Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 33
Raspunsuri - Pagina 17
happylica spune:
of.. ce ai mai tras si cu el in ultima vreme.. te admir pt ca reusesti sa ramai rationala
dara, stiu ca fetitele in primele zile elimina o secretie maronie gen cm la noi. inteleg ca e normal si tb curatat doar ce este afara..
vezi aici cateva explicatii.
edit: nu merge link. ia asa:
Igiena intima la fetite
Regulile de igiena genitala sunt diferite de la baietei la fetite, caci fiecare are propriile nevoi. La fetite, spre sfarsitul primei saptamani de viata pot sa apara secretii mucoase, uneori cu urme de sange, care pot sa persiste chiar pana la o luna. In tot acest timp, zona genitala poate sa fie umflata si rosie. Oricat de ciudat ar parea, este perfect normal si nu trebuie sa te ingrijorezi. Cauza principala este expunerea fetitei la o cantitate excesiva de hormoni feminini, primiti de la mama, inainte de nastere.
Uneori secretiile dispar in 2-3 zile, alteori dureaza saptamani intregi. Ele nu sunt motiv de ingrijorare, insa pana cand dispar, igiena genitala trebuie facuta cu atentie maxima, pentru ca riscul de infectii este mai mare. Scutecul se schimba imediat ce a fost umplut, pentru ca in contact cu urina si fecalele, vaginul fetitei se poate infecta. De altfel, bacteriile tractului digestiv provoaca vaginite si la femeile adulte, nu numai la bebelusi. Daca secretiile cu urma de sange nu inceteaza la o luna dupa nastere, trebuie consultat medicul pediatru.
Chiar si dupa disparitia secretiei, zona genitala a fetitei ramane una sensibila si cu rezistenta mica la infectii. Cea mai des intalnita boala feminina la nou-nascuti este vulvita, adica inflamatia organelor genitale externe.
Pentru a preveni vulvita, zona genitala trebuie mentinuta cat mai curata si calda. La fecare schimbare de scutec, fetita trebuie spalata bine, cu apa calda si cu miscari blande. Igiena zonei se face dinspre fata inspre spate, ca si la femeile adulte, pentru ca bacteriile tractului digestiv sa nu intre in contact cu vaginul sau vulva.
Spalarea se poate face fie sub jet de apa, fie cu o carpa moala sau un tampon de vata inmuiat in apa. Cu un tampon de vata curat si umed se sterge si zona dintre labii, unde se pot acumula ramasite de la pudra de talc, creme sau uleiuri.
Poate ca sapunurile ar putea lupta mai bine impotriva bacteriilor, insa ele nu sunt foarte indicate pentru ca usuca pielea din jurul zonei genitale si mucoasa genitala. Sapunul trebuie folosit doar o data la 4-5 zile, ca si celelate produse cosmetice pentru bebelusi. Desi sunt mai blande decat cosmeticele pentru adulti, acestea nu sunt chiar atat de indicate pe cat ne transmit producatorii lor. Orice produs cosmetic contine substante chimice, care, in contact cu pielea unui nou-nascut pot da reactii alergice. Riscul este cu atat mai mare daca vorbim de zona genitala a fetitelor.
Uleiurile, cremele si pudrele trebuie folosite numai atunci cand este nevoie, adica atunci cand apar iritatii din cauza scutecului sau cand pielea devine foarte uscata.
Dupa spalare, zona genitala a fetitei se usuca prin tamponare usoara cu un prosop moale si curat. Nu ai voie sa freci zona pentru a nu produce iritatii. Orice produs, fie cosmetic, fie medicament trebuie aplicat pe organele genitale numai la indicatia medicului, altfel reactiile alergice pot fi grave.
AMR < 4 saptamani
varsta bebelusei Alexia
dara76 spune:
Vai, Niko, dupa ce ca erai cu tatal tau si cu atata alergatura. Sa nu faca Alex efort cel putin 4 saptamani, musai. Tu iti poti face test sau ceva? Sau l-ai facut deja?
Ronina, am vazut, asa e, dar na in film nu zicea de secretii hormonale albicioase sau cat cureti, stergea asa, la modul general.
Happy, merci, aia cu jetul de apa nu mi-e mie clar daca-i indicata. c-am mai auzit cu jetul de apa.
31+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
nikoniko spune:
Dara, eu la ultima analiza (in urma cu o saptamana) nu aveam nimic de genul asta, dar maine merg si eu sa repet analizele. Oricum, nu aveam cum sa-l iau, ca nu ne pupam, nu mancam cu acelasi tacam, nu bem unul dupa altul. Si cu efortul , da, stiu, ai dreptate...
Niko, mami de Alex(1995) si 30+ cu
MTHFR C677 Homozigot
monna3 spune:
Niko uffff, imi pare rau ca ai asa o perioada. Multa sanatate lui Alex! Ai grija de voi
Monica, fericita 35+ cu Cezar-Andrei
AMR: 5 saptamani
ronina spune:
Nikoniko: of, asta iti mai lipsea Multa sanatate lui Alex si ai grija de tine!
