masina de spalat cu uscator
Vreau sa imi cumpar o masina cu uscator. Daca as avea spatiu, as cumpara un uscator separat. Dar cum spatiu nu e, nu am alta varianta. Imi este foarte greu sa usuc rufele iarna, in special cind afara e ger, iar balconul meu are si calorifer.
Am cautat pe net oferte, am vazut modele, insa nu am gasit si comentarii. Nu stiu ce sa urmaresc cind aleg o astfel de masina, nu stiu cum functioneaza un uscator ... nu stiu nimic.
Ma poate ajuta cineva cu impresii, informatii, critice?
Raspunsuri
dicirstea spune:
Am eu una Electrolux.
Isi face treaba foarte bine si e si economicoasa.
Si eu nici nu o menajez, in sensul ca poti spala 6kg, dar de uscat usuci numai 4, deci ar trebui sa mai scot ceva haine din ea....si eu nu prea fac din astea.
Scot doar daca am tricoturi, chestii mai fine. Sau nu le las sa se usuce de tot.
Le scot uscate "pentru calcat", adica un pic umede.
CAPRA CU 2 IEZI
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
Nepotul meu ;
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ;
ana l spune:
Dici, dar daca spal o masina de tricouri divers colorate si materiale diverse, unele bbc 100%, altele amestec, le usuc tot asa? Pot pune la uscat blugi si camasi (acceasi culoare)la un loc?
Am auzit odata discutii cum ca in timp capata miros uscatorul. Exista ceva care sa il intretina?
Alex@Sara spune:
Eu am o Indesit cu uscator.Spala 5 kg dar de uscat nu usuca cum trebuie mai mult de 3 kg.Si daca las prea multe,ies mega sifonate,chiar daca le scot imediat cum se opreste masina.Si in plus....imi "intra" hainele ,ceva de speriat .Asa ca eu iarna usuc doar lenjeriile de pat,prosoapele si anumite chestii mari care nu am unde le usca(de fapt am ,pe calorifere,dar de cand a dat frigul si nu pot aerisi toata ziua cum faceam pana a dat valul de ger,fac condens in casa ) .Si da,hainele uscate in uscator au un miros innecacios,cumva,de aer prea uscat,nu stiu sa explic.Sora mea mi-a zis ca in germania sunt niste servetele care le bagi cu hainele la uscat si miros frumooosssss,ca atunci cand sunt doar spalate si clatite cu balsam,.Eu m-am tot uitat pe aici dupa asa ceva,dar nu am gasit.Daca ma va lasa si masinuta asta(si deja ma astept ca are deja 3 ani jumate ) imi voi lua clar ,uscator separat,ii gasesc eu un locsor unde sa il instalez.
PS-la hainele care la bagi la uscat,trebuie sa verifici eticheta daca permite uscarea la uscator,sau nu.
Bafta la gasit cea mai buna solutie
Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Merita sa bagati un ochi ....
ana l spune:
Dar daca cumpar un uscator separat nu apare aceeasi problema legata de miros?
Macar la lenjerii, prosoape si blugi si tot imi e de mare ajutor iarna.
dicirstea spune:
Eu nu am avut probleme cu mirosul, dar am remarcat ca, in functie de balsamul folosit, se simte sau nu si dupa uscare.
Dar nici nu dau temperatura mare la uscare decat la lenjerii si prosoape, restul, cum am spus, le scot umede "de calcat".
Eu pot regla temperatura si timpul de uscare...poate asta sa fie problema...
Am 2 pozitii presetate, dar si posibilitatea sa aleg manual lucrul asta.
Si prefer sa folosesc temperatura mai mica, de la sintetice, si sa reglez durata de uscare.
Daca le storc la 1200 turatii ies ca si calcate in picioare, intradevar, daca le storc la 900 turatii sunt acceptabile.
