Va rog ajutatima fetita mea de 2 ani a ajuns la cutia cu acid folic si cred ca a luat 2 pastile(nu sunt sigura ca lea luat cand a deschis gura nu am vazut nimi dar ea zicea ca a luat 2)>.Va rog ajutatima ca nu am gasit nimic pe net
multumesc frumos de ajutor,ma gandeam sa o duc la spital dar ar fi zis aia ca o neglijez
medicamentele sus sa nu aiba acces niciodata nu se stie pe ce pune mana alta data sa nu ocolesti spitalul pt alte cauze grave
fetele au dreptate. data viitoare,sper sa nu fie, incearca sa ii provoci voma.elimina f repede ce a inghitit.
In general scrie pe prospectul medicamentelor ce se intampla in caz de depasirea dozei. Pe majoritatea scrie sa nu se provoace vome si sa nu se bea lapte (ca si in cazul otravurilor) - asta e doar un mit.
Cum au zis fetele: medicametele sus (aventual incuiate) si explicat copilului ce-i cu ele, adica nu e voie! (si de ce)
Nu-ti face griji, fetita nu va avea nimic de la 2 pastile de acid folic, insa ptr tine trebuie sa fie un semnal de alarma ; inchide undeva medicamentele si orice alte substante nocive la care fetita ar putea avea acces. Asa eviti accidentele si parerile de rau de mai tirziu.
Exista in comert n feluri de incuietori ptr dulapuri, usi etc facute sa descurajeze pina si cele mai indeminatice minute.
Blogul meu de mama ce sta mult prea mult acasa:
http://aloneinholyland.blogspot.com/
Singurul medicament pe prospectul caruia am citit ca trebuie sa se bea lapte, in caz ca se iau mai multe pastilute, este zymafluorul. Care fluor esste anulat de lapte. Pentru 2 pastilute de acid folic, nu-i niciun bai. Iar atentie de acum inainte cu siguranta veti avea, fiind patiti deja.