Piersicute de iulie august (15)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

Dacost, bine ca ai scapat cu bine!
Fleurdelise, nu cred ca acea scurgere sa fie ceva important. In cursul sarcinii apar fel si fel de secretii. Mai mult de o Candida nu cred sa ai. Nu inteleg insa, daca ai Candida, ea trece doar cu trat extern?
De unde stie dr de familie ca este sensibil colul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Fetelor, voi v-ati gandit cum vreti sa nasteti? Eu una toata viata am zis ca o sa nasc prin cezariana, influentata fiind de mama care a avut o nastere ft dificila, cu complicatii atat pt ea cat si pt mine, insa in ultima vreme citesc ft multe bloguri care preaslavesc nasterea naturala si sincer incep sa am indoieli. Voi ce ziceti?

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Fleur, eu zic mai bine sa mergi cat de repede la doctor, eu una am avut 2 episoade de candida acum cativa ani, insa secretia aia nu e asa lichida, departe de a avea aspectul descris de tine. Nu am mai auzit de o secretie vaginala care sa fie asa lichida incat sa curga.

16+

Mergi la inceput

pusi, te rog, ai putea sa imi dai niste detalii despre cerclaj? (ma intereseaza direct, fiindca eu am sarcina gemelara si nu am un col grozav).
Retii cumva cat de scurt ai avut colul la ultima eco? Ai facut cu anestezie generala cerclajul? Dupa cerclaj, ai avut dureri? Dr ti-a facut ceva tratament in spital? Cat ai stat dupa cerclaj in spital? Ai recomandare ca de aici inainte sa stai la pat? Ai ceva tratament post cerclaj? Multumesc anticipat si te rog scuza-mi avalansa de intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pusi spune:

balanta_tm, iti scriu tot ce am facut eu: lungimea colului meu este undeva sub 2 cm. Riscul intervine pe masura ce sarcina avanseaza, deoarece se scurteaza si mai mult. Cerclajul se face intr-un anumit interval de timp ( in perioada 12-22 sapt.), nu in orice moment al sarcinii. Important deasmenea este faptul ca, colul sa nu se fi deschis..in acest caz nu cred ca se mai poate practica cercclajul.

Asadar, m-am internat luni dimineata, nu am mancat nimic, mi-au facut o serie de analize ( hemoleucograma completa, urocultura, etc..). Doctorita a preferat sa astepte rezultatele, care le-am si primit la orele amiezii. Apoi, am intrat la interventie. Mi s-a facut anestezie generala; procedura in sine nu a durat mult, circa 15-20 minute. Mi-am revenit din anestezie la scurt timp,apoi dupa cateva ore m-am si ridicat din pat, m-am deplasat singura la toaleta. Nu am avut absolut nicio durere, nu am nici in prezent. Urmez tratament cu antibiotic, augmentin 1 g, si no-spa. Nu am restrictii, cerclajul se face tocmai pt. a avea in continuare o viata normala, bine-nteles fara exagerari.
Mai stiu pe cineva, cu sarcina gemelara, care a dus la capat sarcina datorita cerclajului. Daca nu facea cerclajul, risca o nastere prematura, deoarece bebeii apasau asa de tare pe col, incat acesta se deschisese...noroc cu cerclajul.

Cerclajul se scoate in saptamana 37. Sunt persoane care dupa scoaterea cercalujului au nascut imediat,altele au dus sarcina la termen nascand la 40 saptamani.

Nasterea deasemneea poate fi naturala sau cezariana (in functie de cum o va impune situatia la momentul respectiv.)

Daca pot sa te mai ajut cu infomatii, cu mare drag.

Cristina, 16+

"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery

Mergi la inceput

Multumesc de info.
Mai am o intrebare: spui ca prietenei tale i se deschisese colul si daca nu ar fi avut cerclajul ar fi nascut premaur. Colul i s-a deschis desi avea cerclaj?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Fleur,tu ai avut dureri de burta sau de ovare dupa amnio?
Ca eu simt mereu dureri...am mai citit pe net si am bagat acum nospa sa vad daca trec.Nu sunt insuportabile,dar nu-mi dau pace...desi stau doar in pat.

Ai mers si tu a doua zi la control din nou?

www.flickr.com/photos/9613794@N05/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)

17 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali24 spune:

ada.-ma bucur ca e bine bobolicu tau. eu am avut noroc ca sa zic asa ca imi da maine rezultatul ptr ca toate probele de sange adunate din saptamana respectiva se fac doar joi si dupamasa se dau rezultatele.asa ca si daca nimeream sa merg vineri de ex trebuia sa astept pana joia viitoare rezultatul asa ca am nimerit super.

dana-bine ca ai scapat.acum mai ramane sa primim rezultatul bun si de la tine si de la toate care ati facut sau urmeaza sa faceti amnio

muraturica ma bucur ca ti s au mai ameliorat durerile de cap.ai sa vezi ca in cateva zile daca bei cate o cafeluta nu o sa te mai doara deloc

19+
rafael albert(25.05.2007)

Mergi la inceput

Dana, contractii simti? Adica se intareste burtica si simti presiune in uter?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adarev spune:

Hai, Daconst spune ca eti bine ca m-a luat o frica de mor si pe mine. Eu zic ca trebuie sa-ti treaca pana maine. Mai am si rh negativ mie o sa-mi mai faca si o alta injectie.Doamne, Pusy cata dreptate ai. La orice semn trebuie mers la doctor. Oricum cred ca nu o sa fim linistite decat atunci cand ne vedem cu copilul sanatos in brate. Fleur, ai fost la doctor?Ce ti-a spus?Aruba, eu o sa nasc prin cezariana. La fel am nascut si prima data. Acum ma gandesc sa trec peste amnio si rh.

Ada

Mergi la inceput