Febra mica nu vrea sa plece
Buna seara,
Avem o fetita mica (4 luni fara o saptamana) care ne-am trezit duminica ca se fornaie cam tare. Termometru rectal a zis ca are 38. Ne-am speriat, am fost la doctor, si ii facem acum un tratament cu Supozitoare Paracetamol, inhalatii de ser si adrenalina de 2 ori pe zi, aspiratii de vreo 3 ori, vibrocil in nas, vitamina c si ambroxol. Destul de complicat. Evident nu ii place. Plange mult cand facem toate astea, dupa care doarme.
De atunci, evolutia e ca a inceput sa tuseasca un pic mai mult, si mucii sunt mai multi si mai moi. Este acest lucru bine?
Temperatura nu mai are, dar la 10-11 ore dupa supozitor face iarasi 38, sau 38.1, masurat rectal. Maine o sa vina un pediatru pe la ea, dar as vrea sa mai aud niste pareri. Am inteles ca 38.1 masurat rectal nu e foarte mult.
Multumesc,
Dan
Raspunsuri
dicirstea spune:
La masurarea rectala mai scazi 5 unitati. Practic, temperatura de 38.1 devine 37.6 care intradevar nu e mare,
CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin
(21.05.2007) si a lui Theodor Cristian
(03.06.2009)
MINUNEA MEA;www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2, A DOUA MINUNE, MOS CRACIUN 2010
CE AM EU DE OFERIT
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius! ; Sa o ajutam pe Georgi sa mearga ; Manu - papusa fara picioare
Lorikay spune:
Unui bebe asa mic nu cred ca e indicat sa i se administreze atatea supozitoare cu paracetamol mai ales ca febra nu este ingrijoratoare. Era de ajuns un Nurofen sau Panadol (stiu ca se pot da de la 3 luni). Poate pediatrul care va veni te va sfatui mai bine.
Daca fetita a inceput sa tuseasca inseamna ca incep sa se elimine secretiile ceea ce este bine.
roxanaz spune:
lasati antitermicele, nu-s necesare. din temperatura luata rectal se scad 0.5 grade deci nici macar febra nu e. faceti mai racoare in camera si nu o tineti imbracata gros, vedeti cums cade temperatura.
faptul ca tuseste mai mult e de bine, s-au mobilizat secretiile si sunt eliminate. tusea e buna ![]()
sanatate!
Roxana
roxy spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ursulescu Buna seara, Avem o fetita mica (4 luni fara o saptamana) care ne-am trezit duminica ca se fornaie cam tare. Termometru rectal a zis ca are 38. Ne-am speriat, am fost la doctor, si ii facem acum un tratament cu Supozitoare Paracetamol, inhalatii de ser si adrenalina de 2 ori pe zi, aspiratii de vreo 3 ori, vibrocil in nas, vitamina c si ambroxol. Destul de complicat. Evident nu ii place. Plange mult cand facem toate astea, dupa care doarme. De atunci, evolutia e ca a inceput sa tuseasca un pic mai mult, si mucii sunt mai multi si mai moi. Este acest lucru bine? Temperatura nu mai are, dar la 10-11 ore dupa supozitor face iarasi 38, sau 38.1, masurat rectal. Maine o sa vina un pediatru pe la ea, dar as vrea sa mai aud niste pareri. Am inteles ca 38.1 masurat rectal nu e foarte mult. Multumesc, Dan |
eu stiam ca masurat rectal arata cu minim un grad mai mult decat realul.Acum 37 e granita dintre raceala si sanatos (fetita din ce spui e putin gripata ).Stiu ca e un capat de lume, cand esti in situatie dar nu e chiar de speriat.Trebuie sa va calmati ca o agitati si creste febra.Sanatate si incarcati pe cat posibil sa ii zambiti cand faceti manevrele alea de curatat nasul, ca daca va vede agitati si speriati va plange mai tare.E pe probate.
pisi-pis spune:
La copii pana la 38.5 șC rectal sau 38 șC axial se considera sub-febril, nu febra, si nu se ia prea mult in seama. Organismul lor e mult mai reactiv decat cel al adultilor, sistemul imunitar invata sa se lupte cu virusurile si bacteriile.