Dara: asa e, adevaru-i ca eu deja citisem altundeva de secretii hormonale albicioase la fetite si cand am vazut filmuletul instinctiv m-am gandit ca pe alea le sterge, din moment ce a dat pe ambele parti.
Pe mine din nou nu ma lasa arsurile in pace Pana acum dupa un Rennie eram ca noua, de 2 nopti vad ca efectul e cu termen limitat, mai ales daca indraznesc sa ma intorc putin si pe partea dreapta. Am amortit deja de la stat doar pe stanga.
35+ Bianca
dara76 spune:
Ronina, recunosc ca eu m-am gandit cu ambele parti ca doar curata pliul facut pana la piciorus cum ar veni, iar pe mijloc parea o curatare generala la suprafata. Cre' ca pe la bulgarasi citisem cu jet de apa si aici aveam dileme, ca pe-afara nu citisem de treaba cu jetul si vad ca si in materialul pus de Happy iar apare jetu'. Acu' ramasesem cu dilema a fi sau a nu fi in materie de jet, sa nu las D-zeului copilu' necuratat.
31+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Tala spune:
Happy, samponul l-am luat de la Planteea (un soi de Plafar) din galeria Cora Lujerului. A fost 13 lei. Am luat tot de volum desi ultima data am patit-o in sensul ca-mi luasem de la Kallos (parca) si in afara faptului ca n-am putut sa ma pieptan a doua zi am avut parul cat o capita de fan (acum inca nu stiu pt ca nu mi-am dat motzul jos - dupa baie imi prind parul pe o bagheta flexibila ca sa ia si el o forma). Pupam nasucul bebitei , ma bucur de vesile bune de la eco, wow, ce putin mai ai pana la marea intalnire!
Ana spor la treaba!
Niko ti s-a confirmat in urma analizelor ca este mononucleoza? oricum stiu ca asta se ia prin saliva. Ai avut parte de ceva ghinioane in ultima vreme
Dara, daca atunci cand am aflat ca am baiat m-am ingrozit la ideea ca are putza pe care nu stiu cum s-o ingrijesc, acu mi se pare floare la ureche pa langa pasarica Inca nu m-am lamurit cum se face, sper sa ma mai lumineze in maternitate si dr pediatru care o sa vina acasa sa o vada.
Si pe mine m-au trezit de 3 ori arsurile azi noapte la stilul ca simt ca ma sufoc si trebuie sa ma ridic. Dorm cu rennie in gura si trebuie sa am grija sa nu ma misc nu stiu cum ca dau pe afara. Am avut o prietena care a dormit tot trim 3 in fotoliu din cauza asta, dar ea este si f micuta si chiar nu mai avea loc stomacul de burta.
Ronina si eu caut scaun convertibil, dar tot mi se pare adancitura aia prea mare.
JD merci de pontul cu oglinzile
Bia_Mi spune:
Neata fetele mele... ce faceti? Nu a iesit bebelina, asteptam saptamana asta, dar sa stiti ca va anunt imediat. Deabia astept momentul...m-am ingreunat din ce in ce mai mult,dar stau si cu frica noaptea mai ales, k mi-i se rupe apa. Astazi am schimbat semnatura deci ma pot astepta oricand de acum incolo. Ea se misca din ce in ce mai putin,cred ca nici nu mai are suficient spatiu. Am fost joi la control si am colul tot inchis dar scurt,insa pe bebelina inca o simt k misca uneori in capul pieptului,deci e cam sus,dar am inteles ca poate sa coboare si cu o ora inainte de nastere.
Ma bucur ca voi sunteti bine si inca aveti pofta de vorbit, sunteti f harnicute la "intretinerea capitolelor". Va poop pe toate
38+ cu
amy25 spune:
Salutare,
n-am reusit sa mai intru aseara caci am ajuns din Bucuresti acasa pe la 9 si ceva si am adormit instantaneu
Suntem ok, bebe are 2200 grame, testul non stress a iesit bine, se misca tot timpul, e foarte jucaus. Cu toate astea am placenta de gradul 3, si mai mergem pe 12 sa vedem cum evolueaza bebe din cauza ei.
Cine stie care e cel mai mare grad?
A mai ramas sa fac urocultura caci la sumar urina sunt ceva leucocite ce-si fac de cap si sa vedem sa nu fie vreo infectie urinara.
Cam atat, bebe este la fel pozitionat, cu manuta tot pe frunte, deci gandim precoce.
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; 2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit; 2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
32+ Victor Gabriel
AMR 6 saptamani
happylica spune:
neata,
am avut iar o noapte 'minunata'
tala, o sa intru si eu in plafar.. dar sa-mi zici cum arata parul dupa ce dai motul jos
amy, ma bucur de vestile bune de la eco. ai dormit super bine cred, la cat de obosita erai..
ma retrag.. sa aveti o zi frumoasa!
AMR < 4 saptamani
varsta bebelusei Alexia