HAI Olga, puiutza, Anca,noce!(67)
Raspunsuri - Pagina 15
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adc/adc.jpg)
adc spune:
Buna dimineata!
Dariana, suntem foarte bine! Ma rog, asa zic eu, bebele meu inca nu a fost vazut de pediatru, a luat cam 200g peste greutatea de la nastere (deci putin). Dar "nebuna" de mine zice ca atata timp cat doarme noaptea si 5 ore legat iar ziua suge mereu si e vioi (uneori sta cuminte, uneori e marait) totul e in regula.
Intrasem aseara sa imi exprim indignarea fata de pediatrii care baga mamicile in sperieti, dar am navigat din greseala pe alta pagina si am pierdut textul, apoi nu am mai reluat. Ma refer la fetita Georgiei. Atata timp cat bebe ia in greutate nu i-as da sumpliment nici sa imi zica 10 medici ca al meu copil e subnutrit. Nu exista binecuvantare mai mare decat alimentarea la san, mai ales daca bebelusul cere sanul si suge frumos. Vomatul in jet poate aparea daca bebe s-a saturat sau a obosit si nu mai inghite ca lumea, dar nu lasa sanul. Nu stiu daca e cazul Georgiei, spun doar ca asta s-a intamplat la noi, fara sa insemne ceva nasol.
Mai voiam sa spun ceva dar mi-a disparut complet din minte . A, da, copiii vostri cum stiti ca sunt inca icterici? Dupa culoare? In TM nu se externeaza pana nu scade bilirubina sub 12. Poti sa stai in cap, nimeni nu pleaca mai repede de 4 zile de la nastere din spital, Cristian a avut cea mai mare bilirubina 11, apoi in ziua externarii 8.4, foarte bine dupa spusele lor, dar alte mamici au stat si o saptamana pana sa scada valorile.
Felicitari carpediem!
Aly_ka, inca o timiseanca, bine ai revenit!
Suzie, la tine ma gandeam cand scriam de alaptat, cat te-ai straduit sa il faci pe bebe sa ia sanul, iar unii pediatri recomanda suplimentele cu atata usurinta cand bebeii sug normal!
Alina_anto, eu am sanii moi aproape mereu si totusi e destul lapte. Nu te descuraja, am incercat o data de curiozitate, cand eu credeam ca nu mai e strop caci bebe tocmai terminase de supt am mai muls 20 ml si mai venea.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
aerlilian spune:
Adc, la al meu bebe era simplu de vazut icterul si pentru nepriceputi ca mine...La nastere a fost alb, apoi la cateva zile a inceput sa se coloreze pana a ajuns la o culoare de ziceai ca a fost la solar. Se vede galben si in albul ochilor. Nu i-au facut in spital nicio analiza de sange ca sa vedem cum sta cu bilirubina, desi aceasta e cea mai concludenta. Ieri imi spunea pediatra ca icterul prelungit poate avea legatura cu niste anticorpi din laptele matern...Oricum, primul lucru pe care mi l-a spus ieri cand l-a vazut a fost ca si-a ma schimbat culoarea. Si vad si eu asta. Probabil as fi vazut mai demult daca draperiile de la dormitor nu ar fi fost portocali...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adrianaBuc/adrianaBuc.jpg)
adrianaBuc spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aerlilian Nu i-au facut in spital nicio analiza de sange ca sa vedem cum sta cu bilirubina... |
Eu stiu ca nu se face externarea niciunui bebelus fara un set de analize, se trec in fisa de nou-nascut a maternitatii si se arhiveaza la ei.
Mamica de
![](copilas.gif)
![](bebe.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adc/adc.jpg)
adc spune:
Da, Ileana, aproape toti se ingalbenesc dupa 48 de ore, important e cat tine icterul. Mi-au spus si mie ca se poate prelungi datorita unor incompatibilitati cu mama. Daca zici ca se remediaza culoarea, e deja ok. Oricum pediatrii au ochiul format si ar vedea daca tine prea mult.
Nu stiu de ce aici sunt atat de stricti, Cristian avea 6 intepaturi de la recoltat sange cand l-am adus acasa, asta in conditiile in care la el icterul nu a fost critic si nici nu era anemic, pe altii i-au intepat de mai multe ori. Am pe fisa lui de externare 2 seturi de analize complete, bilirubina, hemoglobina, tgo, tgp, etc, plus grupa sanguina si rh.