Numai peste aceasta limita de 38.5 șC rectal sau 38 șC axial se dau antitermice, paracetamol, sau daca chiar e nevoie, in cazul in care febra reapare la intervale mai scurte de 6-8 ore, ibuprofen, inainte in nici un caz.
Aici, temperatura timp de 72 de ore se mentine sub observatie, si se dau numai antitermice in caz de nevoie. Copilul se asculta la plamani, si se vad urechile, dar atata timp cat nu apar complicatii, nu se mai da nimic altceva, se asteapta ca organismul sa neutralizeze virusul.
Cu subfebril, adica temperatura sub 38.5 șC rectal sau 38 șC axial, nici nu se merita sa mergi la doctor, poate doar daca se prelungeste mult situatia.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
pisi-pis spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ursulescu Termometru rectal a zis ca are 38. Ne-am speriat, am fost la doctor, si ii facem acum un tratament cu Supozitoare Paracetamol, inhalatii de ser si adrenalina de 2 ori pe zi, aspiratii de vreo 3 ori, vibrocil in nas, vitamina c si ambroxol. Destul de complicat. Evident nu ii place. Plange mult cand facem toate astea, dupa care doarme. |
Foarte, multe, mult prea multe medicamente inutile pt numai 4 luni. Vibrocilul da dependenta si la adulti, in nici un caz nu l-as folosi, fiind doar un decongestionant nazal. Mai bine alicati ser fiziiologic in nasuc.
Aici adrenalina se da numai in caz de atac de astm, sau in cazul in care bebelusul tuseste fara oprire, adica practic numai in cazuri in care bebe are probleme de respiratie.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza
Ursulescu spune:
Am inteles :)
La adrenalina ajunsesem in faza a 2-a, initial faceam doar inhalatii cu ser fiziologic + bagat ser in nas + aspirat, dar ni s-a zis ca daca incepe sa aiba accese de tuse, adaugam adrenalina. Diagnosticul initial era "rosu in gat" care potrivit celui de-al doilea pediatru, a disparut.
Intre timp incepuse sa tuseasca rau (se scremea sa tuseasca uneori) si muci extrem de multi. Am bagat medicamente homeopate (cate o granula Stodal, Allium Cepa si Ferrum Phosphoricum, si 5 de Oscillo Coccinum) si am cam depasit faza, mucii s-au redus mult, e vesela insa tot tuseste nitel.
Cred ca ii mai dam in seara asta Ambroxol si supozitorul cu paracetamol si de maine renuntam si la ele.
Multumesc tuturor de sfaturi!
marius spune:
Meseria de parinte nu-i ceva chiar pe ici pe colo, nu-i asa? ![]()
www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Ursulescu spune:
Greu!
Am renuntat la inhalatii si vibrocil (aseara) si bang, ne-a trezit super acces de tuse, pe la 4 dimineata - dupa ce cu o noapte inainte a fost chiar ok. I-am dat Stodal - sirop + facut aspiratii (cred ca iubesc vecinii partidele de aspirator de noapte) si s-a linistit.
Dupa 4 ore, bang, din nou.
Ma intreb daca Ambroxolul o interactiona negativ cu Stodalul ? Zice pe prospect ceva de interactiunea cu antitusive - determina scaderea eliminarii secretiei bronsice fluidificate de el insusi, mergand pana la obstructia cailor respiratorii superioare :O
pisi-pis spune:
Tusea e buna, ajuta organismul sa elimine mucoasa care a fost danificata pt a o inlocui cu o mucoasa noua si sanatoasa. Dupa o viroza respiratorie, tusea poate sa persiste si 3-4 saptamani, asta nu e ceva rau.
Daca fetita a fost ascultata la plamani si nu se "aude" nimic, si daca mucii si expectoratia nu au aspect de puroi infectat, inchis la culoare, nu e nici un motiv de ingrijorare.
Rabdare, organismul se curata si nu are nevoie de nici un medicament. Multa sanatate.
Mami de
Laura (14.06.2010) si
Mitza Fetitza