HAI puiutza, noce, Miha, dari, Alexa!(68)
Raspunsuri - Pagina 10
![](images/user_woman.png)
CristinaGoji spune:
Olga - pe mine vreo 2 saptamani m-au tinut acum contractiile la alaptat, dar era deja a 3-a sarcina. Poate la a doua trece mai repede.
Mitza - intrebai de program la cei cu LP. La 2-3 ore ii dau lui Mihai, dar el mananca tot cate putin.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
aerlilian spune:
TRAIASCA BONISAN-UL !!!
Am avut o noapte muuuult mai linistita decat precedentele...M-a lasat sa dorm de la 22 la 01. Apoi de la 01 la 03 am papat si ne-am dragalit amandoi...Pe la 05.30 am papat din nou si apoi somnic...I-am dat aseara bonisan si mi-a facut kk de doua ori si partzuri la greu...Dar prefer sa-i aud partzurile decat urletele...Per total, a fost ok!
Cristina, dragutza de tine...Stii ca nu se potrivesc lucrurile de la un copil la altul...La noi e problema cu eructatul.Foarte rar ni se intampla. Cand il asez in pozitia respectiva isi ridica capul extrem de vanjos, se zbate, apoi plange.Cat despre luatul in pat langa noi...am promis sa ma feresc de asta. Am auzit ca atata le trebuie micutilor teroristi si nu mai scapi de ei din pat. Si as vrea sa aman cat pot momentul asta. Recunosc, l-am mai luat ziua ca sa ne iubim.... Dar treaba cu feonul functioneaza din plin si la noi. Si zgomotul si caldura il potolesc. Si apelez la el cand il schimb si cand il sterg dupa baie. Adica exact atunci cand urla mai tare. Si functioneaza!!! Nu ma pune sa plec de langa el dupa ce-l alaptez, te rooog!Sunt topita dupa el, cum sa plec?
Iti multumesc mult pt sfaturi si astept oricand si altele!
Amelia, se pare ca ma pot baza pe prognosticurile tale!
aerlilian spune:
Olga, la mine au durat contractiile aproape doua saptamani, dar dureri intense au fost doar in primele zile.De fapt aceste contractii mi-au provocat si venirea lohiilor, pt ca nu aveam deloc. O sa treaca si astea, frumoaso, si o sa fii acasa cu toti trei baietii tai, iubita si rasfatata!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adrianaBuc/adrianaBuc.jpg)
adrianaBuc spune:
olga, nasol cu durerile. Cica dupa a2a nastere sunt dureri mai mari ca la prima nastere. Eu am luat vreme de 1 saptamana supozitoare cu diclofenac sau orice alt antiinflamator - doar ca nu sunt recomandate in alaptare si trebuie luate doar in caz de mare necesitate. pe mine m-au luat durerile mari cam la 4 zile dupa nastere si m-au tinut cam 1 saptamana.
Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si
Natalia Ioana - 06.02.2012
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olishka/olishka.jpg)
olishka spune:
Multumesc fetelor, mai astept atunci. Eu nu-mi aduc aminte la prima sa ma fi durut asa tare. Cred ca ma dureau altele mai rau atunci.
Si la nou functiona treaba cu feonul f bine. O sa-l pregatesc si de aceasta data.
Dr ginecolog mi-a facut foaia de iesire, astept cu emotie sa vad ce zice dr neonantolog.
Olga, mamica lui David iepurasul si
39+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dari_nanau/dari_nanau.jpg)
dari_nanau spune:
Buna dimineata!
Olga bravo pentru nasterea rapida! Tin pumnii sa va externeze cat mai repede, caci nicaieri nu e mai bine ca acasa. Asteptam poze cu bebe Leon.
Alina, foarte dulce bebe Filip la prima lectie de inot. Si Sara e o scumpa, cum vrea ea sa-l dragaleasca si sa-l spele...si Emma e nerabdatoare sa faca baie cu bebe, de pe acum imi spune ca nu ne trebuie alta cadita pentru el, caci or sa faca baie impreuna si ea o sa-l spele
Iaura, felicitari pentru micutza crestina eleganta!
Mihaela, noce si la mine au disparut semnele de nastere. Nu le mai am deloc, nici macar contractiile alea mai puternice seara . Nenascute nu ramanem noi, doar ca nerabdarea e mare. Eu azi merg la control sa vedem cum mai stam, daca s-a mai schimbat ceva in ultimele 2 saptamani si poate primim macar un prognostic de nastere.
O zi buna sa aveti
Dariana +39 cu
si mamica fericita de Emma (11.10.2007)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Nicole1980/Nicole1980.jpg)
Nicole1980 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olishka Multumesc fetelor, mai astept atunci. Eu nu-mi aduc aminte la prima sa ma fi durut asa tare. Cred ca ma dureau altele mai rau atunci. Si la nou functiona treaba cu feonul f bine. O sa-l pregatesc si de aceasta data. Dr ginecolog mi-a facut foaia de iesire, astept cu emotie sa vad ce zice dr neonantolog. Olga, mamica lui David iepurasul ![]() ![]() ![]() |
Olga - nici eu nu am avut contractii ale uterului la prima nastere, dar acum la Antonia in primele 2 saptamani erau foarte puternice. Sa luam partea buna: uterul se contracta si se retrage in acelasi timp.... Noi facem astazi 3 saptamani si inca mi se contracta uterul, chiar daca durerile sunt suportabile.... Inca o data felicitari pentru nasterea usoara. Imi aduc aminte si de nasterea mea, care avea loc in masina daca era trafic in Bucuresti.
Ma bucur ca veniti acasa !