Am si uitat sa va spun, bebe a "mostenit" rh-ul meu negativ deci nu a mai fost nevoie sa fac vaccinul dupa nastere. Andra din fericire pt ea e cu rh+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_anto/alina_anto.jpg)
alina_anto spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adc Am si uitat sa va spun, bebe a "mostenit" rh-ul meu negativ deci nu a mai fost nevoie sa fac vaccinul dupa nastere. Andra din fericire pt ea e cu rh+ Where there is a will there is a way. Mami de Andra (18.02.2006) si Cristian (4.02.2012) |
super! La mine ambii copii au mostenit rh-ul lui Doru -pozitiv, asa k eu am facut vaccinul si acum, dupa nastere.
Legat de alaptat, ai maaare dreptate. si eu sunt PRO!!
Vad ca azi am sanii mai plini.. Stiti ce cred eu? ca domnul Filip este atat de puturos, k daca nu am sanii plini plini de lapte incat sa ii curga efectiv in guritza, el nu prea suge..
Sa stii ca Filip a luat 300 g in primele 2 saptamani.. Si intr-o luna 800 g (valori de la externare).
Fetele i-am facut aseara baie lui Filip cu colacelul in cada, alaturi de Sara
![](olala.gif)
![](olala.gif)
concluzie: colacul e ok, dar bebe e lenes (adik in loc sa faca mai multa miscare din maini si picioruse, el prefera sa faca pluta
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
![](olala.gif)
![](bibe.gif)
Alina mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008) si Filip-Andrei(14.01.2012)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bulinuta27/bulinuta27.jpg)
bulinuta27 spune:
Felicitari Carpediem !!!!!! Bine ai venit puiut!
mihaela, dari, alina, aerelian multumesc frumos pentru sustinere dar e greu de tot...
olga cum esti?
a fost ieri cu rares la orl si zice ca e viroza si ca sa nu intram in contat cu el inca o spatamna m-a terminat definitiv...
am vb cu el la tel si mititelu a zis ca vine el la dr de la spital si se cearata cu dr sa imi scoata toata firele (el m-a vazut ca imi atarnau drena, sonda, perfuzii etc) si sa plec de aoclo sa nu mai sufar atata...imi vine sa urlu intr-una
cu laptele...am rani si nu il pot pune iar el oriucm nu suge caci colostru abia am avut de marti, el nascut vineri si abia joi a venit lapte cam 30-40 ml pe muls, deci il mulg si il dau pe asta si pe urma lp..of Doamne ca nici nu stiu cum sa fac nici cu laptele asta...beau lichide cred ca sar de 3 l pe zi si degeaba nu creste mai mult de 40 ml nici cum
bulinuta mamica de bulinel dragutel Rares Ioan (19.07.2006 - 9:37) si
36+ cu Filip Andrei
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Matzaila_81/Matzaila_81.jpg)
Matzaila_81 spune:
Dragelor, aseara cu chiu cu vai am ajuns din nou acasa. Nu am apucat sa va transmit dar de saptamana trecuta am facut niste complicatii cu intestinele se pare de la cezariana si am ajuns la spital. Mi-a fost cumplit de rau, am crezut ca o sa mor. Sunt toata acum numai intepaturi de la injectii si perfuzii. Dar incet incet imi revin.
Am apucat acum de v-am citit doua minute ca incepe sa-mi oracaie feciorul si mi-a venit sa plang de usurare. Si copilul meu sughite dupa fiecare masa aproape si ma simteam vinovata ca nu pot sa am grija de el cum trebuie ca sunt bolnava si ca nu am fost la noi acasa. Si mai haraie de multe ori de am plans ca mi l-am imbolnavit. Acum ca ati scris ca e ceva normal imi revine sufletul la loc.
Alina si Alice si Aerlilian, de fapt toate fetele cu cezariana, cum arata burtica la 10 zile dupa ceza? Eu arat de parca inca sunt gravida in aproape 5 luni si e ca un gel asa. Sunt tare deprimata si mi-e groaza ca o sa ramana asa.
Luni a venit laptele si luni si marti am tras la pompa dar miercuri nu a mai venit nimic si pe buna dreptate, de unde daca eu am avut doar perfuzii? Acum am luat o sticla de 2 l langa mine si mi-am cumparat galactogil, sper sa intoarcem laptele caam voie si un regim mai omenesc.
Imi pare groaznic de rau ca nu va raspund la fiecare in parte dar sunt si slabita si singura in casa cu copilul care maraie putin. Cred ca o sa-l duc in fata geamului cateva minute imbracat gros.
Mi-a fost tare dor de voi. Incerc sa ajung la zi. Va pup pe toate si felicitari noilor mamici!+40
beatrix spune:
Salutare si de la noi,Multe felicitari mamicilor: Matzaila_81, Migulet, Anne_maria, Cristina, Mihacor, Bulinutza, Bubbles21, Sophia_m, Biancabia, Mrg Carpediem! Bun venit bulgarasilor, sa fie sanatosi si mancaciosi
Mihaela, cu intarziere un La multi ani calduros si de la noi, cu multa sanatate, fericire, numai de succese si impliniri sa ai parte fate draga!
