Trebuie sa vorbim despre Kevin
Raspunsuri - Pagina 12
miereamara spune:
Sarcina cu fata nu a venit in mod neasteptat, Eva si-a pacalit sotul, a dorit sarcina cred mai mult ca sa-si demonstreze ei insasi ca nu e vina ei ca a esuat in relatia cu baiatul, sa-si ia povara aia de pe suflet, norocul fetitei a fost ca ea sa click imediat cu mama. In schimb tatal nu s-a atasat de fetita, el nu o dorise.
www.youtube.com/watch?v=qJXut4el9pQ" target="_blank">Nadia
simplyana_m spune:
Eu as fi zis ca eroina a mai facut un copil pentru ca nu se considera deloc defecta ea ca si mama, ci pe baietel defect ca si copil. Doar ea facea totul bine, nu? Abia la sfarsitul filmului realizeaza cum stau lucrurile.
http://www.lucamic.blogspot.com/
simplyana_m spune:
Si as mai vrea sa punctez faptul ca ceea ce s-a apreciat aici ca fiind pat de spital, in scena in care mama ii citeste Robin Hood lui Kevin, era camera baietelului de-acasa. In contrast puternic cu camera visata si aproape realizata a mamei, cea cu hartile :(.
La fel, un detaliu important mi se pare incremenirea garderobei lui Kevin, in perioada ante-surioara. Tricourile lui de adolescent sunt aceleasi de dinaintea nasterii fetitei, ramase foarte mici. De unde deduc eu ca acolo ar fi cheia, acolo ar fi ramas intepenit emotional, pe cand mama s-a reorientat catre un alt copil - mai bun.
http://www.lucamic.blogspot.com/
nelia spune:
Nu m-am gindit la chestia cu tricourile... dar acum ca o spui, da... inainte de a se duce la inchisoare, deci inainte de scena finala, ea face luna in casa, mica si modesta, ca atit isi mai permitea... si aranjeaza cu grija, perfect calcate si impaturite, tricourile lui Kevin de cind era copil. Ca si cum o ia de acolo de unde l-a pierdut de tot... dar nu stiu daca are legatura cu nasterea fetitei.
Chuny, mama ii spune ceva copilului mic, ca inainte de a veni el pe lume, ea calatorea... era pasiunea ei. Refac din amintiri, nu mai stiu exact cuvintele... mai tirziu, cind se muta in casa noua, ea isi aranjeaza o camera numai pentru ea cu harti multe pe perete... pe unde a umblat, pe unde probabil ar fi vrut sa umble... si isi priveste satisfacuta si incintata opera. Copilul o observa... camera lui era simpla, in care creativitatea ei nu a functionat la fel ca in cazul camerei cu harti, nimic din camera nu arata ca e cea a unui copil, am observat si eu asta, dar nu m-a frapat chiar mult, era un decor simplu, curat... dar da, fara design copilaresc. Raspunde la telefon, cind se intoarce... copilul distrusese toata munca ei, stricind toate hartile de pe perete... Poate pentru ca pentru el n-a facut la fel, poate pentru ca o simtea autentica vs. de pasiunea e, calatoriile, si nu a simtit-o niciodata asa fata de el... cine stie!?
Cornelia
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Selene_Bunny Apoi io am ingropat niste chestii in mine, si daca citesc chestii de genul astora, chestiile alea ingropate incep sa iasa din nou la lumina... |
Si vor tot rabufni, Selene, pana le lasi sa iasa si infrunti durerea.
´´chestiile´´ se cer dezgropate ca sa te poti elibera.
Ai Pm, sa nu ma intind aici of topic.
Chuny spune:
Nelia, din cate imi amintesc ea isi facuse camera si apoi l-a intrebat pe el daca nu vrea sa il ajute si pe el sa-si faca camera dupa personalitatea lui. El o intreaba " ce personalitate ?". Si apoi el ii distruge camera ...o provocare, asa cum are obiceiul si cum relationau ei doi. Sa nu uitam ca in film vedem amintirile Evei si poate de aici lipsa de grija pt detalii. Oricum camera mi se pare una normala si simpla.
Dar voi ati vazut ce albastru inchis si rece era pe peretele din camera lui Kevin ? O mama rece, distructiva si lipsita de empatie ce alta culoare ar fi putut ales ?? si pijamaua lui Kevin e cu submarine, ceea ce indica foarte clar dorinta refulata a mamei de a-l inchide din nou in uterul ei.
Si revenim la autenticitate: mama asta a fost intotdeauna autentica, ca nu s-a priceput si nu s-a potrivit e alta poveste, dar a fost autentica si nu l-a mintit niciodata.
Pe fetita cred ca a facut-o pt ca si-a dorit-o si cu ea s-a potrivit. Cine are mai multi copii cred ca poate observa ca aceiasi parinti pot da nastere unor copii foarte diferiti si cu fiecare relationeaza altfel.
Chuny spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ladyJ
Si vor tot rabufni, Selene, pana le lasi sa iasa si infrunti durerea. ´´chestiile´´ se cer dezgropate ca sa te poti elibera. Ai Pm, sa nu ma intind aici of topic. -------------------------------------------- ´´Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei´´S.F. |
Sunt de acord cu LadyJ si as adauga ca poate fi util atata vreme cat nu traiesti intr-o "dezgropare" continua.