Raspunsuri - Pagina 3
Rufus spune:
Nu stiu care-i pastravul somonizat. Si nici ce inseamna. E ca si cum un pastrav s-a intalnit cu o somoana.
Am luat un somon (congelat) dar era cu carne alba. Scria somon. Ala o fi pastravul somonizat?
Eu peste intreg nu prea iau. Ca din "tacamuri" degeaba fac ciorba, mananc numai eu. Asa ca iau rondele sau fileu. Si ma usuca...Personal nu mor de pofta somonului...dar fetele il prefera. Normal, e somon, ce naiba...
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani incearca sa folosesti unt in loc de ulei. eu cand prepar peste la cuptor, in tava de inox, chiar daca pun si un pic de ulei si pestele isi mai lasa zeama/grasime, folosesc totusi un "pat" de rondele foarte subtiri de lamaie, tocmai pentru a nu se lipi pestele de tava, ca tare greu se curata...am vazut smecheria asta intr-un show cu teme culinare...nu stiu insa daca functioneaza si pe grill-ul de fonta. insa ai putea incerca, macar o data. Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Asa o sa fac ! multumesc frumos !
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui S_Elena Atentie ca somonul se face foarte repede.Daca il tii prea mult la fiert sau pe gratar s-ar putea sa se faca bucati. http://alartes.ro/ |
Eheeee.....iti dai seama ca dupa ce s-a mai si lipit....s-a si facut bucati-bucatele....
mihaela_s spune:
La cuptor somonul nu se lipeste deloc daca e facut in tava de sticla termorezistenta, cu putin unt pe fundul ei.
Rufus, nu e alb pastravul somonizat. E mic cat pastravul, are forma lui, dar are carnea roz ca pastravul si gust asemanator. Nici eu nu iau peste intreg, somonul la noi are 4-5 kg. :) Cel mai bun e cel file, fara piele. Da, cred ca fetele in prefera, si ale mele .
michelle-usa spune:
noi somon cumparam numai intreg astfel iti dai seama dupa ochi, urechi cat e de proaspat.
ma uit de unde e adus(prefer Canada si USA)...niciodata China,ori alte parti din Asia datorita poluarii.
cand il fac la cuptor il tai in bucati rondele groase cam de 2 degete.
ii las totdeauna pielea pt ca are sub ea aceea grasime buna care la cuptor se lasa in carne (dar nu o maninc)
eu pun pe el: busuios, sare, piper,black seasoning (cu paprica,cajun,onion ,garlic pudra) si un pic de ulei de masline sa nu se lipeasca.
il pun intotdeauna in tava de cuptor cu folie de aluminiu.
il tin cel mult 20 min-foc potrivit.
nu trebuie facut prea mult ca devine uscat. cand il incerci cu furculitza sa vezi carnea roz si ca se desface.
cand il servim punem lamiie. am observat ca daca adaug lamiia peste carnea cruda la cuptor il fierbe mai mult si devine repede uscat.
fac garnitura de orez si salata de spanac cu rosii mici.
e pestele nostru favorit.
michelle
CorinaDani spune:
mai, eu recunosc cinstit ca nu ma dau in vant dupa peste sau fructe de mare. mananc destul de rar peste, iar din fructele de mare am gustat de 2 ori si nu-mi mai trebuie neam.
insa, intre somonul de import si salaul autohton, parca mai bun mi s-a parut salaul. si aici ma refer la salau de dunare, prins de pescar, nu cumparat din supermarket.
am avut ghinionul sa nimeresc de vreo 2 ori somon foarte gras (desi la prima vedere nu parea asa), mi-a cam ramas in gat cand am simtit grasimea aceea cleioasa printre bucatelele de carne...
daca nu-i pui condimente, zau daca are vreun gust. miroase a peste cand il prepari, insa e cam fad daca nu pui cele trebuincioase pe el. dar asta poate fi tocmai din cauza faptului ca e crescut in bazin, nu zburda liber in ape de munte
michelle-usa spune:
eu am observat ca daca nu e proaspat nu are asa gust.
am mancat o data pescuit in aceeasi zi. avea un gust extraordinar.
cand cumpar de la magazin si il pun in congelator nu mai e ca atunci cand prepar in prima zi.
daca nu pui lamaie pe el cand il maninci e gretzos
michelle
missdarcey spune:
Noi cumparam organic din scotia sau wild de Alaska ,nu avem de Canada ,si consumam cam de doua ori pe saptamana .Pretul e 23 de lire kilogramul.Il prepar la cuptor cu marar ,ulei de masline si lamaie sau poached,niciodata prajitsi are un gust sublim ,niciodata nu am simtit gust gretos de grasime. Probabil cel de crescatorie e altfel.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa eu am observat ca daca nu e proaspat nu are asa gust. am mancat o data pescuit in aceeasi zi. avea un gust extraordinar. cand cumpar de la magazin si il pun in congelator nu mai e ca atunci cand prepar in prima zi. daca nu pui lamaie pe el cand il maninci e gretzos michelle |
Asta e valabil la orice carne.
Alexandra Maria
14.12.2007