arpacas
Saluti,
Vreau sa gatesc arpacas dar...habar nu am cum
Aveti, va rog, vreo sugestie? Ad vrea sa fac o "garnitura", deci sarat.
Fierbe greu? La o ceasca de arpacas, cita apa trebuie?
Va multumesc frumos.
Raspunsuri
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui inapreda Saluti, Vreau sa gatesc arpacas dar...habar nu am cum Aveti, va rog, vreo sugestie? Ad vrea sa fac o "garnitura", deci sarat. Fierbe greu? La o ceasca de arpacas, cita apa trebuie? Va multumesc frumos. "You don' t have a soul. You ARE a Soul. You have a body" - C. S. Lewis |
eu mai pun cite o lingura cu arpacas in ciorba. cred ca o las sa fiarba cam 30-40 min.
sunt si eu curioasa ce retzete vei primii.
michelle
sheherezada spune:
Arpacas cu ciuperci
Seara se spala arpacasul in mai multe ape si se lasa la inmuiat.
A doua zi ,punem arpacasul la fiert timp de 40 min minim la foc foarte mic. Este gata cand a inflorit si se sfarma usor intre degete. La final, daca nu a absorbit toata apa se va scurge de surplusul de apa.
In timp ce fierbe arpacasul, tocam marunt o ceapa medie si o inabusim intr-o lingura de ulei de masline pana devinde translucida. Adaugam telina data prin razatoarea mare si amestecam in tigaie. Dupa vreo 3-4 minute turnam un pahar de vin alb si invartim in continuu pana se evapora tot alcoolul si se incorporeaza vinul. Se ia tigaia de pe foc si se rastoarna combinatia intr-o cratita.
In alta tigaie se topeste o lingura de unt si se calesc ciupercile pana cand se inmoaie. Cand sunt gata ciupercile, se rastoarna peste telina din cratita.Se incorporeaza arpacasul strecurat.Se asezoneaza dupa gust cu sare,piper.
Se orneaza cu patrunjel taiat marunt.Se serveste ca garnitura la friptura sau simplu.
Poze
inapreda spune:
Sheherezada, multumesc, am sa fac reteta ta cit de curind
Intrucit, nu gasisem nici o reteta, am inventat una si nu a iesi rea deloc; ba, din contra, as spune:
1. Am fiert arpacasul cu sare, piper, chili
2. Separat am facut o omleta (din aceea ca o clatita) din 2 oua, o lingura smintina, usturoi, sare, piper si patrunjel tocat.
3. Cind a fost fiert arpacasul, l-am scurs de surplusul de apa si l-am pus intr-un alt vas; am adaugat omleta taiata bucati mici si porumb din conserva + putin ulei masline + muuult patrunjel verde.