bronz la Cupa Craciunului pe Bucuresti). E un copil visator, care n-are chef de lectii , vrea sport si stat la desene animate, n-are chef sa citeasca...si totusi are performanta. Nu e geniu si nici foarte muncitor. Invatatoarea e tanara, nu stie sa-i uneasca f bine, dar corecta cu ei (exista si copii care iau I, S) si nu a fost "aleasa" de noi (a fost la intamplare, unde a nimerit). In cazul tau, daca cunosti invatatoarea, copilul o iubeste - e mare lucru. Mergi pe mana ei. Ti-am povestit cazul baiatului meu ca sa-ti arat doar ca se poate si fara avantajul tau (cu invatatoarea).
Eu votez pt clasa 1.
Naty spune:
Categoric clasa I.
Ioana a inceput toamna trecuta clasa I, la 6 ani si 11 luni si e OK, in conditiile in care face si balet (de performanta) si engleza 2 zile pe saptamana.
Eu insami am mers la scoala la 6 ani si 6 luni si, la fel, a fost OK.
Mie mi se pare cam mare pentru clasa I la 7 ani si 7 luni.
Iar argumentul cu invatatoarea ar trebui sa fie hotarator.
mamavlad spune:
Eu am fost data la scoala la 6 ani si 7 luni si mi-a povestit mama ca a fost un calvar. Nu ma puteam trezi nicicum dimineata (scoala era peste drum...intarziam mereu), nu stateam cuminte in banca,nu aveam rabdare la lectii, etc.
Ce-am vazut in pauze la o scoala de stat m-a ingrozit...e legea junglei si nu-i supravegheaza nimeni...Fiul meu are 6 ani si 3 luni, este f emotiv,desi e f pregatit pt cls I (stie litere, scrie, citeste),emotional NU este. Am cerut un sfat avizat si mi s-a recomandat sa-l dau la pregatitoare SAU la o scoala privata.
Parerea mea e sa mergi la un psiholog (NU cei care fac evaluarea in scoli, aia e o tampenie)care sa-l testeze daca e pregatit emotional pt "jungla" din scoala.
danaionela spune:
Deea , fetitele mele vor avea 6,9 ani in septembire. Eu am hotarat sa le dau in clasa 1, cu toate ca unele persoane mi-au zis sa le mai las un an la pregatitoare. Eu una nu sunt de acord cu pregatitoarea, pentru ca cel putin in acest an o sa fie un mare haos.
anya spune:
"Legea junglei" e aceeasi, indiferent ca e clasa 1 sau pregatitoare. Au acelesi toalete, aceleasi culoare...nu e nici-o diferenta.