ma poate ajuta cineva ?

ma poate ajuta cineva ? | Autor: modymady

Link direct la acest mesaj

am intrat pe acest forum pentru a avea anuite lamuriri in legatura cu o posibila sarcina extrauterina ! traiesc zile d cosmar si mi-as dorii tare mult sa am un raspuns din partea cuiva, o parere, o incurajare inainte sa vizitez medicul meu ginecolog ! in decursul lunii ianuarie ciclul mentrual nu a fost regulat, mi-a nvenit odata la inceputul lunii, si la sfarsit acesteia. la inceputul lunii februarie am intretinut raportyri cu iubitul meu si am avut un ''accident'' datorit ruperii prezervativului ! pentru linistea mea, am hotarat sa folosesc metoda de contraceptie de urgentza, iar a 2'a zi am luat asa-zisa ''pastila de a doua zi ''...numai ca , dupa 2 zile s'a intamplat din nou ... s'a rupt ! conform regulelor, in acest caz pastila nu mai poate fii luata , deci am ramas cu dubiul unei posibile ejaculari al internul uterului ! dupa cel mult 4 zile , mi'a venit din nou menstruatzia ciudat ..foarte ciudat ! cu un flux mult mai mare ,si dureri accentuate! am fost fericita ca deci...nu putea sa fie vb de o sarcina ! doar ca ieri dupa numa 10 zile am inceput sa am din nou sangerari,dureri in zona ovarelor (fara gretzuri).o prietena mi'a vorbit de sarcina extrauterina! am 26 de ani , dar nu'mi doresc inca un copil ,de altfel nici partenerul meu nu e pregatit ! voi astepta cateva zile pt a efectua un test ! si imediat dupa , indiferent d cum va iesi , ma voi duce la ginecolog! intre timp nu reusesc sa ma linistesc! testul ar putea da eroare?! in sensul k poate fii o sarcina,si sa iasa negativ?! sau invers? k nu-mi explic sangerarile astea ! nu mi s-a mai intamplat niciodata ! astept cu nerabdara un raspuns,oricare ar fii acesta ! va multumesc anticipat,Adriana!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

sanngerarea suplimentara poate sa fie o tulburare legata de faptul ca ai luat deja o pilula "de a doua zi".
daca ai avut un ciclu menstrual la sfarsitul lunii ianuarie sansele sunt foarte mici pentru implantarea unei sarcini. nu te mai lua dupa prietene si fa-ti o programare la medicul ginecolog.
succes,

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu stiam ca pastila de a doua zi da dereglari foarte mari, este ca si cum ai lua o folie intreaga de tablete odata (la concentratia de hormoni ma refer).De aici ai putea avea dereglarea.
La ginecolog iti poate face un test de sange si acest test iti spune sigur daca esti sau nu insarcinata (parerea mea e ca nu esti, dar nu sunt mama omida sa dau in bobi asa pe nevazute ).Este un test mult mai sigur decat cel de urina.Si se poate face devreme .Fa-ti curaj si mergi la medic.Si nu mai apela asa usor la pastila de a doua zi, este nociva pentru corp.Cumpara prezervative de buna calitate (ca sunt tot felul dar nu te poti baza pe ele) si bune ca marime , asa nu se mai rup asa usor.Bafta sa fie cum vreti voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,
in primul rand schimbati marca de prezervative, luati ceva de calitate, chiar daca e mai scump. sau mergi la un cabinet de planificare familiala, acolo ti se vor prezenta mai multe variante de metode contraceptive si poti alege ceva mai sigur, in cunostinta de cauza.

in al doilea rand, cred ca te-ai decis mult prea usor, si (probabil) fara sa consulti un medic, sa iei pastila de a doua zi. daca spui ca ai avut CM la sfarsitul lunii ianuarie, iar la inceputul lunii februarie ati avut primul "accident" cu prezervativul, inseamna ca nu erai (inca) in perioada fertila, asadar sansele sa ramai insarcinata atunci erau foarte mici. iar la al doilea "accident" oricum isi facuse efectul pastila respectiva. nu ai prospectul pastilei-minune, ce scrie acolo in legatura sangerarile si posibilele efecte secundare ?

in acest moment, pentru tine, cel mai bine ar fi sa-ti faci un test din sange, se numeste beta HCG. acest test este cel mai sigur, iti arata daca esti insarcinata sau daca ai sarcina extrauterina, mai devreme decat clasicul test de sarcina, care se efectueaza cu urina.
pentru linistea ta, poti sa-ti faci o ecografie abdominala, insa nu stiu cat de relevanta ar putea fi in acest moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

scuze de off-topic : roxy , astazi suntem iarasi pe aceeasi lungime de unda. mai rar asa potrivire, serios !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

corina telepatia .

In legatura cu ecografia acum e mult prea devreme, la mine pe la 6 sau 7 saptamani s-a vazut doar sacul gol, deci nu cred ca vreun medic va vedea ceva, dar tot testul de sange ramane sfant si cel mai devreme posibil de facut cu rezultat real.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

am auzit ca sarcina extrauterina produce dureri mari. cand e vorba de sangerare, deja e urgenta, daca e extrauterina.
deci nu cred ca e asta, ci probabil o dereglare hormonala.

Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spiridusha spune:

Daca ai avut cm la final de ianuarie, si ai luat apoi in februarie pastila de a doua zi mie mi se pare cam imposibil sa se intample una din urmatoarele: sa ovulezi sau sa se implanteze un embrion.

Si da, pilula de a doua zi da niste efecte de te doare capul. Asa ca sangerarea aia cu flux puternic o pun pe baza pilulei.

Cel mai simplu este sa faci un test de sarcina, unul cu o sensibilitate scazuta la hormonul sarcinii, gen Barza gold, Sure Check (cred ca au in jur de 25 mUi) si e posibil sa iti arate si daca exista o extrauterina. Ideal ar fi un beta HCG, asa cum ti s-a mai recomandat.

Relaxeaza-te, incearca sa te linistesti si schimbati marca de prezervative.

Mami fericita de Cristi!!! 09.03.2011

Orice cauza are efectul sau, orice efect are o cauza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurenta spune:

linistete clar.........e de la pilula. fata care are grija de baiatul meu a luato si a patit la fel.regreta enorm ca a luato.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lille spune:

Patila de a doua zi iti deregleza rau ciclul - nu cred ca ai cum sa fi insarcinata.
Schimba prezervativele.

Mergi la inceput