Anda, Elenii, Bulinutza, slava domnului ca s-a terminat totul cu bine!
Cristina, ma bucur tare ca s-a mai remediat situatia si la voi! m-am prins ce fel de terapie e! mult succes si sa fie din ce in ce mai bine!
Lexi imi pare rau! sper sa treaca repede colicii si sa ne scrii ca sunteti bine!
Maine facem 2 saptamani in formatie complete si a fost mai bine decat m-am asteptat. E adevarat ca eu am fost pregatita pt ce e mai rau ca tot am fost amenintazata ca nu exista sa fie doi copii cuminti. Mancam la 3-4 ore, dormim bine, mai stam si trezi dimineatza de la 4 la 7, mai si plangem dar rezolvam cu luatul in bratze si/sau pe piepul meu…e super! E asa micut si scump si desi in primele zile eram un pic speriata acum sunt iar linistita si increzatoare. Credeam ca nu-mi cunosc copilul, ca e mai obisnuit cu asistentele decat cu mine, dar instinctul a fost la datorie si totul a decurs de la sine. E minunat, e frumos si parca inca nu-mi vine sa cred.
Am avut o prima saptamana minunata, in schimb cea care tocmai trece nu a fost tocmai usoara! Nuuu, Sven are acelas program, dar m-am imbolnavit eu, efectiv zacut la pat cu febra, muci, gat, dureri de cap..., la 3 zile dupa mine, adica de miercuri a picat Eric si in sfarsit suntem azi mai bine. Sven cred ca s-a imunizat de la mine ca vad ca e ok. Cam astea de pe la noi!
De cand am iesit din spital ma tin sa va scriu sa nu-i lasatai pe bebei la soare. In maternitate, ii tineau la fereastra dar cand venea soarele ii trageau spre mijlocul camerei sa nu bata pe ei, fac insolatie, se pot supraincalzii chiar daca sunt cu minus gradele si geamul nu ofera protectie uv!
si caterva motzate acum ca nu se stie!
pup fetele
georgia_c spune:
hello girls
azi dam de beut ,laptic si papacim noi mamicile niste gratarel , caci implinim 1 lunita
10x tuturor pt suport
si io sunt pro alaptare , din toti rarunchii mei;nu stiu cum mi-am tinut firea si nu i-am dat fetei supliment (ea lapte praf a papacit doar la inceput cand nu aveam io lapte si un picut acasuca ,insa niciodata mai mult de 30ml )
a venit si dr pediadtra azi la noi , a cantarit-o pe pisco (1.1kg fata de iesirea din spital si 900 gr de la nastere)..si mi-a zis ca nu avea cum sa ia atata in greutate de la supliment de 30 ml(pe care nici nu l-am mai dat de hahaaaa)..deci m-a incurajat mi-a zis sa am o dieta echilibrata si sa speram ca "bubitele" mele vor avea in continuare laptic
noce,de-abias astept sa nasti
;nici noi nu suntem pro vaccinuri insa din pacate nu am avut timpul necesar(sau e doar o scuza
)sa ma informez astefel incat sa decidem cat de cat in cunostinta de cauza ce anume facem; a citit sotulica dar nu stiu daca despre toate..ar fi interesant sa punem pe prima pagina toate vaciinurile care se fac si lunile la care se fac (io am ceva info in privinta asta);vroiam sa te mai rog o cestie,...stiu ca aveai un blog super interesat despre cum a crescut bb1..se poate sa mi-l trimiti si mie pe privat eventual
anto,altesa,bulinutza.. cat am fost stresata cu alaptarea am intrat chiar aici pe DC pe un topic de alaptare ,si acolo am citit despre puseele de creste ;cat despre produsele care stimuleaza lactatia , io am incercat si galactogil si galafor , dar parca cel mai bine imi merge acum nutrinatalul care culmea este si mult mai ieftin (de galactogil citisem ca nu prea se recomanda in franta , sa vad daca mai gasesc link-ul si il postez)
matza,sanatate multa si refacere rapida ..
scot si io motatele pt toate gravidutele ...hai feteleeee
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Vladut vrea sa traiasca!Sa-l ajutam si noi!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168191&nm=Vladut-vrea-sa-traiasca
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Matzaila_81/Matzaila_81.jpg)
Matzaila_81 spune:
Beatrix, nici nu stiam ca bebe Sven e acasa, ma bucur din suflet! Ce veste extraordinara....
Mamica de grasunel Alexandru