![](floare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Nicole1980/Nicole1980.jpg)
Nicole1980 spune:
Noi am dormit relativ bine, cu treziri la 3 si la 6, dar eu totusi ma simt obosita…Dimineata intre 9 si 10 a avut gargarita mea o criza de burtica, ca am plans si eu cu ea… Iubita de ea, se inrosise toata si incerca sa faca treaba mare, dar nu reusea. Off ce durere au piticii nostri… Eu mai iau inca zilnic cate o pastila de fier…sa o constipe fierul pe care il iau eu ?
Iaura – sa fie sanatoasa micuta crestina ! mi-a placut foarte tare rochita de botez, a fost o mica printesa.
Alina – ce curaj aveti…..Filip s-a descurcat excelent, iar Sara este foarte dulce. Sunt atat de scumpi impreuna...
Cati – felicitari pentru micul crestin!.
Altesa- abia astept poze de la botezul vostru…. Ce surprize ati facut invitatilor ? Ati invitat trupa pe care ne-ai prezentat-o acum cateva zile ? La ce restaurant ati organizat ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adc/adc.jpg)
adc spune:
Noi bifam cea mai nasoala noapte de pana acum, nu ca ar fi fost chiar noapte alba, dar ne-a cam epuizat.
A dormit dus de pe la 21 pana la 2.30, apoi a supt, zdravan, dar n-a mai adormit. De la 3.30 la 4.30 s-a impins intr-una de parca incerca sa faca kk, n-a facut, nici n-a plans, dar ma stresa zgomotul respectiv. Apoi, aproape de ora 5 a inceput sa planga. Tare. Am incercat tot ce am stiut, cam ce spune Cristina mai putin faza cu foenul, la noi fiind f cald in casa. Dupa lupte seculare, aproape de ora 6 am reusit sa il adorm leganand-ul in aer in scoica. A fost un adevarat antrenament :-), ca si asa stau cam demult fara miscare.
De data asta n-am mai mancat nimic interzis, dar am uitat sa ii dau Infacol-ul. Totusi nu stiu daca asta e motivul, dupa cum am mai spus, cu Bonisan, Infacol si toate celelalte, perioada critica o astept pe la 3 saptamani-o luna, ne cam apropiem si se pare ca nu m-am inselat .
Eu am renuntat sa pun copilul in patutul sau, m-am declarat demult invinsa. Cu Andra faceam exact cum spune Ileana, o luam, o alaptam in sezut sau in culcat, si apoi chiar dadca uneori eram capie de somn poate chiar semiadormita, o puneam in patutul ei, de fiecare data. Din fericire, nu prea se mai trezea decat pt urmatorul supt. Dar cand a implinit un an si jumatate a invatat sa se dea singura jos din patutul ei, si nu m-am mai "scapat" de ea nici pana in ziua de azi. Deci tot efortul meu a fost in zadar. Tati a parasit patul conjugal si asta a fost.
Acum dorm intr-un pat matrimonial, cu amandoi copiii, Cristian la perete si Andra la margine. Please don't judge me, daca puteti face altfel cinste voua.
Mai fetelor, mama lor de lohii, nu imi mai amintesc cum a fost acum 6 ani, dar acum exact cand credeam ca s-au oprit au luat-o vartos de la capat, e ca o menstruatie nu f abundenta dar care tine constant de vreo 5-6 zile. Am vazut si cateva chegulete, am 17 zile de la nastere, nu ma doare nimic, o fi vreo problema?
CristinaGoji spune:
Eu nu vad nimic de judecat, Adc. Mie mi se pare important sa fie mama odihnita, pentru ca daca mama e odihnita si lui bebe ii e bine. Altceva sunt limitele fiecaruia. Daca tie ti se pare ok ca bebe sa ramana pana mai creste in patul conjugal, adica pana o sa vrea copilul deja mare sa doarma singur in camera lui, atunci il iei in pat langa tine. Daca nu ti se pare o solutie acceptabila pe termen lung, atunci probabil mai bine il inveti de la bun inceput in patutul lui, decat sa fii tot frustrata ca ai "intrusul" in patul conjugal. Mie la primul copil mi-a fost greu la inceput sa ma obisnuiesc cu ideea ca o sa dorm fara sot ani de zile, dar trebuia sa aleg, ori dorm noptile, cu copilul in pat, ori nu le dorm, dar macar sunt cu Omu in pat. Si am ales prima varianta. Cand s-a nascut Daria, nici n-am mai pus problema, direct cu mine in pat a dormit, sau cu sotul, ca si la ea am facut cu randul. Cand au mai crescut, am dormit cu amandoi in pat sau cu cate unul pentru fiecare parinte.
Acum cei mari dorm tot cu unul din noi, de regula cu sotul, iar eu (sau sotul cand eu nu mai pot sta treaza) cu bebe. DAr pentru mine e super asa, ma simt bine dormind cu copiii in pat, iar cand s-a intamplat sa nu dorm cu niciun copil, mai mult m-am chinuit ca nu puteam adormi. Mie dormitul cu copiii si nu cu sotul nu imi creaza frustrari, nici nu ma indeparteaza de sot, dovada e ca totusi am avut cand face 3 copii
. Totul depinde de tine ca mama, sa faci asa ca sa-ti fie tie bine, si atunci si copilul o sa fie fericit. Suna egoist, dar nu e.
CAt despre "micii teroristi" - e exagerata asta. E normal si pentru ei sa vrea sa doarma cu cineva langa ei, asa sunt programati genetic, de pe vremea cand existau prea multe pericole in jur ca o mama sa nu poata sa-si lase singur bebelusul. E perfect normala dorinta lor, dar nu inseamna sa le-o si indeplinim daca noua nu ne face bine.
No, m-am intins cu co-sleeping-ul asta.