Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 32
Raspunsuri - Pagina 11
happylica spune:
aualeu Dana, pai mai are de asteptat o gramada cred... saracu'
AMR < 4 saptamani
varsta bebelusei Alexia
monna3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dana_cp Happy, da, o sa ma impiedic si-o sa cad, insa dupa ce fac 37 de saptamani.. Pana atunci se strange si potul mai mare si imbin utilul cu placutul si cu banetul cu Gaza, DPN 30 Martie |
asa, asa, bravo, macar sa castigi si tu ceva
Monica, fericita 35+ cu Cezar-Andrei
AMR: 5 saptamani
dara76 spune:
Ana, nu 48 ore inainte de nastere, ci cu vreo 2 saptamani inainte de nastere,asa ziceau in filmul ala cu Childbirth.
Happy, eu stiu ca media de venit laptele este de zi 4-5 dupa nastere, cel putin asa zice in toate cartile pana acum, pana atunci colostru - cunostinta ta n-a avut nici colostru? Si colostrul e putin, cativa ml, nu cine stie cat si bebe pus la san des stimuleaza. Intr-adevar, la cezariana poate sa intarzie 1-2 zile din cauza stresului la care e supus corpul din cauza operatiei.
Cica ar fi 3% dintre femei care nu fac lapte deloc, dar altfel minim 3 zile de colostru sunt normale. Acu' ca-s femei la care vine laptele mai repede, na...se intampla. Zic care zic astia ca-i media: zi 4-5 dupa nastere sa vina laptele, dar pana atunci cativa ml de colostru la fiecare masa.
Colostrul are mai mult proteine si grasimi, n-are carbohidrati, abia laptele vine cu carbohidrati.
Cartile zic ca declansatorul pentru colostru este eliminarea placentei, care vorba aia, se elimina si la cezariana. Iar apoi pentru lapte, stimularea sanului prin supt sau cu pompa, ca sa se produca prolactina. Citeam ca e cu atat mai indicat stimulatul cu pompa la cezariana, daca bebe nu sta sa stimuleze sanul suficient. De la stimularea aia se produce prolactina.
Daca vorba aia, sunt femei cu copii adoptati care prin stimularea sanului prin supt ajung sa alapteze... adica femei care nu au nascut ele!!!
31+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
Ana_30 spune:
Aha, inseamna ca este cam cum stiam si eu cu energia, Dara!
Chestia care o zici tu ca si mama adoptiva poate alapta mi se pare formidabila. Eu n-am auzit asa ceva, desi banuiesc ca nu e imposibil.
Mai degraba stiu mame care nu au putut alapta dintr-un motiv sau altul. De exemplu soacra mea nu l-a putut alapta pe sotul meu cand era mic, dar nu stiu motivele...
34+ cu Pisicuta
happylica spune:
dara, da.. asta stiu si eu. k si o mama adoptiva poate alpta daca stimuleasa sanii 2 sau 3 sapt (nu retin exact). oricum, s-a mai discutat.. e stiuta treaba.
tipa asta zice k nu are lapte, k l-a pus pe bb la san.. ca are rani.. si ca nu se poate mulge cu pompa k o doare rau. posibil sa fi cedat ea prea repede?
bebe deja manaca LP. spune ca i l-au dat la san la nici 2h de la nastere. deci nu asta cred sa fie cauza. apoi in spital a fost hranit cu seringa bebe.
AMR < 4 saptamani
varsta bebelusei Alexia
dara76 spune:
Multa lume renunta din cauza ranilor. Sunt tipe care persevereaza cu tot cu rani, eventual pui protectii de silicon (am o prietena care a incercat vreo 5 firme de protectii de silicon pana a acceptat bebe unele), strangi din dinti si trec sau renunti (nu bag mana in foc acum pt ce as reusi sa fac eu, zic in general). Stiu tipa si cu 2 luni de zile de rani si abia dupa alea 2 luni a renuntat, dar n-o condamn, nu stiu daca as rezista la 2 luni de rani la sani.
Nu stiu daca toata lumea da cu lanolina de la inceput, adica sa dai cu lanolina inainte sa suga bebe, in sensul ca el sa puna gurita pe sfarcul cu lanolina, nu pe sfarcul fara lanolina, ca nu se absoarbe la bebe. Multi confunda si dau cu lanolina pentru vindecare rani, dar eu am inteles ca nu le vindeca, doar incearca sa le previna, daca s-au facut, nu le vindeca lanolina.
31+ Miruna Sanziana
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*
dara76 spune:
Ana, uite : http://www.medelabreastfeedingus.com/products/51/supplemental-nursing-system-sns
ca nici bebe nu suge asa ca blegul daca nu vine nimic, pana vine lactatia mamei adoptive. Si il faci sa suga dandu-i la inceput lapte prin sistemul asta de mai sus, el sugand iti stimuleaza sanul, care incepe sa produca lapte. Nu stiu exact dupa cat timp.
31+ Miruna Sanziana
ronina spune:
Ana: asa cum zicea si Dara, era vorba de un plus de energie care dureaza aprox 48h, dar care are loc cu cca 2 sapt inainte de nastere. Acum nu stiu ce sa zic, eu sper sa ma tina si maine, ca mai am de calcat un rand de lenjerie de patut
Maine merg la echo, abia astept sa vad ce mai face bebica.
35+ Bianca
happylica spune:
parasesc clubul.. poate dorm si eu decent in noaptea asta. somn dulce burtici!
35s6z
AMR < 4 saptamani
varsta bebelusei Alexia
ronina spune:
Cred ca s-a mai discutat o data dar nu am ramas lamurita, voi stiti diferenta intre epidurala si peridurala?
35+ Bianca