Nu mai stiu ce sa fac! :(
Raspunsuri - Pagina 4
laurenta spune:
eu le port asa cum a mentionat cineva ca nu se mai gasesc acele lenjerii
din bumbac,original,se gasec aceste tampoane care ma fc sa ma simt mai ......fresh........decat blestemstele alea de lenjerii.....care miau mancat sufletu......am gasit ceva bun in alt oras,,,,in rest totul comercial.in fine,la un moment dat dr gine mia recomandat vata -coton pur decat aceste tampoane zilnice exterioare........da sunt pers care folosesc intra-vag------problema lor........scrie pe prospect cat capu
Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui siren25 Cora, crezi ca si astea ar fi cauzat problema mea? :( Totusi, eu folosesc absorbante de multi ani, si nicio problema pana acum! In fine, aceasta problema va avea si un raspuns! Te pup! |
stai linistita, e imposibil sa ai o asa problema din cauza absorbantelor externe. IMPOSIBIL.
si la urma urmei, daca ai sangerari asa de dese, doar n-o sa te lasi fara tampon...
cat despre tampoanele interne, probabil ca nu sunt asa de bune, insa nici ele nu cred ca ar putea cauza o astfel de problema. cel mult ar putea sa iti cauzeze niste rani la nivel local (vagin, col uterin), insa asta s-ar vedea la un control obisnuit pe masa.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
Ramonika spune:
citat din mesajul lui coracora e vorba la urma urmei de o bucata de plastic purtata pe chilot... |
partea care se atinge de piele nu e de plastic la tampoanele subtiri, ci din alt material, mai moale, nu stiu exact din ce e facut, dar nu e plastic.
tampoanele mai groase care se poarta in timpul ciclului e posibil sa aiba plastic. dar daca mai ai si ceva par iti ofera si ala ceva protectie...
zebra roz
lavi02 spune:
Ramona, partea care se atinge de tine nu e plastic, dar exista plastic pe spatele tamponului. Deci practic nu circula aerul.
Da, greu se mai gasesc chiloti din bumbac 100%, mereu au macar un 5% elastan dar daca cauti suficient, pana la urma gasesti. Tanga din bbc 100% am gasit la Jolidon.
CorinaDani spune:
chiloti (normali si tanga) din bumbac 100% se gasesc si in carrefour. cam subtirel materialul, insa la cat costa (25-30 lei un set de 6 perechi), nici nu poti ai pretentii prea mari. tot in carrefour, chilotii marca tex sunt oleaca mai buni, insa nu sunt din bumbac 100%, sunt bumbac 95% + elastan 5%.
Ramonika spune:
discutia a luat o alta turnura.
ideea e ca nu are cum sa-ti apara astfel de sangerari din cauza unor tampoane externe.
zebra roz
CorinaDani spune:
ramonika, ai dreptate
sa revenim
de curiozitate am cautat pe net. in articolul urmator, spre final, este mentionata o informatie interesanta, am bolduit-o in fragmentul urmator :
"Toate aceste teste si investigatii sunt utile in diferentierea hemoragiilor uterine disfunctionale de alte sangerari cum ar fi:
- hemoragiile din patologia ginecologica: cervicita, neoplazie cervicala, endometrita, polipi endometriali, hiperplazie endometriala, sarcom uterin, neoplasm de ovar;
- hemoragiile din patologia endocrina: hipertiroidism, hipotiroidism, adenom hipofizar;
- hemoragiile din disfunctiile ovulatorii: anovulatie, faza foliculara scurtata;
- hemoragiile din patologia indusa de sarcina: amenintare de avort, avort spontan, sarcina ectopica;
- hemoragiile din afectiuni sistemice: boli hematologice, boala von Willebrand, trombocitopenie, boli renale si hepatice;
- hemoragii asociate consumului unor medicamente: estrogeni, anticonceptionale orale, aspirina, anticoagulante, psihotrope;
- hemoragiile induse de diverse traumatisme si dispozitive intrauterine."
aici este articolul complet : http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/Uterul-si-probleme-lui/hemoragia-uterina-disfunctionala_1181
o alta cauza a problemelor tale ar putea fi existenta unor polipi (la nivelul uterului sau al cervixului)
ali spune:
Eu stiam ca e normal sa ai scurgeri mai maronii in ultimele zile.Ca sunt eliminate ultimele resturi ale endometrului, care se formeaza si captuseste uterul pe timpul ciclului de 28 de zile...
Chiar de curand citeam ca e anormal daca ai scurgeri maronii la inceputul decat la sfarsitul unei menstruatii.
Daca ai fost la dr si ai facut eco vaginal ar fi trebuit sa se vada ceva ce seamana cu un polip. Analizele hormonale te pot ajuta sa gasesti un raspuns.
Faptul ca ai dureri la inceputul menstruatiei- poate fi si o endometrioza care daca ramai insarcinata se vindeca.Dar asta nu se poate diagnotica decat printr-o laparoscopie.
Deci, daca in urma analizelor vei vedea ca e totul in regula nu te mai consuma atat pentru scurgerea aia...Chiar sa ajunga sa-ti distruga relatia....nu merita
Off eu am exemplul unei fete care dupa ce a pierdut o sarcina a suferit de tot felul de dureri, de spate, de burta, palpitatii.Si asta a durat cativa ani.Pana a ramas din nou insarcinata si acum e bine....De fapt suferinta ei era psihica.
Deci se poate si ce spunea blackgirl.
Ramonika spune:
citat din mesajul lui ali nu te mai consuma atat pentru scurgerea aia...Chiar sa ajunga sa-ti distruga relatia....nu merita |
ha ha ha
scuze, dar nu ma pot abtine.
ce usor e sa vorbesti cand nu esti in cunostinta de cauza.
cand timp de 5 ani esti cu scurgeri si tampoane 2 saptamani din 4 (sau chiar mai mult), cum ajungi sa nu te consumi pt. asta?
plus ca "nu merita" sa-ti distrugi relatia? pai cine vrea s-o distruga? nimeni. insa cand viata intima iti este afectata profund din cauza acestor probleme, nu cred ca mai se pune problema ca "nu se merita", ci este ceva ce se poate intampla de la sine, oricat de bune intentii ar avea ambii parteneri.
este o problema serioasa, care de la un punct implica si prezenta unui psiholog. dar ca la noi la nimeni...
zebra roz