CAPRA CU 2 IEZI
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
Nepotul meu ;
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ;
Mikaela_a spune:
Eu am Ariston, o folosesc de cateva luni.
Are 3 setari spre exemplu pentru rufe bumbac colorate:
-prima dureaza cu tot cu uscare 3 ore si ceva (nu mai stiu sigur pt ca n-am folosit-o, este pentru rufe care se calda imediat dupa spalare)
- a doua dureaza 4 ore si 5 minute, pe asta o folosesc cel mai des
- a treia este pentru lucruri care trebuie uscate mai bine (prosoape, halate de baie) si dureaza 4.25 ore.
Mai are si altele (pt perdele, pt tesaturi mai fine), inca n-am folosit.
Ce ar fi de spus din punctul meu de vedere, este ca ies foarte sifonate, chiar daca le scot imediat dupa ce termina.
Da, unele au ramas mici, dar mi-am asumat riscul.
Trebuie tinut un geam un pic deschis la uscare, pentru ca miroase a curatatorie.
Rufele nu miros ca fiind uscate pe sarmna, la primele spalari am sesizat diferenta, acum nu ma meranjeaza deloc.
Ca o concluzie, eu sunt foarte multumita. Calcam si inainte, nu le purtam asa, acum insist mai mult cu fierul pe ele, deranjul nu este chiar asa mare. Eu sunt incantata de achizitie.
dicirstea spune:
Da, si eu las usa deschisa peste noapte.
CAPRA CU 2 IEZI
CE AM EU DE OFERIT
Nepotul meu ;
jenn spune:
Cu uscatorul separat nu ai nicio problema legata de miros.Important e sa le scuturi bine cand le scoti din masina si sa le asezi una peste alta,asa nu mai e nevoie sa calci multe din ele.Al meu(AEG )are si functia de antisifonare,dar daca il incarc cu 7 kg se mai sifoneaza,cu cate 5 kg ies f bine.Alex sara-servetele pt uscator am vazut in Dm Constanta ,ar trebui sa aiba si la tine.
ana l spune:
Multumesc de raspunsuri.
Credeam ca o sa fie usor de ales, dar vad ca nu e asa.
Ce inseamna umede de calcat? Eu calc rufele uscate f bine, nu umede. Trebuie calcate imediat, sau le mai pot tine 1-2 zile?
Mikaela, la programul de prosoape, sunt uscate f bine?
Am vazut odata un uscator profesional, de la o spalatorie, si prosoapele nu erau uscate perfect, nu le puteai pune in dulap direct.
Mikaela_a spune:
Programul de uscare prosoape nu l-am folosit niciodata, eu am pus cate un prosop, doua, in functie de culoare, alaturi de celelalte haine. Au iesit uscate. Programul ala probabil ca am sa-l folosesc cand am sa spal halate de baie, sau prosoape foarte mari, de plaja.
Rufe uscate gata de calcat sunt un pic umede, era o expresie "jilave" daca stii. Unele femei umezesc un pic rufele inainte de a le calca, eu nu, prefer sa folosesc un spray de apretat cand le calc.
Cand le scot din masina, sunt calde, aproape fierbinti si par umede dar iau fiecare haina, o desfac, o scutur un pic sa iasa aerul ala cald in ea, apoi o impaturesc si o pun in dulap. In modul asta, unele lucruri (tricouri, helanci, pantaloni de trening) nu mai trebuie calcate deloc.
Deci la masina mea (Ariston), la programul "rufe uscate gata de bagat in dulap" ies gata uscate, in cateva minute dupa oprirea masinii le poti avea in dulap.
Dar sa stii ca o data, de 2 ori, am mai scos cate un tricou cu mici pete umede, sa zic asa, din cauza ca am incarcat-o prea tare. Dar alea au mai stat 10 minute pe calorifer si tot in dulap au ajuns.
Parerea mea este ca merita, si doua vieti sa mai am tot masina cu uscator as lua. N-as mai intinde rufele in veci...