A patit cineva?

A patit cineva? | Autor: buburuzica_2005

Link direct la acest mesaj

Am doi copii la grupa pregatitoare a unei gradinite din Bucuresti.
Spre surprinderea mea am fost sunata de patru - cinci ori in aceeasi zi de un domn de la scoala de care apartineam(acum avem o mutatie , nu mai locuim la aceeasi adresa) , domn care imi spunea pe un ton rastit sa ma prezint de urgenta pana la ora 17 sa imi inscriu copiii la scoala.
Spunea ca doamna directoare e langa dansul (se auzea un glas feminin care ii dicta) si insista sa vin de urgenta.
I-am explicat ca eu nu doresc inscrierea la acea scoala , moment in care a inceput sa tipe la mine ca nu e legal ce fac , ca nu pot sa ma inscriu in alta parte , ca sa ma prezint la ei.
M-a terorizat cu telefoane in acea zi si mai sa ma palmuiasca prin telefon ca nu ma inscriu la ei.
Intrebarea mea este de unde au numarul de telefon?
Educatoarea spune ca dansa nu a dat telefoanele si nici doamna director si ca poate de la abonament , ceea ce nu e posibil ca in abonamentul meu nu scrie cati copii am si cati ani au.
Cred totusi ca un alt angajat al gradinitei care are acces la liste a furnizat aceste date si nu mi se pare deloc legal.
Voi ce parere aveti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

nu esti obligata sa te inscrii la ei.
toate scolile sunt bagate in goana dupa copii.
gradinitele au furnizat la inspectorate niste liste care cuprind numele si prenumele copilului, data nasterii si adresa de domiciliu. nu si numere de telefon.
daca nu au putut gasi acesti copii la recensamant, scolile au recurs la aceste liste pe care le-au completat cu ce mai trebuia.
nici macar nu e vorba de inscriere acum, doar de recensamant. acesta nu obliga pe nimeni cu nimic. nici sa se inscrie undeva anume, nici sa isi pastreze optiunea (clasa pregatitoare sau I) daca se razgandesc pana la inscriere.
nu este legal sa te terorizeze.
eu l-as fi intrebat la ce scoala lucreaza si cine este director. asta ca sa stii pe cine reclami la inspectorat . ai acest drept.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzica_2005 spune:

Stiu despre ce scoala e vorba si am inca numarul de telefon. Dupa exprimare si ton as fi crezut ca e portarul .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

mami, au evoluat.
acum au bodyguarzi .
imi pare rau pentru ce ai patit, eu sunt mai tare de gura si as fi mers la ei sa le fac un mic perdaf, dar poate nu are rost sa te mai enervezi...
te-au sunat pe mobil sau pe fix? daca au sunat pe mobil atunci l-au luat de la gradinita. nu aveau de unde sa-l ia din alta parte.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Datele pot fi luate de la gradinita. Ideea ca scolile nu au dreptul sa forteze pe nimeni sa inscrie copiii. Exista perioade de inscriere in functie de circumscriptie sau dorinta parintelui. Cred ca au realizat recensamantul si si-au dat seama ca nu-si fac clasele.

Mergi la inceput