Fetita mea de 8,5 luni refuza lingurita
Buna ziua,
As avea o problema si poate ma puteti ajuta.
Am o fetita de 8,5 luni si de vreo 2-3 saptamani imi refuza mancarea la lingurita, nici macar nu vrea sa guste sa vada ce este, cum ma vede cu castronul si cu lingurita strange gurita si da din mana sa-mi dea peste lingurita. Mentionez ca de la 4,5 luni am inceput diversificarea si pana acum mi-a mancat orice, fiind un copil mancacios si mai ales pofticios. Am incercat sa-i dau si din mana si nici asa nu vrea. I-am schimbat si linguritele de o gramada de ori. Am incercat sa-i pun supa in biberon si nimik. Acum mananca doar lapte si cereale la biberon cu mare pofta, altceva sa nu vada. Daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi ... ca nu stiu ce sa mai incerc.
Raspunsuri
laurenta spune:
buna ,ii ies cumva dintisorii?
noua asa ni sa intamplat si de atunci neam certat rau cu mancarea la lingurita. dar da mai multe detalii,sper sa nu fii asa si in cazul tau.
cat mananca cu biberonu.cate cereale ii pui,cand i le dai dim si seara ?
cum mananca inainte ,cat,si ce orar avea? ai fost mai nervoasa in ultimul timp?
alinanecolau spune:
buna,si eu cred la fel ca lorenta,poate ies dintisorii sau ar mai fi o posibilitate,ce i-ai dat ultima data sa manance?poate nu i-a placut si crede ca-i dai acelasi lucru,eu am patit la fel,altceva nu stiu ce sa-ti spun
Cafea spune:
Nu-ti face probleme, pana la 1 an laptele este mancarea de baza,atata timp cat bea minim 500-600 ml pe zi este ok. Cred ca este doar o faza, incearca sa fii f calma, daca refuza ceva strange masa si nu da atentie. Da-i si ei o lingurita si las-o sa se joace sau sa incerce sa manance cu ea (chiar daca face mare mizerie). Si las-o sa atinga mancarea, sa bage mana in piure daca vrea, sau da-i bucatele moi de mancare sa le manance singura (de ex bucatele de cartofi fiert sau legume fierte moi).
Poate vrea sa manance singura, las-o si nu iti face griji ca nu mananca suficient, laptele e baza. Poti sa incerci sa o lasi pe ea sa manance si din cand in cand sa ii dai si tu din lingurita daca vrea.
Eu una nu i-as da supa din biberon, la urma urmei scopul este ca de pe la 1 an sa manance, cu limite, aceesi mancare ca restul familiei (evident, retetele adaptate, fara sare, etc), si nici un adult nu bea supa din biberon. Daca vrea sa manance singura, poti baga bucatele de paine in supa si i le dai ei sa le molfaie cum poate. SI mai ales, fii calma, chiar daca este foarte frustrant.
aschiutza spune:
Incearca sa mininci ceva similar cu ea la masa in acelasi timp. Eu am facut adesea aceeasi mincare, portia lui de o parte si apoi pus piper si sare pt gustul nostru.
Florian cind ma vede ca maninc ceva, vrea si el. Asa reusesc sa ii dau uneori lucruri la care parea reticent la inceput.
Si l-am lasat sa bage miinile si nasul in mincare, daca ii place.
Dar s-ar putea sa fie intr-adevar dintii. In perioada cu dinti Florian refuza sa manince coaja (sau sa roada la ea).